Sophie Zelmani

I like. Ny platta på G också..är den redan släppt kanske!? Den lär va värd att mys till i höst och vinter.























Kedjesms/mail

Alla dessa kedje sms-och mail som jag får, så onödigt - Skickar du inte vidare detta till 15 personer inom en timma så kommer du att drabbas av 10 års tur eller aldrig hitta din dröm prins....o.s.v. Kan man bli annat än trött på de? Jag känner både lycka och kärlek! Hoppa att skicka till mig för jag skickar aldrig tillbaka eller vidarebefodrar.


Trött

Trött efter en full späckad dag. Skjutsat brosan till Lan-träff, träffat min andra bror, lite impuls shopping och middag med mormor m.m. En Dag med familjen helt enkelt. Plus att jag är hundvakt också.
Hittade lite smått o gott när jag va i Vetlanda. En T-shirt, en tunika, foundation och ett par ankelboots blev de. Jag och mormor åt trerätters på kinan och nu är jag så mätt så vet inte vart jag ska ta vägen. Dag att somna in till nån skön film snart!


Mina nya ankelboots.

Dags för lite serieglöd i höst

Dags för ett avsnitt av Entourage sen blir de sova. Alltid sen som vanligt när det gäller att börja följa serier...Så nu är jag kolla på mitt första avsnitt av Entourage, brorsans tipsat. Gillar att streck kolla när jag väl får upp ångan. De där med o följa på tv funkar dåligt för min del, glömmer alltid bort när de visas. Måste också ta tag i och kolla vidare på Dexter i höst. Har ni inte sett Dexter...kolla...bra serie och lite skum.

Godnatt vänner.

Plugg dags

Om en vecka börjar skolan. Måste komma ihåg och köpa block och smått som behövs tills när jag ska börja läsa. Ska in till Vetlanda imon så då kanske jag kan fixa de. Ska bjuda ut min älskade mormor på kinamat. Tyckte att de va dags att vi skulle hitta på något tillsammans innan jag flyttar.


Bild: Åhlens

Lugg igen?

Funderar på att skaffa lugg igen! vad sägs? Lugg eller inte lugg? Känns som man får lite mer frisyr då. Kan både ha den framme, uppsatt, åt sidan...


Emma & jag uppe i Sälen, Sött med lugg va!

Eld och lågor

Imorse anlände min nya dator. *lycklig* Förkylningen har fortfarande makten över mig och energin är totalt borta. Trots de har jag kämpat med att rensa bland mina saker, skänkt bort kläder och släng sånt som är oanvändbart. Installerat datorn med program och allt vad det innebär. Nu är jag helt slut och kommer snart somna som en stock.

Det hände nåt mycke tråkigt här i Järnforsen idag. I förmiddags stod ett av hus (100 meter från vårt) i lågor. Totalt förstört! Lider med de som bodde där. Att förlora allt man äger, minnen, personliga saker som betyder mycket...måste va som ett spjut rätt in i hjärtat. Som tur va så kom ingen till skada.

Natti natti!

Vagabond favoriter

Bild: Vagabond

Favvoriter från Vagabond. Dom ska bli mina! Testade dem i Jkpg i förra veckan och de va så läckra på. Hittade otroligt nog ett par höga snygga stövlar av märket Verazzo som satt kanon runt mina vader. Jag som har sånt problem med att hitta hög stövlar som siter bra efter som mina vader är så smala. Köpte dem direkt på Wedins. Inte nog med de...de byter leverantör och säljer ut sina nya höstskor för halva rea-priset. Snacka om fynd för ett par skinnstövlar med lågklack för endast 450 pix. Priset från början va 1200. Vilket köp!


Arn


 

Fortfarande inte pigg. Känns nästans som de bara blir värre. Det är vila som gäller. Ska lägga mig i sängen och kolla på Arn nu. Känns som ett måste och se den filmen.


Sjuk

Har ingen energi idag över huvudtaget. Vaknade och hade 38,5 i feber och förkyld med halsont. Haft en sån där inte-gå -upp-ur-soffan dag. Har massor som borde göras, för nästa fredag så flyttar jag till Borås. C-vitamin chockat och druckit mycke te idag (Mitt favorit te som ni kan se nedan). Så ska de va massa honung i också så blir de extra gott! Har givetvis inte klarat mig utan frusna hallon som alltid är gott när man är lite krasslig.

Lycklig & trött efter Sälen

Hemma efter en hel helg i Sälen. Lycklig och trött efter allt kul som varit. Åkt bil i 9 timmar idag. Helt färdig och kommer slänga mig i sängen bums. Berättar mer om den trevliga helgen efter min skönhets sömn.

