Hej dundrans fest...

...va jag på igår. Det är nollning & inspark här i Borås nu för alla nya studenter. Madde släpade med mig på fest igår för alla nollor. Vi va på innegården vid högskolan och pimpla vin, körde tärning och dansa loss. Kvällen slutade på kåren och även där bjöds de upp till dans. Träffade massa nytt kul folk, de är alltid skoj!
Va lite sliten idag, men de gick fint började inte min föreläsning förrän vid 13. Började ny kurs idag i Inköp och det värsta är att litteraturen är på engelska och att läraren är kass på både svenska o englska eftersom han kommer från ukraina. Det är bara att härda ut som gäller.

Sthlm på tordags...we´re gonna dance all night long

Höstskor


Bild: vagabond.com

Dessa pjuck från Vagabond vill jag gå omkring med i höst. Slut i onlineshoppen. Hoppas jag finner dem när jag är i Sthlm.

Lugn helg

Helgen har varit lugn, precis som planerat. Den har bestått av träning, fix i lyan så min bror kan få plats här, en trip till Gbg där jag hälsade på en vän. Vi kika film och åt pizza. Denna veckan står det en hel del på listan. Föreläsningar i Inköp, sen ska jag va me lite på Nollningen vid högskolan = fest, sen blir det Sthlm på torsdag med skolan. Vi ska på studiebesök och gå på Formex mässan. Stannar där hela helgen för att umgås med mina vänner. Ska bli sååå kul!

Asså i natt va jag så lack. De va sånt liv här i huset. Hyresvärden hade fest igår och även i fredags. När de körde stereon på max vid 4 imorse blev de lite för mycke. Ville bara sova...

Dags att städa lite nu...

Puss


Sambo på 22kvm

Ja nu är det klart att jag kommer bli sambo med min yngsta lillebror på mina ynka 22kvm i några veckor framöver. En tillfällig lösning. Klart stora syster Sofie tar hand om lillebror när han inte har nån bostad. Det är nämligen så att han kom in på Högskolan här i Borås idag på någon sådan sen efterhands anmälan. Indroduktionen drar igång redan på måndag och hitta lägenhet över en helg är inte lätt, så det är tur att vi kan lösa de.


Sometimes I like Borås

...speciellt idag när det är varmt och solen skiner. Köpte en storkanel bulle efter föreläsningen på tant grön, bryggde lite kaffe och satte mig ute i solen med SOLO i handen. Ljuvligt! Nu blir det en lång dusch, sen en tur ner till Knallelandet för att se om jag kan hitta en bra "helg-resväska" på hjul, för jag är sååå trött på att släpa omkring på min sportbag. Tungt och jefligt! Åker till Sthlm nästa torsdag och stannar över helgen. Ska upp dit med klassen, gå på Formex mässan i Älvsjö och ut och svänga med klackarna. Troligtvis har jag löst boende i Sthlm under hösten nu...*lycka* nu ska bara resten lösa sig...

På tal om annat så kommer jag kanske fr.o.m nästa vecka få en inneboende på mina ynka 22kvm. Lillebrorsan har kommit in på utbildning i Borås och eftersom han kom in i sista sekund som reserv så har han inget boende. Klart syrran ställer upp och tar hand om yngsta lillebror. Får se om han tackar ja eller nej! Tackar han ja vore de ju perfa att han tar min lgh i höst eller kanske tar över den helt och hållet. Kommer endast att behöva vara i Borås 11 veckor sammanlagt tills jag tar examen i maj-10.

Time for a shower.

Nya mål i livet

Mina planer löser sig mer och mer. Nu har jag t.o.m blivit erbjuden om boende för ett tag i den staden dit jag vill. Jag blir bara mer och mer pepp. Hoppas resten löser sig också!

Haft utvecklingssamtal idag med min handledare på skolan. Prata lite om framtiden och såvidare. Känns som att jag vet vad jag vill pyssla med fram över. Det känns skönt! Nu har jag ett mål att kämpa mot och dit SKA jag nå!
Har varit ute på långpromenad och sen köpt lite nya undisar. Sen har jag & hyresvärden fixat min bil. Köpt nytt batteri och satt dit de så nu är den i drift igen. *skönt*

Nu har jag två dagar kvar med föreläsningar i export & import med tullverket, sen blir det lång helg och då ska jag satsa på att vila upp mig rejält!


I skolan tänker de på smittrisken med svininfluensan.

