Klubbkväll på H&M

Igår tog Maria med mig på klubbkväll på H&M med Sofis modeklubb. Maria blev extra förtjust i cupcaksena. Hittade en sängkappa till sängen och ivrig som jag va när jag kom hem sen igår fick jag för mig att få den på plats. Rev ur hela sängen och stök till den. Den blev så bra!


Brödbak

Jag har bakat bröd. Husfrun har varit i farten. Det blev såp lyckat och 10 min tog det att fixa degen. Jag tror bestämt att jag bara ska baka mitt egna bröd i fortsättningen. De va ju riktigt kul och gott. I degen blandade jag i cashewnötter, torkade aprkoser, linfrön, lingon sylt m.m.


Kräftskiva & båtparad

Vilken härlig helg jag hade. I fredags va jag ute på kräftskiva på Ekerö hos en gammal vän som jag jobbade ihop med i Sälen. Träffade massa nya trevlig människor och vi åt kräftor kvällen lång.
I lördags va jag ute med grabbarna i båten och vi deltog i båparaden som körder Norr och Södermälarstrand runt. På kvällen dukades det upp till fest på båtklubben i Kristineberg. Vi tog ut borden på bryggan och satt där hela kvällen och bet av det sista av sommaren. Vi grillade och Martin hade gjort världens godaste patatissallad.
Vilken toppen helg!








Shoppingtips - Kilklackar

Snyggingar från Vagabond.


Fin blomma

...fick jag av Yvette & Mats. Gulle dem. Den pryder nu mitt soffbord.


Plättan på besök i storstan

...hon blir säkert tokig på mig när jag kallar henne för Plättan, min kära Yvette. I fredags anlände Yvette & Mats till Stockholm. Vi hade en lugn och mysig fredags kväll och åt en god middag som jag & Jakob kokat ihop.
Yvette ville shoppa, så i lördags spenderade vi dagen på stan, lunchade på Vapiano. En riktig mys dag.
På kvällen åt vi ännu mer...en 15-rätter meny med Meza proppade jag & Yvette i oss på Tabouhli. Lilla krabaten i magen verkade gilla libanesisk mat, för när vi kom hem vaknade han till liv och sparkade så det syntes på Plättans mage. Yvette & Mats kommer bli världens bästa föräldrar, jag är så lycklig för er skull så ni anar in.
I söndags blev det också ett besök i city med lite strosande lunch, fika och så besökte vi Cos. De hade så mkt fint där...skulle vilja shoppat upp hela butiken. Men det får bli en annan dag i ett rikare liv.

Sammanfattningsvis har jag haft en fantastiskhelg med mycket god mat och bästa sällskapet!


Yvette & Mats


Sergel en söndag


Drottninggatan, utsikt från fiket


En veckas paus från allt

Utvilad och pigg efter en helg fylld med lugn...eller en vecka med lugn rättare sagt. Va helt slut i kropp och själ förra veckan. Jag valde att avstå från saker jag ville göra. Ibland måste man tänka på sig själv och tacka nej till saker man gärna vill göra. Något som jag definitivt blivit bättre på det senaste året. Mitt liv kan vara bra hektiskt emellan åt men jag väljer nu efter de perioderna att prioritera mig själv och lyssna på min kropp, iaf bättre än innan.
Under min lediga tid isolerade jag mig hemma och betade av den bästa serien, Game of Thrones. Jag vill ha mer, mycket vill ha mer, men jag får gott och väl vänta till våren då det ryktas om att nya avsnitt släpps.

Nu är det full fart på jobbet igen, alla är tillbaka från semestern igen. Fullt ös...precis vad jag gillar.
Jag trivs så bra med mitt jobb, jag har verkligen hittat rätt! Det är spännande att jobba på ett företag som växer och där man får vara med i utvecklingen och forma det och dess processer. Kollegorna mina är alla fantastiska, som min lilla extra familj.

Lyckliga jag som har det så bra!

Mockaväska

Perfekta jobbväskan. Denna släpar jag runt på till och från jobb, från möte till möte. Rymlig och får plats med laptopen. Min höstfavorit i mocka från Zara.

Glass i stora lass

GB vet vad jag äslar...jo lakritspuck, nogger och päronsplitt och nu finns de som "paketglass". Att jag är lycklig nu! Tackar GB!
Så igår kväll frossades det glass, brieost och salta kex till några avsnitt av Games of Thrones och True Blood. En riktig myskväll!


Lägenhetsfix

Börjat få lite ordning i fönstrena...äntligen. Innan semestern va det ingen mening med att köpa några blommer, eftersom jag då skulel behöva en blomvakt. Nu pryds vardagsrumsfönstret av stora vita orkideér och lavendel. Jag älskar orkidér, rosor och liljor. Önskar dock att jag kunde få mina rosväxter att leva mer än i någon vecka. Hur lyckas man?
Fick även mina nya blommiga påslakanset från H&M igår.

Nu börjar jakten efter att hitta en sängkjol, överkast och något att pryda sovrumsväggen med. Ska ge mig ut och fota nån helg för att se om jag lyckas ta några fina bilder som jag kan framkalla i svartvitt och rama in.




Sminkborstar

Semesterfynd från taxfreen. Ett kit med alla borstar du kan tänkas behöva.


Klassiska svarta pumps...

...med lite bredare klack och en liten platå har jag införskaffat mig. Letat länge efter ett par sköna pumps i skinn som är sköna att gå i och äntligen fann jag dem.



Det lackar mot hösten...

img_9894 (MMS)

Det lackar mot hösten och här är några i min samling. Dessa från H&M.


3-rätters på Ikea...

...åt jag och Marléne idag för endast 46 kr. Sen passade vi på att små handla lite på ikea. Bunkrade upp med lite ljus inför hösten.




Fina blommor...

...fick jag av mina gäster. De pryder nu mitt matbord.




Pridetåget

I lördags va jag och tjejerna och kollade på Pridetåget. Det va rörande, gripande och lycka. Blandade känslor på en och samma gång. Bjuder på lite härliga bilder:










Min fd. kollega Jonas tillsammans med pojkvän. Så fina.













Fina Elin & Marléne som skådar tåget


Mys på klipporna

Massor av mys när tjejerna från Borås va på besök. Här på Gröndalsklipporna (Ormberget) satt vi ock skådade solnedgången med lite vin och nötter. Veckan har varit fullspäckad med festligheter och besök. Nu är jag helt slut och det är dags för att smabbt ladda om batterierna för en ny arbetsvecka.




Blommigt påslakanset

Fin fina påslakanset har jag nu klickat hem. Kan inte få nog av blommigt just nu!


Gröndalsklipporna

Igår kväll satt vi på Gröndals klippor med utsikt över Essinger öarna, Kungsholmen och Långholmen till solnedgången med lite picknick och ett glas rött. Hur underbart är det inte!?
Madeleine och Ida bor hos mig denna vecka. Så trevligt med besök och idag kommer Marléne också. Det kan knappast bli bättre. Schemat för veckan är späckad med att umgås med alla vänner som intar storstaden, fester, priden...åhh va kul. Låt inte sommaren ta slut!