What to wear this night?


Bild: Lånad

Nu börjar dagens dilemma, vad ska jag ha på mig i kväll!? Måste börja promenera till Malin redan om någom timma för vi har bestämt att äta tacos tillsammans innan resten av gästerna kommer. Så det är dags att sätta fart nu! Jag känner mig så dålig har ju precis kommit på att jag glömt att köpa en present till värdinnan/födelsdagsbarnet. De va ju precis vad jag skulle fixat i Gbg igår. Jag är snurrig virrig och så glömsk ibland.

Vilken underbar dag!

Glass i ett soligt Borås

Solen skiner i Borås och jag ska strax ta en promenad ner till stan för att möta upp Malin. Vi ska ta och testa någon av GB:s nya glassar och hade skönt i solen. I kväll nalkas de fest då Malin bjuder till födelsdags/inflyttnings-fest.
Har sökt ett jobb till nästa helg, vore skönt om jag får det så jag kan få ihop lite extra cash. Jobbet är på Elmias Insperation mässa i Jönköping som är den stora hår/frisyr+trend mässan. Hoppas jag får det!


Shopping i Gbg

Trött och ömma fötter efter en heldags strosande i Gbg. Ska bädda ner mig i soffan nu och kolla på "så ska de låta"! Inte shoppat så mycke idag några randiga toppar & ett jätte fint ljusrosa läppstift på make up store. Har hur som haft en kanon trevlig dag med klasstjejerna!

Längtar till våren


Pics: By me

...då solen skiner och man kan bära lite tunnare kläder. Gjorde ett tapper försök idag genom att ha på mig min svarta skinnjacka, men shii fick jag. De kom snö, regn och blåst.Gillar leopard mönstrat. Denna scarf är från H&M. Jackan köpte jag på Monki i mitten av januari, men har hittills fått tillbringa tiden hos mig i garderoben. Den är så snygg och definitivt prisvärd.
Nu ska jag kolla klart sluttampen av denna veckas "halv åtta hos  mig". Trevligt matlagningsprogram! Ska dyka ner i min Mari Ljungstedt bok sen. Have a nice evening! (Lite engelska dyker upp nu tiit som tätt, bara för att jag nog är lite stolt att jag tror jag lyckades bra med affärsengelska duggan idag + att jag fick VG på lyssnartestet, måste notera att jag är kass på engelska men jag har gett mig f-n på o bli bättre nu)

Nu är jag arg

Jag är så trött...håller på o bli terrad på mobilen. Nån skummis som ringer = icke svara. Har ingen chans att kolla vem denna personen är eftersom de är skyddat nummer. Plus konstiga sms från nån annan typ. Vet att de inte är samma personer. Är de några vänner som jefla med mig eller är de helt enkelt några riktiga idioter. Hur som önksar jag att de slutar snart! Vill liksom kunna svara på min telefon fast de är skyddat nr. De här med att man "hänger ut sig" på nätet både genom blogg och på facebook kan ju leda till sånt här. Lustiga människor kan lätt gå in på facebook spana in bilder och lätt ta reda på telefon nummer på hitta eller liknande sida. Ska börja med att göra så att endast vänner kan kolla in mina bilder nu.


I´m in love


I love my new converse! Eller nya och nya...de börjar bli ingångna...haft dem över en månad nu! Svart och i skinn. Tycker om denna nya modellen med mer feminim look. De kommer användas mer än flitigt vill jag lova!

Imon efter föreläsningen drar jag Sofie, Sofie & Jenny till Gbg för lite shopping. Ska vara varsam med mina cash dock, men nån godbit kanske man hittar. Jag är inne i en spara period, men jag lyckas sådär med det. (ska spara pengarna till Gotland i sommar eftersom jag kommer få dubbla hyror). Började ju med att jag crashade bilen in i en annan, så fick lite reperations kostnader + att jag måste betala självrisken. Vilket betyder en stor den av sparpengarna ryker. Ibland gillar jag inte att vara student. Speciellt inte när man råkar ut för sånthär.

Biobesök


Igår va jag & Madde och kollade på Wallanders nya. Hade velat se Valkyrya, men Wallander funkar. Kanske mer nåt man kolla på hemma i soffan istället för bio. Filmen va helt okey och bjöd på många skratt, men som så många andra svenska filmer så tog det inte mer än några minuter in i filmen innan man kunde lista ut vem som va "The bad guy".
Malin ringde nyss och sa att de skulle se Valkyria nu vid kl.18 och frågade om jag ville med. Jag bangade, kände att de räcker med bio för den här veckan. Får se den filmen en annan dag.

I dream away...festival


Jag vill för allt i världen inte missa Sweden rock i sommar. Hoppas hoppas jag får ledigt från nya jobbet på Kneippbyn. Hoppas hoppas också på att min budget håller för en festival. CSN livet är inte lätt vill jag lova.
Jag längtar tillbaka till SRF förra året...de va bäst. Saknar Jim Beam-teamet! Bjuder på några bilder!

Sälen

Jag längtar till Sälen. Jag vill ha riktig vinter. Jag & Madde ska kanske ta oss en tripp upp i slutet av mars/början av april. De vore riktigt skoj! Om vi åker blir de dock inget jobbande. Jag vill bara glassa i solen, festa och träffa alla vänner. Våren i Sälen är oslagbar om solen är framme! Nu har jag pluggat engelska i ca 3 timmar. De är rekord! Brukar inte lägga ner så mycke tid på den, men jag tänkte jag skulle överraska läraren med ett bättre resultat denna gången.
I kväll blir de bio! Valkyria? Wallander?