Framtids planer

Ibland blir jag trött på mig själv. Just för att jag har sådan stark vilja och rusar fram som en ångvält för att nå till mitt mål. Även så i detta fallet. Nu har jag fått för mig en sak som jag vill göra i höst och som jag av min familj mött med ett visst motstånd även fast det vet att det skulle vara bra för mig. De tycker att jag faktiskt borde lugna ner mig och vara kvar i Borås i höst, och kanske har de rätt. Men jag tänker också på min framtid och vad bra just detta skulle vara för mig. Vill inte berätta vad det är jag vill göra eftersom jag behöver få en hel del svar innan jag avslöjar. Jag har alltid en inställning där jag tänker att: ALLT LÖSER SIG, och det gör det faktiskt på ett eller annat sätt och oftast bra.
Jag börjar mer och mer komma underfull med vad jag vill satsa på i framtiden och därför skulle just min plan som jag har vara perfekt för att ta reda på om detta verkligen är det jag vill.

Hur som vill jag tillbaka till Gotland nästa sommar! jag älsar ön och alla goa människor där! *sakna*


Te & mys



...blir det i kväll. Köpt med mig två goda te-sorter från ön. En film till de kanske!? vet bara inte vilken...sett så många nu sen jag kom hem så lite idé torka på den fronten. Tips någon!?

Flätor är kul



Jag gillar att mixa med flätor. Snyggt och enkelt!

Dags att återhämta sig

Tillbaka i Borås. Halsonten sitter fortfarande i...som den har gjort i ca 2 veckor. Nu ska jag bara vara hemma och ta de lungt och ladda om batterierna tills jag åker till Sthlm nästa torsdag. Ska dit med klassen och gå på Formex och göra lite studiebesök. Jag har lite nya planer i höst, kanske kommer bo nån annanstans än Borås då. Berättar mer om mina planer blir verklighet. Hoppas hoppas!

Nåt annat tråkigt är att  min bil inte vill starta. Nåt fel med batteriet eller med nån rem till generatorn. Måste ta tag i det och få henne till en verkstad nu.

I söndags kom jag hem från en toppen helg i Nyköping/Uppsala/Stockholm. Hade tjejträff med de brudarna från Hultsfred, Nu har vi slagit näven i bordet om att det ska bli en tradition att stråla samman varje höst, annars är de lätta att tiden bara rinner iväg mellan mötena. Kommer med lite bilder sen.

Kram

Småland - Sthlm - Nyköping resa

Igår kom Carro oväntat och hälsade på mig på kvällen. Vi drack gute-te och kolla på Ice Age 3. *mys* Idag är jag ledig och tar de lungt, ska packa inför resan. Det blev lite ändrade planer. Sara & Anna ska till Gbg imon så jag åker med Sara hem till Kvill efter de, sen åker vi vidare till Sthlm på torsdag morgon. Stannar i Sthlm en natt sen åker vi till Nyköping och Marlene på fredag e.m. Kommer bli en rikitgt kul helg! Längtat väl länge nu!

Lanza schampo & balsam


Tänkte testa nytt schampoo & balsam och se ifall det kan göra susen med mitt hår. En flaska på 250ml kostar ca160:-, men jag slog till och köpte 1 liter av varje på en gång. 400 pix för båda. Bra deal.

Borta är bra och hemma är inte alltid bäst


Mina plattor på hyllan

Nu är jag hemma...fixar, tvättar. Får sån lust att göra om lite här i lyan. Lite nya tyger kuddar och ljuslyktor kan göra susen. Skulle även behöva fixa lite växter för de har dött nu när jag varit borta i 3 månader.
Redovisningen gick bra idag, de va inte komplicerat med det. Imon är jag ledig sen en 2½ timmars föreläsning på onsdag & studie resa till Elmia i Jkpg på tors, sen tar jag helg och drar till brudarna i Nyköping.

Nån som har nåt bra film tips? sugen på att köra en rikig myskväll sen...

Sista festen i Visby

Här kommer lite pics från avslutningsfesten hemma hos mig & Carro i onsdags förra veckan.


Tobbe, Joel & Gustav

Jacob, Carro & Alex

Alex & Sara

Jonas, Felix & Elias

Carro, Jag & Alexs kompis

Livet i en väska

Packa ner, packa upp, ja det är livet i en resväska. På fredag ska väskan packas igen för då bär det av till Nyköping på tjej träff, med smålands-töserna. Undra om jag ens har hunnit packa upp Visby då...de är frågan de!
Nu har jga insallerat mig i Borås, packat upp en del, handlat käk för massor med pengar plus annat bra och ha...skrivit min LIA-rapport i kväll och funderat lite på vad jag ska säga på redovisningen imon. man är ju alltid ute i god tid med att fixa skol-grejer...sånt är liksom inte prio ett under sommaren, så vänta in i de sista, men de gick ju fint.
De borde va förbud på att skolorna får starta innan 1 sept, för att börja imon känns inte okey.

Tillbringade gårdags kvällen med Carro & Becca i Jönnet. Det blev kräftor, tjej snack och en skräckis. Somna gott i Carros säng och åkte upp till A6 när jag vakna. Köpte lite Lanza shampoo i storpack så de räcker ett halvår framöver. Lika bra de! Sen spendera jag en svettig timma i min skrutt bil utan ac till Borås och väl där kom regnet...och nej det förvånar mig inte.

