Åre...I´m in love

Vilken helg jag har haft i Åre. Helt galet kul! Saknar snön, skidåkningen, de goda middagarna, afterskin, fischer shoten efter några åk i backen, Fjällgården, stämningen, bastubadandet. Åre kryllar dessutom av läckra killar.
Vi var ett glatt gäng på fyra pers som åkte, Martin, Dalle, Emma & jag. Det blev mycket fest, skidåkning och goda middagar. Jag längtar redan tillbaka. Kan rekommendera att ta en hel vecvka i Åre i stället för en weekend. Allt gick så fort, det va väldigt intensivt och en lång väg att resa...men så kul vi hade.
Det tog några timmar extra att åka hem då Jämtland drabbades av underkylt regn. Hade nästan gått snabbare att snöra på sig skridskorna och åka på dem längs vägen. Lyckligt och väl anlkände vi till Sthlm vid midnatt i söndags, lyckliga och helt fantastiskt nöjda med vistelsen i Åre.
Jag vill ha mer av vinterlandet i fjällen. Kanske borde boka in ytterligare en tripp! Sälen!?


Thailand bokat

Fick ett vädligt överraskande samtal idag vid lunch. Jag har en resa bokad till Thailand vid jul/nyår. Bara så där utam nån som helst förvarning. Jag är sååååå glad. Så om 11 månader bär det av mot sydligare breddgrader. Jag älskar att ha saker att se fram emot!


Thailand 2006. Om cirkus ett år ligger jag där på stranden igen

Puder snö, skidåkning, afterski...

....Åre here we come! Imon bär det av mot nordligare breddgarder. Väskorna står packade och endast lite sömn innan det bär iväg. Älskar sånna här spontana resor...bokade in den precis innan jul. Ska bo precis vid Åre torg i en ny fräsch lägenhet och pricken över i:et är att det finns tillgång tillbastu i huset. sweeeeet!
Nu ska jag sova en skönhetssömn för imon bär det av tidigt tidigt!


Livet utan tvättmasik

...jag nu är det som jag tillbaka på den gamla hederliag tiden då man fick tvätta sina kläder förhand. Detta har jag ägnat dagen åt. Han jag hyr lägenheten av hade slarvat bort tvätstuge nycklarna och får inag nya förrän nästa vecka. Åker till Åre på tors så måste få allt rent nu...så gott det går.
Nu ska jag ut till Kista galleria och se om jag hittar mig nåt fint. Alltid kul att tröstshoppa lite, då jag tyckt alldeles för mycket synd om mig själv i helgen. Börjar känna mig på banan igen och blickar framåt.
En så lugn helg som jag haft denna har jag inte haft på evigheter...jag tror den var väl behövd.

Min lugna fredag

Min fredagkväll. Kom hem från jobbet vid 19, slängde in lite mat i ugnen, kollade postkodsmiljonären. Somnade vid 20 och vaknade vid 22.30. Grannen under hade en skrikiga och väldigt livlig fest in till morgon kvisten och de spelade usel musik. Inte gick det somna om. Övervägade att säga till, men tänkte att nån gång är det jag som har fest och då får de allt tåla det. Nu ska det städas och fixas och sedan vidare för en fika på stan.


Fina ljushållare från Ittala.

Soppmys kväll

Idag va jag åter på plats på jobbet och full rulle som vanligt...but I like it. Ikväll tog jag pärlan ut till Segeltorp för att besöka fina Hanna och hennes söta dotter Lillemor. Hanna är en klippa och bjöd på en fantastiskt god potatissoppa. Vi har inte träffats på ett tag nu så vi hade mycket att prata om. Fin lägenhet hade hon också. Imon är det fredag och helgen närmar sig med stora steg och jag har inte bokat in nåt på hela helgen. Vilket är ytterst ovanligt. Inga fester, inga tjejkvällar...jag känner att ja behöver ta det lite lungt och självklart är jag inte den som är den för spontana påhitt.

Idag går mina tankar till alla fina i Jkpg. Saknar er.


Vinterns favorit lack



Älskar detta lack i mörkbrun nyans och det bärs flitigt nu. Plus i kanten för att det sitter riktigt bra utan att lossna. Ett lack som håller i flera dagar utan att de flagnar.