Min kärra ska på en skönhets operation

Nu ska min kärra in till verkstan och lagas efter krocken. Ska strax åka ner till verkstan. Kanske borde man spela dum tjej som inte fattar nån ting och flirta till sig rabatt? hahaha...nej de är f-n inte min grej.
I övrigt kommer dagen spenderas över engelska böckerna...har prov imon. Dock ska jag unna mig och gå på bio i kväll. Hade velat se Valkyria, men Madde föredrar Wallander...så de får bli de spåret! Får helt enkelt se Valkyria en annan dag. Jag är som sagt väldigt intresserad av att se filmer som skildrar historia. Kollade på Der Untergang förra veckan som handlade om andra världskriget och Hitlers fall. Spännande och bra film med verklig basering. Kan också rekomendera Sophie Sholl om man är intresserad av filmer från ww2.

Puss o hej!

 

Klipp & klistra


Några av bilderna som ska klistras upp på mitt moodboard

Dagen har gått i kreativ anda. Klitt & klistrat till projektet med det nya varumärket jag jobbar fram. Riktigt kul faktiskt! Vi har det som grupparbete åt nelly.com i kursen projektmetodik. Mitt varumärke ska va snygga tisshor med snygga detaljer och oversize, även långärmade finstickade tröjor & collage tröjor som är stil rena och snygga.

Jaja nog om plugget. Umgås för de mesta med Madde, mammas symaskin och med damråttorna i min lgh här i Borås. Men i helgen ska vi ut och fira Malin som fylde 22 igår. Solen sken över Borås denna dag och jag tog tillfället i akt att gå på en lång promenad. Gick in på Knalleland en sväng och kollade krukor i blomster affär och på Lagerhaus för att få lite inspiration. Ska ficka till Maddes och mitt gemensamma rum nu lite till våren. Så man kan sitta där och umgås också eftersom våra lgh är så små. Ska snart äta Semla och kolla på House.

Vem är du?

Fick nyss ett märkligt telefon samtal av någon kille. Han hade mitt nummer på sin tele sa han och sa att han ville ringa och kolla vem jag var. Men av vi diskuterade fram så har vi nog aldrig träffats...jag känner verkligen ingen Johan som kommer från Göteborgs trakten. Har definitivt inte lämnat ut mitt nummer. Sånt kommer jag alltid ihåg och nej jag har inte träffat nån gbg kille. Ja de här är skumt, han verkar skum... Gillar inte sånt här. Och att han dessumtom ringer till mig också... Han visste inte ens vem jag va, frågade massa frågor om vart vi kunnat träffas o lalalala...han hade för sig att han trodde att jag hade finskt i blodet...hmm..nej det har jag inte!

Färgolycka

Klantskallen Sofie har varit i farten! Nu är jag full med färg, liksom mina kläder min soffa. Åhh va trött man blir. Så här gick de till...jag satt i soffan o pluggade lite med projektet med datorn i knäet. Skulle då ta fram min nya penna och skriva ner mina idéer. Jo vad händer då!? framdelen av pennan fastnar i locket och andra delen har jag i andra handen. Färger bara slungas ur och det hamnar överallt. Hade sånna där glatta legings på mig och jag va ju tvungen att torka dem lite innan jag tog av dem. Här har ni resultatet av mitt ben. Snyggt...NOT!! Färgen är sån som inte går att tvätta, sån där svart färg som är rinnande. Sitter som aset! Svor som Emil Thid... F-N.
Denna olycka resulterade i fula fläckar på soffan, min munktröja, mina leggings, mina ben, mina händer och på mitt tangentbord.


Resultatet av färgen på mitt ben.

Jag älskar att leka i pulkabacken

Nyss hem kommen efter en kväll hos Annelie med Melodifestival o film. Snön faller ner och täcker hela Borås. Blir sådär lycklig att de kommer snö nu när de sagt på vädret att de ska bli milt. Vilket betyder slask och blöta fötter. Brr. De skottar ju inte gatorna här i denna stad.
Idag gav jag o några tjejer oss ut i pulkabacken...jag blir verkligen som ett barn på nytt. Så kul är de! Ska lägga mig i sängen nu och äta kolla film och äta nachochips med salas. Icas ostnacho...de är super goda! Lyckats vända på dygnet nu...de är inte bra alls. Så imon ska jag göra ett tappert försök att gå upp vid 9, så man ställer om sig till skolans tider lite enklare.

See ya!


Det där med saknad

Haft en myskväll med fröken Löf i kväll, frossat i oss massa onyttigheter o kollat tv. Precis vad jag behövde!

Tycker allt Sara får ta o flytta hem nu. Flyttar du hem gumman då är de faktiskt stor risk att jag flyttar till Sthlm också. Bara ett år kvar i skolan och då med massor av praktik. Tänk vad kul det skulle bli! Du har ju jobb...bara tuta o kör. Stöttar dig hur som...jag vet att de kommer en dag snart då du bor hemma igen! Njut av livet i Thailand!