En bild säger mer än tusen ord. Bjuder på två...


Gangsters på vägen upp till Lindvallen

Lilla My pussas med Turtles/trollet

Godnatt damer och herrar.

Maskerad

Bjuder på några bilder från helgens återträffs maskerad i Sälen som gick i saganstecken. Alla gick in för de hårt med sina utsyrslar. Va en mycke lyckad kväll i pistmaskins garaget där de va långbord, underhållning av vår egna trubadur Lars och god grillad mat.


Prins, Feona & Shrek

Bananer i pyjamas

Mimmi så söt

Marge, Tingeling & Mimmi

Lilla My (jag)

Familjen Simpson

Smurfarna

Häxan Trollet & så Lilla My





Bus


Hade krig i "bunkern" i vintras...råkade spruta Emmas kudde med hår mouse! Mitt rum va mycke mycke värre. Tro mig. Vi ses i helgen i Lindvalen kära säsongare 07/08. over and out.

Puss

Sälen nästa.

Imon börjar jag min resa mot destination Lindvallen. Ska stanna en kväll i Jönköping för att umgås med Karro. Inte träffats sen i november förra året så det är verkligen dags att ta en film kväll ihop. Snacka skit och äta lite gott!
På torsdag drar jag, Emma, Lisa, Karin och Malin upp till Lindvallen. En dag tidigare än vi ska...Emma ska va med köra en golftävling så vi andra får hänga me och heja på henne. Måste packa imon och fixa inför maskeraden. Får inte glömma att köpa spruthårfärg...de kommer va pricken över i:et.

Dags att sussa nu. Ska upp och jobba några timmar imon! Hörs efter helgen!


Stövlar



Alltid samma problem varje höst när jag försöker hitta snygga stövlar som passar mig. Det är näst intill omöjligt efter som jag har så smala vader. Hittar så mycke snyggt, men inget passar. Alla har vi våra problem, lider me dom som har "förstora" vader också. Blev dock lite chockad när jag va inne på Ecco på A6 och hittade dessa granna stövlar. De såg faktsikt riktigt bra ut på och var hyffsat smala. 1600 pix...Ska in och kolla igen imon och testa.

Bild lånad från ecco.se

Maskeradfester...

Fick inbjudan till Gerdas inflyttningsfest i Gbg...som ska va en maskerad med temat filmkaraktär/skådespelerska. Nån som har tips vem jag skulle kunna va? Nu är de bara att börja klura igen.

Sälen på torsdag...underbart!


Shopping

Nyss hemkommen från en heldag me shopping i Jönköping. Nu är det fulländat med inköpen till min nya lya. Klart småsaker ska fixas sen när man kommer på plats. Många köp blev de idag...ny platt-tv, skrivbord, soffbord, lakan, tyg till gardiner, hylla m.m. Sen unnade jag mig själv en ny bh med passande trosor och ett svart linne med knappar. Nu ska jag sjunka ner i soffan och kolla på film. Kommer somna gott i kväll!

Fallet är löst.

Funderat och funderat på vad jag ska klä ut mig till på återträffen uppe i Sälen nästa helg. Äntligen har jag kommit på något bra och som är hyffsat enkelt att lösa. Vi ska klä ut oss till något i sagans tecken...

Vad de blir kan jag inte avslöja än...de får ni se nästa vecka...SKOJ de ska bli!

Puss

Dagens dröm


Önskar att
du kunde bli min...

Rockhöst



Många konserter jag skulle vilja gå på i höst i Gbg. Kommer ju fakriskt bo riktigt nära nu. Gerda är nog inte sen på att haka på o se lite go rock i höstmörkret. Sen kommer Sophie Zelmani till Borås det vill jag givetvis inte heller missa.

Konserter jag vill på i höst:
  • At The Gates, 8 sept, Trägår´n
  • Sophie Zelmani 10 okt, Teatern Borås
  • Sabaton 10 okt, Trägår´n
  • The Hellacopters 15 okt, Trägår´n
  • In Flames 1 nov, Lisebergshallen
  • Mustach 28 nov, Lisbergshallen
  • Motörhead 10 dec, Skandinavium
  • Volbeat 12 dec. Brew house (redan fullbokat F**K)



IKEA

Imon åker jag o mor till Jönköping för att fixa med inhandlingen av alla måsten till flytten till Borås. Min hösta prio är att köpa:
  • Soffbord (ett smalt Svalö i vitt endast 35 cm brett som är de enda jag skulle få plats med)
  • Skrivbord (funderar på endast en bänkskiva med huts under)
  • Skrivbordsstol (gärna röd)
  • Rund matta till hallen
  • Skrivbordslampa
  • Dokumentförvaring (lådor)
  • Tyg

Svalö soffbord.