I köket

Nu är det dags att vara lite huslig. Jag älskar att äntligen ha ett riktigt kök. Nu ska jag laga mat och baka en kladdkaka som jag kan bjussa kollegorna på imorgon.
Bjuder på en bild från nyårsafton.


Fräschat till badrummet

När jag flyttade in i lägenheten kände jag direkt, nej usch vad fult de är i badrummet. Så idag tog jag tag i problemet och fixade lite nya textilier. Ny badrumsmatta från Hemtext och ett duschdrapperi från H&M Home. Nu känns det bättre att besöka badrummet. Vad tycks?



FÖRE



EFTER


Saknar min älskling

...och Nova heter hon. Min lilla amstaff tjej. Såg nyss ännu ett inslag på tv om denna ras där de hamnat hos fel ägare. Nova är verkligen snällare än snällast och så lite valpbusig såklart!


Hektisk vecka, nu lung och ro

Vilken hektisk vecka jag haft, men också ofantligt kul. Jag sammanfattar den:

Mån: Packa upp packa om, fix och jobb
Tis: Jobb, skrev kontrakt för lägenheten och packade ner lyan på söder halva natten
Ons: Jobb, flytt till Alvik, Gerda anlände på kvällen, biljard & fotografering i en bekantsstudio.
Tors: Städ av lyan på söder, lämnade nycklarna, storhandlade och spelning på Marie Laeveu
Fre: Jobb, fika, besök av tjejerna och tillsammans hade vi sedan en vinkväll med grabbarna
Lör: Sov nån annanstans, kom hem sent. Bjöd över grabbarna på middag, hyrde karaokerum och festade med vännerna.
Sön: Trött, bakis, shopping på IKEA. Fina Gerda begav sig mot Gbg. Kräksjuka.

Det har varit mycket nu därav ska jag ha en lugn vecka och inte göra många knop mer än på jobbet. Dock drabbades jag av kräksjukan igår kväll och har inte tagit mig ur sängen idag. Tror dock att de va matförgiftning för de va kort och intensivt som jag av riktigt dålig. Mår bättre nu men för säkerhets skull har jag lovat att hålla mig borta från jobbet även i morgon p.g.a. smittrisken.
Alla har varit sjuka till och från på jobbet nu och mer sådant vill vi inte ha. Så krasslig som jag varit denna vinter har jag nog aldrig varit. Nu dags att bygga upp immunförsvaret.

Nästa vecka drar jag till Åre...tjooohooo....

Numera bosatt i Traneberg/Alvik

NU bor jag i en 2a...så jefla gott! Känns som jag kan börja leva igen. Dock är detta boende tillfälligt vilkte betyder att det får bli minst en flytt till i år. Avskyr att flytta runt som en zigenare, jag vill inget hellre än att ha mitt egna och trygga hem nu. Området där jag bor är super mysigt, nära stan & jobb, utsikt över Mälaren... Ovanför huset paserar ett 30-tal flygplan om dagen på låg höjd som ska till Brommaflygplats.
I går tog jag en trip till Ikea och laddade upp med nya köksprylar, tallrikar, glas, vinglas...jag klarar helt enkelt inte av att inte ha mitt egna. Äta på andras tallrikar, dricka ur andras glas som dessutom är blommiuga fula och slitna. Tackar vet jag Ikea som kan levereras ett skysst enkelt kit av allt jag behövde för tillfället för 600 kr.
Alla min husgeråd och möbler befinner sig fortfarande i Jkpg...måste flytta dem snart!
Jag trivs prima i Alvik och skulle fatiskt kunna tänka mig att köpa en lägenhet här när den dagen kommer eller i närheten. Skönt at bo på söder, men detta är faktiskt snäppet bättre ur många aspekt. Billigare att bo, bilen kan stå parkerad utanför lägenheten, fin natur, nära till stan, lätt och nära att ta sig till vännerna och t.o.m mamma skulle lyckas hitta till mig från E4:an.

Kyl & frys /S

Over and out; 2010

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Jag slog rekord i att flytta. Sammanlagt hela 7 gånger. Sthlm-Borås-Järnforsen-Jönköping-Visby-Jönköping och till slut Sthlm igen. (nu ska jag stanna i Sthlm)

Har du några nyårslöften?
Leva mer hälsosamt och bli duktigare på att äta en stadig frukost på morgonen.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Ja, flera av minna vänner.