Tänker på mina nära & kära. Önskar att vi sågs mer än vad vi gör. Saknar er i Sthlm, gamla vänner, ytliga vänner, mina Sälen gänget, Jönköpings töserna, min familj, gamla kollegor...inga nämnda, inte glömda!

Jag o Ralle ska träffas nästa vecka...hur kul som helst. Inte träffats sen jag bodde i Jönnet. Trevligt att man tar upp kontakten!

Hur som nu är det definitivt Godnatt!


Drinkkväll


(gammal bild på mig & Malin)

Igår bjöd fröken Löf över mig på en drink...eller de blev tre. Sen vandra vi ner till X&Y där vi skulle ta de lungt och bara ta nån drink...självfallet blev fallet inte så. Vi blev bjudna både på skumpa & helrör...ja så kvällen slutade på en helt annan bana än den planerade. Det resulterade i alldeles för lite sömna och en trött fredag. Dock inte de minst bakis för jag tog de relativt lungt.
Har nu varit me Malin & Annelie o klippt o klistrat till mitt t-shirt kollage i projektarbetet. De är skoj de! Nu är jag på G. I kväll blir de chill, kolla på tv me Malin och äta popcorn. Hela helgen får bl lugn för min budget är nere på noll och de är jag inte ensam om så de känns skönt! Kanske ska ut och åka pulka imon, så då kommer vi bli som barn på nytt!

Puss puss

Jag behöver en karl

Fått hem papper om besiktning av kärra...den 11 mars ska den kontrolleras. Typiskt att jag råkar krocka percis innan. Vilket betyder att jag ska fixa med bilen på helt egen hand. Jag skulle f-n i mej behöva en händig karl. Saknar dock en sådan. Men jag får helt enkelt ta in den på en verkstad så de fixar blinkersglaset och lamporna som är sönder... för sånt kan jag inte och pappa är långt bort. Typsikt!
Nu har jag varit i skolan, läser InDesign...känns inte så aktuellt för mig eftersom jag kan ganska mycke om de...och det räcker inte med att lämna in erbetsprover så att man får godkänt utan det är närvaron som räknas. Så jag sitter nu och går igenom grunderna i ett program i skolan som jag jobbat med i 5 år. Jaja de är väl bara bita ihop...för leka i photoshop istället när inte läraren ser.

Nu är de kladdkake dags och ikväll ska jag o Malin kanske ta en Öl på X&Y...inte fest, bara en öl och snacka skit. Men som Calle alltid säger en öl kommer aldrig ensam. Hur som är jag inte ute efter fest bara massa trevligt sällskap och se lite folk!


Annanas yoghurt

Måste bara säga det att annanas youghurt är otroligt gott till frulle. Bra Valio! Min nya favorit!



Glassparty

Nu säger jag godnatt efter en toppen dag trots olyckan. Har försökt att vara lite kreativ i kväll jobbat med mitt varumärke. Inte så mycket konkret, men jag har fått mer inspiration. Kanske t.o.m hittat ett namn. Ska kolla med tjejerna vad jag borde välja. Ätit glass med Madde i kväll...de gillar vi...glassparty. Kanske borde införa de som tradition en gång i veckan!

Gutten nacht meine freunde!

Bilcrash - jag har kört in i en bil

Idag har jag lyckats med något mindre bra. Vi hade varit på studiebesök på Nelly.com och va på väg hem i bilen. De va halt och jag körde väldigt sakta. Hade redan innan olyckan skedde fått intrycket av att föraren framför va väldigt osäker i sitt körande och körde försiktigt. Väl framme vid ett över gångsställe panikbromsar bilen framför för att hon ser några gående på andra sidan vägen som inte ens hade börjat att gå över vägen...på den motsatta sidan. Hennes bromsning va snabb och jag reagerar och bromsar, men eftersom de va så halt bara glider jag in i hennes bil fast jag bromsar ett bra antal meter före hennes. Vi alla upskattade till att hastigheten inte va mer än 30 km/h. Eftersom jag bara glider försöker jag väja, och kör in i hennes vänstra baksida på bilen. Det visar sig att det är en tjej som håller på att köra upp.
Stackars tjej säger jag bara som dessutom va gravid, men som tur är fick hon en ny uppkörningstid imorgon. Tur att inte hastigheterna va högrer och att inga personer kom till skada.
Min bil fick lite repor, en liten buckla och förstört blinkersglas på höger fram. Motpartens bil fick en stor buckla. Har nu pratat med föräkringsbolaget, fyllt i en skadeanmälan tillsammans med trafikskolan. Jag blir 1000 kronor fattigare och får inga pengar för min bils skador, tur att de blev små. Glad att alla är oskadda, det är det viktigaste. Plåt går alltid att laga, det är värre med personskador. Det bedöms som sagt att felet är mitt eftersom jag körde in i bilen, men förhållandena va svåra p.g.a halkan och hon borde kanske inte lagt in en panikbroms. Hade jag haft ABS-bromsar på bilen hade säkert detta aldrig hänt. Både jag och tjejen blev lite chockade av händelsen. Önskar henne all lycka med sitt körkort. En verkligen jätte skön tjej, (som dessutom är tillsammans med ett fotbollbolls proffs för att notera)


Resultatet på bilen jag körde på

Smärta

Huvudvärken vill verkligen inte ge med sig. Det är en ren plåga. Så dagen har blivit väldigt lugn. En promenad i kylan, städat lägenheten, försökt plugga lite utan lyckat resultat, kollat på film (felon) och så har jag lagat egna hamburgare till mig o Madde. Skulle åkt hem till Annelie men jag ställer in de och vilar ut skallevärken. Madde skulle kanske komma över sen o kika lite TV. Hennes boxer strular så nu har hon inga kanaler alls.
Imon är de skola igen...vi ska på studiebesök på nelly.com...de vi gör ett projekt åt just nu. Ska bli kul att se hur de går till bakom fasaden.