Lite annat smått som också måste inhandlas för att det ska bli fulländat. Hoppas jag lyckas hitta de mesta annars finns de säkert en hel del man kan hitta sen när man kommer på plats i Borås.

Längtar till flytten. Saknar mina vänner.

Ny dator o den är ROSA


Snart är den min! Dags att investera i en ny dator när det är dags att börja studera. Fastnade för denna
Dell direkt. Snygg design och finns ett stort urval av färger att välja den i.

Ny cykel och ny höstkappa

Idag blev denna snygga kappan min. Inte i vinrött utan i svart. Så fin och sitter perfekt! Jag har också köpt ett snyggt mavalla nagellack i brun/vinrött som känns lite höstigt. Inte nog med de...jag har också hämtat min super fina röda kronan cykel. Test kört i kvällnär jag skulle till mor för lite ost, kex & vin. En trevlig kväll med mamma o brorsorna. Kunde såklart inte missa avsnitte av "den inre fienden", Spännande serie i 7 avsnitt...ni missar väl inte den heller?










På min läslista



Mycke läsande nu som sagt. Mysigt att kura in sig i en filt när regnet piskar mot rutorna. Snart klart med Åsa Larssons "svart stig" den är spännande...hitills dens bästa jag läst av henne. I höst släpper hon ytterligare en kriminalroman. Jag är en sucker för svenska deckare och Åsa Larsson kan man alltid lita på. Borde också läsa "snabba cash" och en Mari Jungstedt bok som står i hyllan och väntar.













Tacka sporten.

Vad skulle jag göra om inte dagarna kunde fyllas med sport nu när jag är ledig. OS hela dagarna långa och så drar premier league igång nu till helgen. Faktiskt de bästa av allt!
Idag har jag bakat äppelpaj och gjort pannbiffar till familjen. Städat, tvättat, gått ut me hunden... Försöker hålla mig sysselsatt här i lilla Järnforsen. Läser ganska mycke nu också. Plöjt igenom Stieg Larsson böckerna + Åsa Larssons tre kriminalromaner (författaren av Solstorm) Tänkte passa på att måla någon fin tavla till nya också. Plus att jag borde sätt igång o träna lite. Mycke man borde...

Nästa vecka bär de av upp till Sälen *lycka* Ses gott folk!

Inget val är ett lätt val.


Gänget jag bodde ihop med i Sälen i vintras. Bästa gänget helt klart! *sakna*

Att fatta beslut i livet är inte lätt. Brukar dock alltid bli bra tillslut. Gäller att våga testa och göra nya saker. De bästa och roligaste jag har gjort är min säsong i Sälen i vintras. Sa upp mig från mitt fasta jobb sedan fyra år tillbaka ohyrde ut lyan o åkte iväg. Träffade så oerhört många bra människor, hittade på så mycke roliga saker hela tiden, gemenskapen va kanon och den där känslan man hade när man gick till jobbet och solen höll på att gå upp över fjället. De va lycka! Satt nyss och kollade igenom massa bilder från Sälen och klart man blir tveksam så om man valt rätt, nu när jag beslutat mig för att börja studera. Man vet vad man har (eller kan ha) men vet inte vad man får. Sälen ett säkert kort...men jag tror att jag valt rätt med att satsa på att läsa. Känns som det är dags!
Man måste våga testa annars kommer man ingen vart i livet! Känns de inte bra ja då kan man ju bara vända och göra de som man vet känns bra eller testa på något helt annat.

Nu ska jag sluta tänka så mycke...Borås o plugg är precis vad jag vill just nu.

Saknar faktiskt S. (som sagt de blir aldrig som man tänkt sig)

Puss och styrka.



Dumlemuffins

Tänkte passa på att baka lite dumlemuffins i kväll. De är riktigt goda. Testa du också...


Ingredienser
Portioner: 12

2 dl strösocker
125 g smör el. margarin
2 st ägg
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
4,5 dl vetemjöl
1,5 dl mjölk
12 st dumlekolor
Stora muffinsformar el. muffinsform

Gör så här
Vispa socker och matfett och tillsätt äggen. Häll i de torra ingredienserna och mjölken. Fyll formarna till hälften och lägg i en kola eller gärna två somjag brukar göra för det är så gott. Grädda i 225 grader i 15 min.

Lycka till!