Vilka länder besökte du?

Har inte hunnit med något resande. Satsar på mer resor 2011. Åre bokat om 2 veckor.

Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas?
Dagen då fina Ing-Britt lämnade denna jord.

Vad var din största framgång 2010?
Att jag fick anställning som produktionsledare på reklamavdelningen på min nuvarande arbetsplats. Samt att jag överträffade mig själv gällande höjder då jag hoppade i en 9m hög strumpa när jag gjorde säkerhets utbildningen för Destination Gotland

Största misstaget?
När jag vid jul skulle flyga hem och skulle checka in på Brommaflygplats, insåg då att min biljett var bokade till den 23 nov istället för den 23 dec när jag inte lyckades checka-in.

Bästa köpet?

Fina skor

Vad spenderade du mest pengar på?
Skor, goda middagar ute, festkvällar, kläder och bensin.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Mina fina vänner gör mig ständigt väldigt glad samt mina föräldrar som stöttar mig i vått och torrt.

Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010?
Robyns nya plattor, September -Mikrofonkåt, Fantan Mojah - Stronger, Natteravn, Waka waka

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Gladare och starkare

Vad önskar du att du gjort mer?
Haft ännu mer tid för mina vänner

Favoritprogram på TV
True Blood

Vad gjorde du på din födelsedag 2010?
Jag provjobbade på H&M i Jönköping. Avnjöt en god meza middag med mina fina vänner från Jkpg, kikade på den fina 2:an som jag flyttade in i augusti som jag sedan en månad lämnade för Sthlm, avslutade kvällen med vin på Bishops Arms & Twin.

Hur skulle du beskriva din stil år 2010?
Stora tröjor, jeansshorts, stuprörsjeans, kilklackar,kängor, söta klänningar, oversize linne, kavaj.

Den bästa nya personen du träffade?
Jag har lärt känna otroligt många fina människor detta år. Genom tiden på Gotland, jobbet på båten, eventjobben, vänners vänner i Jkpg och i Sthlm, mina nya kollegor på One Motion, kollegorna på DNA skor & H&M. De är så underbara allihopa!


År 2010 har jag haft många framgånger både arbetsmässigt och på det personliga planet. Aldrig har jag varit så stark och säker på mig själv som nu. Vill man något tillräckligt mycket kan man nå dit, man får inget gratis utan för framgång måste man kämpa hårt.
Jag har fått bra nya erfarenheter av jobben på Elmia, Destination Gotland, H&M, DNA skor men framför allt på min nya arbetsplats och min utbildning på KY-Handel & affärsmannaskap i Borås. Jag går in i 2011 med en självsäkerhet och full med nya erfarenheter. 2011 ska jag etablera mig i Sthlm, hitta en lägenhet som är min där jag kan stadga till mitt liv och få mer lugn och ro i min tillvara. Nu blickar jag framåt 2011 kommer bli ett fantastiskt år.

//Sofie


Fullt ös i mitt liv.

Stress stress stress...mitt liv har snabba vändningar. Skrev idag på kontrakt för en ny bostad som jag ska hyra i andra hand till sommaren ev. längre. Kikade på lägenheten i förrgår, skrev kontrakt idag och flytt imon. Nu ska jag bosätta mig i en 2:a i Alvik. Nära och bra jobbet, endast två tunnelbane stationer ifrån.
På jobbet jobbar jag dessutom för två då min kollega är på semster...det funkar.
Imon kommer fina Gerda på besök och stannar veckan ut. Ska bli så skoj vi ska på Café Opera på tors, besöka Vampire Lounge, hänga med sköna människor och samtisigt ska jag försöka får ordning på mitt nya boende och städa ur den gamla lyan på Söder. Vilken tur att jag jobbar halvdag imon och ledig på tors.

Julen va mysig och spenderades i Järnforsen och Kosta. Innan nyår åkte jag till Sthlm för att passa på att umgås med vännerna och bara vara ledig. Nyår va mkt trevlig och firades i storstan.

Är kass på att blogg...men det är mkt i kring i mitt liv just nu! Snart ska jag få mer tid över och mer ro.

Puss