Vart finns du?

Drömde en så lustig dröm idag om en kompis som jag hade under tiden på högstadiet. Världens snällaste kille. Vi hade också lite kontakt under tiden jag bodde i Jönköping...okey de va kanske 4 år sedan vi hördes. Har nu verkligen fått för mig att jag vill höra av mig. Men du jag hittar dig igenstans. Inte på facebook, inte på hitta eller eniro. Tror du bor kvar i Mörlunda med din tjej. Att de ska vara så svårt att hitta ett nummer! Dummer som jag är har jag fifflat bort nummret...ligger säkert kvar på nån gammal telefon jag haft för alla nummer på sim-kortet flyttas ju över om de är sparat där. Jajja de löser sig alltid! Vill ju bara veta hur du har de! Jag blir allid överlycklig när gamla vänner hör av sig.

Dags för en städ tur i lyan sen blir de plugg!

Puss o hej!


Kort dag

Det blev en kort dag i skolan. Ska ägna dagen åt att sy & plugga. Kanske ett träningspass med Malin på gymmet i kväll. Måste även fylla upp kylen med mat! Ska inta lite lunch nu.

Dags att börja sy



Inhandlade lite tyger på IKEA på vägen hem till Borås. De blommiga tyget ska bli gardin till min lya och de andra ska vara till allrummet. Kanske ska sätta fart o sy redan i kväll. Har passat på att låna med mig mammas symaskin. Vid 21 kommer Madde över så ska vi kolla Beck o äta popcorn.
Det har varit så skönt att vara hemma och umgås med familj & släkt. De va precis vad jag behövde. Skulle stnnat i Jkpg på vägen hem och lämnat Mr N startkablar, när jag va halvvägs till Ulricehamn kom jag på de. Inte lätt att vara 24 och glömsk. Som Krysset sa när jag jobbade på Smålands idrotten: "Soffan om du är så glömsk redan nu hur ska de gå om några år!? då är du säkerligen senil." Men tricket är ju faktiskt att man kommer ihåg det som är viktigt och helst glömmer sånt som man inte prioriterar så högt.

Puss & hej leverpastej

I denna stilla natt



En stjärna till Mari Ljungstedt som skriver oerhört bra böcker. Läste i helgen ut "I denna stilla natt" som handlar om mordet på en "alkis" och försvinnande av en ung flicka som lever under omständiga förhållanden på Gotland. När man väl börjat läsa kan man inte släppa henne böcker. Har nu redan börjat mig läsa en tredje bok, "Den döende dandyn".

Underbara dag

Varit på en helt underbar vinterpromenad i den strålande solen & klar blåa himmlen längs havet idag. Drack alldeles för mycke vin igår och sent blev de också. Va hos i min mosters stuga iTimmernabben på middag. Nu är jag hemma i Järnforsen och ska tillbringa kvällen med far. Vi håller nu på att laga pesto kyckling med ungspotatis till. Sen blir de melodifestivalen. Tiden går så fort när man är hemma imon ska jag tillbaka till Borås.

Har lyckats klanta till de...min ena bakdörr på bilen går inte att öppna utifrån, utan endast innifrån. Igår va jag dukltig och fixade med bilen fyllde på med olja, spolarvätska, smorde låsen o.s.v. Sen komjag ju på den smarta idén att jag skulle ge mig på och försöka fixa låset på dörren som va kass. Råkade trycka in en knapp på dörren i hopp om att de va de som va felet. Det resulterade i att barnlåset gick i...så nu går inte dörren att öppna innifrån heller. Båda vägarna är låsta och nu får den nog för bli låst. *arg*

Dags för middag nu!

Puss & trevlig kväll


Randiga toppar


Bild: Gina Tricot

Randigt är alltid snyggt! Gillar de här topparna från
Gina. En dos av randigt i garderoben är aldrig fel. Har denna toppen i vitt. Kanske borde utöka med lite randigt också!

Nu ska jag packa väskan för att sedan åka vidare till sommarhuset i Timmenabben! Umgås med släkten, pimpla vin & äta gott!

Snyggt från Vagabond


Bilder: Lånade från
vagabond

I Like. Från Vagabond. Skulle vara fint att ha till sommaren! Vagabond har alltid massa snygga skor och med bra kvalitet! Gladiator sandalerna ska inhandlas i vår. Längtar till sommaren på Gotland.