Filippa K muggar



De finaste muggarna som jag gärna skulle vilja börja samla på. Enkla, snygga och rena men ändå roliga. Det är Filippa K som designat dom och finns även med flera olika mönster. Skulle genast köpt några om jag inte hade behövt tänka på att de är dags för studietider vilket = fattiga tider.

Inreda

Hittade en så läcker rya matt som går i rött/orange på farmors vind. Perfekt för min nya student lya. Exakt en sådan jag va ute efter. *Vilken lycka*
Håller på att planera för fullt hur jag ska lyckas med inredningen på den minimala ytan i min nya lya i Borås. Kommer säkert bli super när allt kommer på plats, om de får plats vill säga! Mycke som ska inhandlas och saker som ska säljas eller slängas. De viktigaste på listan är soffbord, skrivbord, laptop och en liten platt TV. Som sagt min 32 tums tv kan jag ju inte ens drömma om att få plats med, så blir illa tvungen att investera i en liten.

Har varit duktig och rensat ur bland mina kläder och ska skänka till dom i fattiga länder som behöver dem bättre än mig.


Ny hoj


Nu är den min. Denna  röda skönhet! Va ute på cykeljakt idag och tillslut fanns jag de jag sökte. Rena turen för ärligt talat fanns de knappt en cykel som föll i mina ögon. Många fina nya cyklar, men kände inte för att lägga flera tusen lappar. Så kom denna röda kronan cykeln som en blixt från klar himmel...

*Kräftlycka*

Ojoj va många kräftor jag lyckades hova upp. Nybörjar flyt kanske de kallas. Nu är de o hämtar burarna och i kväll ska de kokas kräftor så de står härliga till. Imon blir de kräftkalas! Nu är de faktiskt riktigt mysigt att vara hemma, men jag saknar livet i stan.

Kan uppdatera att givetvis så ska jag me upp till återträffen i sälen. Har lite bunkern-vänner-abstinens nu, så vi får köra ett rejält kramkalas :)

See ya.

Kräftfiske

Idag ska hela familjen Abrahamsson/Pihl ut och fiska kräftor. Ska bli kul trevligt! Inte ofta hela familjen hittar på något, i varje fall brukar jag va dålig på att delta.
Hoppas vi får många för kräftor är så gott! Jag längtar till att känna den där salt-dilldoften när man kokar dom. De är lite speciellt!
Imon ska jag åka och fixa en cykel ute i Korsberga. Hittade en super fin röd på blocket igår, men den verka blivit såld på en sekund. Får hoppas på bättre lycka imon!






Gotland

Några besök på Gotland i början av sommaren blev de. Trivdes riktigt bra där. Fin natur, Visby är mysigt och framför allt va de ett glatt gäng jag umgicks med där. Gotland kommer de blir många gånger framöver. Skulle åkt dit denna veckan me Slacker som jag jobbade me i Sälen, men jag va tvungen att hopppa över det. Tycker de är märkligt att jag faktsikt inte varit på gotland mer i mitt liv, farmor o farfar har en stuga nere på södra Gotland och inte ens där har jag varit. Familjen brukar åka dit, men som sagt de är alltid sån fart o fläkt mig ,och far land o rike runt med vännerna istället.


SoPHie ute på Högklint. Där hade vi mysig picknick med thaimat o jordgubbar.

Glassar i soliga Almedalen

Simon

Lite strawberry Daiquri är ett måste på krogen på sommaren. Dock lyckades de inte
blanda till nån god på "baksidan av vinäger".

Vill få mer av Gotland. NÄSTA sommar.

Lite Öland...

Har ju varit dålig på att uppdatera under sommaren, men bjuder på några bilder från Öland. Vilken tur jag har som va där när vädret va som finast. Hade inte velat sitta ute i gulahuset o kuckilura nu när de bara är regnigt o blåsigt.


Malin, Matilda & Sara på afterbeach på Strand i Borgholm

Jag o Kicki lunchar på Pappa Blå

...och då beställde Kicki sniglar. Jag vågade äta. De va ju gott!

Gula huset där hela Lammets personal bodde...och även jag då.

Lite lyxig frukost i Böda dagen jag skulle flytta hem. På bilden Jag, Jennifer, Linda & Chralotte

Borås

Om en månad kommer jag bosätta mig i Borås. Va och kollade på mitt nya lilla hem i helgen. Va en mysig liten studentlya, men med en omöjlig planlösning. Så nu gäller det att va kreativ och komma på bra lösningar.
Hade en toppen helg me tjejerna i Jönnet. Va och åt god libanesisk mat i fredags med lite rött där till. På lördagen fyllde Carro år och ställde till med stor tjejfest och utgång. Va härligt att komma och hälsa på!
Skönt att vara hemma nu!