Bråk på restaurang med polispådrag

Dagens: Bowlat, lunchat med brorsans tjej i Vetlanda, hälsat på mormor, middag på Chili Thai

Har som sagt haft fullt upp hela dagen. Hela tjocka släkten va och åt middag på Chili Thai efter att vi bowlat lite. Där hände de en mindre kul grej. En av gästerna vid bordet bakom mig gick fram och nitade servitören. Han va för övrigt en alkisgubbe som döljde de hyffsat väl...inte sen tidigare igen känd i stan. Servitören kunde försvara sig och kunde snabbt slänga ner honom på golvet. Då fick min morbror & bror rycka in för att hålla fast honom tills han lugnade sig lite. Men han gav sig inte och höll på som f-n rent utsagt och hotade och levde. Polisen inkallades, men de tog 40 min innan de va på plats och då hade gubben kunnat ge sig iväg...han sprag iväg som en galning utan jacka, glasögon. Han sparkade och hade sig på servitören...va riktigt otäckt. Kunde slutat riktigt illa. Hoppas de får tag på idioten! Fick sen tala med polisen och lämna vittnes uppgifter. De va riktigt grova hot mannen slänge ur sig och hans betéende och handlande va mycket skrämmande.
Efter en lång tid kunde vi slå oss ner och njuta av maten. Trots detta hade vi en riktigt trevlig kväll tillsammans. Imon ska jag & mor åka till Timmernabben. Ska bli kul att komma dit. Bara njuta & umgås med släkten. Varför går tiden såfort när man är hemma!?

Lägg dags för en flicka som mig nu så jag säher Godnatt & sov gott!

Ännu en fin väska

Idag i Vimmerby va jag inne en sväng på Lindex de hade fått in en fin brun väska med fransar. Hittade dock en liknande i svart som va i lite strörre modell, den tilltalade verkligen mig. Men nu va jag som sagt inte ute efter att shoppa, så de får vänta. Om en timma ska jag bänka mig vid tv:n i hopp om att man får se skymten av Sara i programmet "semester svenskar"


Fin väska

...och nu kunde jag inte låta bli att klicka hem den. Bloggade tidigare om den rosa, men svart känns ändå mer tidlöst och mer användbart! Så den fick de bli... 25% rabatt också med koden 8317 på H&M...gäller fram till den 15 feb. Va tvungen att beställa över 190:- så det fick blir en leopardmönstrad scarf också!


Bild: H&M


Hem kära hem

Det är så skönt att vara hemma! Igår kväll när jag kom hem hade mamma lagat tacos.Bästa mamma! Så vi hade en mysig kväll tillsammans, snackade skit & kollade film.
Idag har jag & fröken Storm (Luna pappas hund) varit i Vimmerby och hälsat på farmor & farfar. Ätit massa gott och umgåts. Skulle åkt iväg på bio i kväll med mamma o Inger (morfars sambo) men jag hoppade i sista sekund. Va en film som heter Australien som kulturföreingen i Hultsfred skulle visa. Kände att jag måste ta de lite lungt när jag är hemma. Blir ett himla farande ändå. Imon ska jag till Vetlanda, kika på stan med mormor och på kvällen bowla med mina brorsor och sen ut och äta. Ska bli trevligt!
På fredag ska jag & mor till Timmernabben till min mosters & morfars sommar ställe. Vet inte om jag ska kalla de sommarställe. Deras "stugor" är mer som vanliga stora hus som ligger precis intill havet. Ska bli mysigt!
Måste också få tid tillsammans med far så på lördag får det bli en dag med pappa, sen är vistelsen slut och jag får åka tillbaka till Borås.

Längtar till sommaren & Gotland nu!

Hem till Småland

I´m a bad girl. Kommer åka till Småland, hem till mamma redan efter skolan idag. Ska bara hem och packa väskan! Ska bli så skönt att komma hem lite. Träffa familjen & släkten. Ska avnjuta fredagen i Timmernabben i min mosters hus. Ska bli kul att åka iväg på en tripp med mor, träffa kusinerna och så. Ska besöka min bror & hans tjej i Vetlanda för att spana in deras nya lägenhet. De va också tal om att vi syskon ska och bowla. Sen Ska jag laga massor med matlådor. Har ju ingen ugn i min kya här i Borås så tänkte passa på att göra nån paj & lasange när jag är hos mor. Tänkte också ta en tur ttill Vimmerby och hälsa på farmor & farfar...sen ska jag till mormor också. Lär bli fullrulle hemma helt enkelt! Man vill ju hinna med så mycke som möjligt!

Diss för alla hjärtans dag

Vad alla håller på och pratar om alla-hjärtans-dag! Jag blir tokig! Min filosofi lyder att man ska vara snäll, söt och överraskande mot sina nära & kära när som helst under året. Denna dagen är just bara till för att handeln ska få sälja mer och att dom lyckas! Ni måste erkänna att de känns oerhört mycket bättre att få en present, en fin hälsning eller en överraskning en helt annan dag när de inte är väntat än just på alla-hjärtans-dag!

Hiss eller diss? Jag dissar!

Projekt för Nelly.com




Idag i skolan drog vi igång med ett nytt projekt i kursen "Projektmedtodik". Vi ska jobba fram grunden för nya varumärken till nelly.com. De ska satsa på att ska fler egna märken och behöver därför hjälp på traven. Så nu ska vi ta fram fem nya varumärken i min grupp som kanske kan vara något som Nelly satsar på. Går de riktigt bra kanske vi lägger grunden för ett helt nytt och framgångsriktigt varumärke. Har vi tur kan det finnas produkter som lanseras redan till sommaren med nya varumärken. Det kan då vara några i min klass som ligger bakom om Nelly nappar.
Jag blev utsedd till projektledare...så nu ska jag ta uppdraget på allvar. Detta kan bli riktigt kul! Som vanligt är jag väldigt kreativ och tänker alldeles för långt fram...måste ju första satsa på att planera och lägga upp en bra tidsplan för projektet. Såfort jag hörde vad projektet skulle handla om så ploppade de upp massa idéer. Svårt att hitta bra namn till varumäkena....men de kommer.

Funderar på att åka till Järnforsen redan imon...skippa engelskan på ons, men nej jag borde inte.

Nu ska jag läsa lite Sofis mode och dricka kaffe!

Recept- Italiensk inspirerad pastasås

Godaste pasta såsen. Testa du också. Har mixat ihop de här receptet själv.

* Gröna oliver med fyllning
* Chilimarinerad vitlök
* Soltorkade tomater
* Lätt creamfraiche
* Grön pesto med chili
* Salt & peppar

Skär soltorkade tomater, oliver & de marinerade vitlökarna i mindre bitar och bryn dem sen i olja. Häll i cream fraiche och tillsätt 2 msk pesto med chilismak. Salta & peppra. Låt koka ihop! Lätt som en plätt och riktigt gott. Bandspagetti till är min personliga favorit!


Bryner lätt

Nästan klart!


Och så lite efterrätt...frusan hallon.. I like!


* * *Snö* * *

Varför ska de snöa när de ändå bara försvinner direkt av mildvädret! Jag vill ha riktigt vinter...de här vädret nere i södra Sverige får jag krupp på. Snöat hela natten och nu smälter de bort igen. *suck*
Gårdagen va mycke trevlig, vi bowlade och snäll som värden i bowlinghallen va erbjöd han oss att bowla längre eftersom allt folk ändå va hemma o kollade Melodifestivalen. Snäll kille. Efter bowlingen hämtade vi mat på Spice & rice och åkte hem till mig. Beställde wokade grönsaker med cashewnötter, en rätt som inte alls ska vara stark. Men när jag tog första tuggan höll jag på att drabbas av andnöd....de va sååå starkt. Jag gillar stark mat, men när de är så starkt att man nästan inte kan ta de i munnen...då är de inte gott. Måste blivit något fel där!

Vi kollade melodifestivelen och jag blev så besviken...hur kan svenska folket vara så förtjust i Caroline af Ugglas. Inte en slager för fem öre va den låten hon hade. Jag va mer inne på Marie Serneholt, Alcazar & låt nr1 (hette hon nina?) de va lite ös o klös i de och mer Schlager!

Saknar Mr i mitt liv...underbart är kort. Han är en kille precis i min smak.

Nu längtar jag till att få åka hem. Få äta mammas & pappas god mat och bara va! På onsdag bär de av!


Visby

Nu har boende även löst sig i Visby. Ringde min släktings bekanta idag och de ville hyra ut sin gäststuga. Perfekt för mig! En kvarts promenad i till centrala Visby. Allt i sin enkelhet, men jag har faktiskt inte tänkt att sitta inne i sommar. Nu har jag allt klart...råkar jag få tag i ett bättre boende till bra pris så är de ju bara plus i kanten, men detta funkar bra!
Underbara lördag...ikväll är vi några tjejer i klassen som ska bowla, sen blir de god mat & melodifestivalen hemma hos mig!
Om några dagar ska jag åka hem till Järnforsen, närmare bestämt på onsdag. Ska bli skönt att komma hem och umgås med familjen. Kolla in brorsans lya, åka till Timmernabben...resten av tiden är öppen för förslag!


Almedalen sommaren-08

Just ok

Färgen blev inte som väntat, men hade som sagt inga större förväntningar på de heller. Får nog allt ta o boka in en tid hos frisör Maja snart! Nu ska jag iväg till Karin för en lugn kväll med några tjejer i klassen!

Puss o hej!

Redhead?

Nu ska jag färgar håret. Ska göra något nytt, nämligen färga de i en röd nyans. Hade nyss varit inne och köpt en vanlig mörkbrun färg på Kicks. Mötte sen tjejerna inne på Vero moda och expiditen hade sån färg jag önskade. Så jag gick fram och frågade vad hon använt för färg. Va samma märke som jag köpt så sprang direkt in på Kicks och bytte till Mahognybrun med koppar. Ska ge mig på det! Spännande att se resultatet! Blir de inte snyggt är de ju bara att färga om!

Tentan är över...jag fixade den! Kändes som jag kunde allt...så de känns skönt!


Snygga kilklackar från Monki


Monki min favorit butik har alltid massa snyggt. Senast när jag va i Gbg köpte jag en ur läcker jeansjacka i lite mc-stuk. Dessa skor med kilklack skulle vara så snygga i sommar, 400 pix på Monki. Billigt o bra! Får ta en ny tur till gbg i vår och spana in deras nyheter. Nu ska jag hålla i mina pengar...så är livet som student! Lyxat allt för mycke det senaste och det märks i kassan.

Sovmorgon

Tog mig en välbehövlig sovmorgon, åt en stadig frukost och tog en extra lång dusch! Ska strax iväg till skolan o photoshopa. Vi ska göra ett arbete i de idag...skoj skoj!
Helgen närmar sig med stora steg...inga planer alls och det känns så skönt! Några tjejer i klassen ville ha med mig på bowling, låter som ett kul alternativ. Tanken är den att helgen ska gå i lugnets tecken. Harvarit iväg de senaste helgerna och de har varit fullt upp! Hade jag haft mer pengar hade jag velat åka till IKEA o köpa tyg & nya tallrikar. De får vänta som sagt! Dags att sätta fart med dagen...ska ta o läsa lite innan skolan börjar nu!

Puss o hej


Glass i stora lass

Trött efter ett fint "glasskalas" med Madde & Linnéa. Kollat TV och snackat skit hela kvällen...jag som behöver plugga. Antar att jag får ta natten till de! Tenta på fredag och inte de minsta motiverad!

Nu ska jag försöka koppla av lite, lyssna på Anna Ternheim och plugga!

Boende i Visby

I morse när jag va i skolan ringde min mormors kusin som jag kontaktade igår kväll och frågade om han visste något ledigt boende i sommar. Han hade redan tagit kontakt med några bekanta och det visade sig att de hade en gäststuga på tomten som de troligtvis ville hyra ut i centrala Visby. Låter ju helt perfekt! Jag behöver bara något i enkelhet. Paret som hade stugan skulle ta en funderare till slutet av veckan och då skulle jag höra av mig. De lät intresserade så hoppas jag får de!

Nu ska jag kolla film o plugga + ringa mamma och berätta om idioten som ringde innan o erbjöd boende. Vilka typer de finns!

Psykosamtal, vilka människor de finns

Igår när jag fick reda på jobbet på Gotland la jag ut en annons på blocket om att jag sökte boende där. Idag så ringde de i telefonen *skyddat nr*. De va iaf en kille som tillsammans med hans tjej ville erbjuda mig boende i centrala Visby i ett mindre hus som va nyrenoverat och riktigt fräscht. De lät ju jätte bra till en början och jag kände lite lycka, men de vände snabbt! De ville hyra ut ett rum i sitt hus...han frågade lite allmänt om mig och jag berättade. Han tyckte jag verkade vara en bra tjej.
Sen kom smällen... han berättade att rummen lå på övervåningen och att de ena kunde bli mitt. Och nackdelan va den att rummen inte hade några dörrar utan endast valv så man såg rätt in. Så han frågade om jag hade något emot om jag skulle råka se dem hålla på med varandra, sen sa han att hans tjej va konstnär och såg bilden i annonsen o ville rita ett porträtt av mig, att de ville umgås med mig varje fredag och dricka vin & ha relax kväll tillsammans inte nog med DET!!!!! Han berättade att  duschrummet inte heller gick att låsa och att de mer va som en skoldusch och frågade om jag skulle tycka de va okey att stå där och duscha om han skulle komma in.
Vad är de här för människor!? Vilka idioter de finns... blev upprörd som tusan. Asså vill de ha nån brud att ha trekant me...ja då får de f-n leta vidare. De finns helt enkelt männsikor för allt...I´m not that girl!!!!

Skön dag

Vilken toppen dag. Slutade skolan redan vid 11. Gick ner till stan och köpte två Mari Jungstedt böcker. Drog sen vidare och köpte lite blommor till lägenheten för att fräscha till de lite! Blev helt lyrisk efter att jag fick jobbet på Gotland så blev inte mycke me plugga....eller hmmm inget alls.
Nu är jag trött o ska läsa lite både plugg o deckare! Kanske kolla på film, Felon som Pilla rekomenderade i helgen!

Puss o hej


Snygg väska

från H&M Divided. Jag vill så gärna klicka hem den (men min student ekonomi tillåter de inte). Finns både i svart & cerist. Vilken är snyggast? Alltid kul med lite färg till våren och sommaren. Svart är ju dock alltid mest användbart och funkar alltid, men känns lite tråkigt. Tänk va snyggt med denna rosa väskan till ett para blå urtvättade jeans och en vit tischa och ett para söta ballerina eller sandaler. (Bild lånad av H&M)

Flyttar till Gotland!

Yes yippie yohooo....jag fick jobbet!! *lycklig* Så i början av maj flyttar jag över till Gotland för att jobba på Kneippbyn utanför Visby, där jag även kommer ha min praktik. Slog två flugor i en smäll! Nu ska jag leta boende men de löser sig alltid...optimist som jag är! Vill man något tillräckligt mycke och man lägger ner lite energi så löser de sig alltid. Lagt ut en annons på blocket, pratat med mina vänner där plus att jag idag tog kontakt med min mormors kusin som bor utanför Visby. Han lovade att hjälpa mig och han sa att han kunde ha lite bra kontakter.
Ska bli så kul att bo på Gotland i sommar. Dels kommer mina rötter därifrån, på mormors sida. Farmor & farfar har sommarstuga där...så min familj brukar åka över ofta plus min faster med familj. Känns på nåt sätt som att komma hem...kändes så otroligt bra när jag va där i somras. Trivdes verkligen! Nu ska jag äntligen få utforska hela ön.

*lycklig*


Härlig sommar bild från Visby när vi njuter i Almedalen. Jag, Simon & Johan. Bild: Louise Q

Mari Jungstedt - Tycker om

Jag gillar Mari Jungstedts böcker efter att läst "I denna ljuva sommartid" blev jag tagen och vill bara ha mer. Så imon efter skolan ska jag gå till en bokhandel och köpa några till pocket av henne.

Måste också notera att hennes layout på böckerna är riktigt snygg! i like. Bild, färg & form tokig som man är! (snyggare i verkligheten då matt & glansigt tryck kombineras)


Lycka?

Mycke tankar om livet. Går egentligen hela livet ut på att man ska finna kärleken och den lyckan!? Ibland börjar jag tvivla på de...om de starka man känt kan komma åter för någon annan person. Ja de tror jag faktiskt, men inte på samma sätt. Tiden rinner och dagar försvinner...den person man en gång va är ett minnet blott, man förändras och utvecklas ständigt. Men sina värderingar har man alltid kvar...den man fostrats till att vara. Min verklighet är inte den verkliga verkligheten! Man ska vara lycklig och den lyckan behöver man ej finna genom kärleken till en annan. Du kan aldrig vara lycklig tillsammans med någon om du inte är lycklig med dig själv! Jag är lycklig med mig själv...men jag är ändå inte redo!

Efter lite frusna hallon och en Beck film ska jag nu inta sängen o drömma mig till en värld som jag inte lever i! En fantasifull sådan där


Kocken har visat sig idag

Dagen har tillbringats i skolan. Kört grupparbete & käkat gott på Spice&rise. Skulle ut och sprungit idag, men de tog mer tid än vad jag trodde och handla mat. Vågar inte ute och springa uppe vid Kypesjön själv när de är såhär mörkt. Madde är upptagen så jag satsar på morgondagen då jag kommer sluta redan vid lunchtiden.
Köpt massor med godmat och fixat ihop en jätte god gryta/pastasås med soltorkade tomater, chilimarinerade vitlökar, grönaoliver, pesta med chilismak och creamfraich. Så enkelt och så gott testadu också!Hela burken med oliver är snart slut...råkade ät lite för många. Lätt att de blir så när man känner ett starkt saltbehov o så är de så gott. Kan tänkas att jag inte ens gillade oliver för några år sedan, men nu är de bland det bästa. Vad man förändras, men de har nog också med åldern att göra.
Jag saknar verkligen att bo i Jönköping, inte för att jag tycker Borås är dåligt...absolut inte. Jag saknar själva staden och närheten till mina vänner. Fick nästan en liten tanke på att jag skulle flytta tillbaka till min lägenhet, men ångrade mig snabbt med tanke på kostnaderna, tiden det tar att pendla till Borås varje dag och omständigheterna med att flytta igen. Flytta är faktiskt bland de tråkigaste jag vet...just det där att packa, bära och sen packa upp. Visst är det kul när man väl fått i ordning, men det är en omständig process och har flyttat alltför mycke de senate.

Väntar förbrilt på att "Gotland" ska höra av sig. De sa början av denna veckan...så då måste de alltså bli imon...onsdag är ju mitten. Iaf om man ser ur en arbetsveckas perspektiv.

Tjingeling.

Anna Ternheim

Tillägnas dagens låt med What Have I Done från hennes senaste platta Leaving on Mayday. En otroligt skön platta och jag berundrar hennes röst starkt. I hope you feel the way I do....What have I done to fall so hard for you....


My weekend



Såhär fint va de när jag åkte hem från Jönköping nu i eftermiddags. Solen har strålat hela dagen och de är lycka. va trött efter gårdagens bravader. Somnade hemma hos Anna i natt, så Emelie kom o hämtade mig vid lunch så åkte vi upp till Blomsterlandet och sen blev de Liban Deli käk. De är favoriten! Gårdagen va mycke trevlig. Förfestade hemma hos Emelie, sen tog vi en snabbvisit på 8glas. Ställde oss sen i kön till Sliver...vi som sagt att vi inte skulle gå dit. Men men tjejerna ville ha fräscha karlar ;) jag klarade dock inte av och trängas och tanken av hur trångt de skulle va där inne fick mig att avvika från att gå in där. Jag, Anna & Sandra gick och tog en drink på Waffis. Inte varit där sen jag umgicks med Anne för säkert 4 år sen. Inget höjdar ställe, men de va kul o gå dit en sväng. Hamnade sen på Bongo och tog en öl...efter de varndrade jag & Anna vidare till Karlssons. De va trevligt!
Va nån karl där som visst hade spelat innebandy i samma klubb som mig innan, som kom fram och stötte. Dock inget av mitt intresse. Hade nog aldrig sett honom innan, men han visste vem jag va. Alla känner apan, apan känner ingen!

Blev lite efterfest med käk hemma hos Anna. Gick o la mig i hennes stora säng, medans de andra drog vidare, Vaknade på morgonen att Anna kommer hem från en efterfest.
Som sagt en mycke trevlig kväll va de i Jönköping! Önskar faktiskt att jag bodde där nu. Saknar verkligen att bo nära mina vänner och kunna hitta på spontana saker tillsammans.Länge sedan jag o Emelie hade en helg tillsammans. De måste vi ha oftare! Emelie smittar alltid av mig av sitt glada & humorrika jag. You make me feel good!

Dags att ta tag i pluggandet lite nu! Grupparbete imon...tenta på fredag! Ska kolla Beck o äta godis i kväll! Mys mys!

Karlar är skumma...jag fattar ingetting!

Shopping

Äntligen köpt de jag behövde, nämligen foundation & puder. Hade 20% på Makeup Store så de va perfekt att utnyttja de. Köpte även en grå jacka med 3/4 ärm från H&M.