Nu blir det säng film och sen godnatt!

Kräftor & mys

...blir de i kväll i Jkpg. Ska umgås med Carro & Becca. Inte träffat tjejerna sen i april så vi lär ha mycke kul att prata om. Just nu är jag hos mamma i Järnforsen, sitter i solen och väntar på att maten ska bli klar. Efter de börjar resan till Jkpg och imon blir de Borås.

Bye bye Gotland

Om några få timmar sitter jag på båten hem. Hade så gärna velat stanna kvar en vecka till. Haft en oslagbar sommar här. Kommer sakna det så in i...alla vänner, havet, den vackra ön.

Hade avskedsfest i onsdags. Det blev en mycke lyckad tillställning,kanske t.o.m lite för bra. Varför ska allt bra hända just näst sista dagen!? Igår va jag med mr E i Almedalen och solade, drog sen ner till Kallis och satt på bryggan och solade vidare. Sen blev de pizza film o mys. Mötte upp Gaby på Wallers för att ta en avskeds drink vid midnatt. En tjej jag lärt känna och kommit väldigt nära nu i sommar.
Jag va uppe redan innan 5 imorse och åkte ut till Kneippbyn för att njuta av den vackra soluppgången vid havet. En riktigt bra avslutning på en fantastisk sommar.

Har trivs så bra att bo ihop med Carro, Nu ligger hon och sover och jag väntar på att hon ska vakna så jag kan börja packa ihop mina saker och städa det sista. Jag är ju ute i så god tid...

Kan fortfarande knappt fatta att jag åker hemåt idag, men när verkligheten kommer i fatt när jag står där med bilen i inchecket till båten lovar jag att tårarna kommer att falla ner på min kind.


Goda rekomendationer + fest

...har jag fått av mitt jobb idag. Va och hämtade mitt intyg och lämnade igen mina personal kläder. Glädjer mig att de har trivts bra med mig och att de tycker att jag har gjort ett bra jobb. Jag blev också erbjuden jobb till nästa sommar.
Nu ska jag strack kila iväg och luncha med Gaby på Black sheep arms. i kväll väntas det fest. Det kommer komma ett stort gäng hem till mig, ska bli riktigt kul. Har fixat lite olika oster, kex och snacks nu. Festen är främst för kollegorna i repan/bokningen + vakterna. Men har även bjudit in lite andra sköna vänner som jag vill passa på att parta med en sista gång innan jag lämar ön.

Personal middag

Igår hade vi avslutnings middag för personalen i repan/bokningen. Vi möttes upps vid hamnen utan att veta vad som skulle vänta under kvällen. Cheferna bjöd på godis remmar och sa att de va färdkosten, sen blev det ett shot på Kalas. Vi gick sen vidare och framför oss stod det ett gäng tendemcyklar. Vi begav oss på cykeltur längs med havet och stop stationen blev Snäck. (det ligger 3 km norr om Visby) Där avnjöt vi en ljuvligt god middag på en uteserveringen vid havet till den vackra solnedgången. Det blev en  lugn tillställning, men i kväll då slår vi klackarna i taket för då bjuder jag till fest.


Linn & Jacob

Kollegorna

Leopard mönstrad kofta

När jag kommer hem från Gotland ligger denna fina kofta i min låda. *lycka* I like leopard, men de va ju inget nytt. Den kommer från Lindex.


Bild: Lindex.se

Krogshow Rock

Igå va vi på Krogshow med temat rock ute på Kneippbyn. Showen va riktigt bra och vi hade en kanon kul kväll. Det blev en relativt lugn kväll med god mat och vin där till. Efter showen gick vi till Piraten kök & bar. Fick skuts hem av en av vakterna...de va snällt. han körde min bil hem så jag slapp åka och hämta den idag.
Nu kommer snart pappa & Marie till stan. Så vi ska ner och kolla på den medeltida marknaden och luncha.










Krohshow plus andra festligheter

Spenderat min första lediga dag ute i solen. Inget mer jobb nu. Va så skönt att stämpla ut igår kväll. Inget mer jobbande nu. Igår efter jobbet tog jag & Carro ett glas vitt på Black sheep arms. Trevligt ställe där min vän Gaby nu ska bli restaurang chef för.
Idag har jag strosat runt på Visbys gator och kollat in alla medeltidare. Sen blev de sol i Almedalen med lite skön läsning. Om nån timma ska jag ut till Kneippbyn för att kolla Krogshow och äta buffé med Linnéa & Sara från jobbet.

Veckans planering:
Måndag: Krohshow
Tisdag: Sola & ut och äta med kollegorna + aktivitet
Onsdag: Fest hemma hos mig. Sol& Bad om vädret tillåter
Torsdag: Äta på medeltids restaurang + kanske utgång.
Fredag: Flyttar jag över till fastlandet och stannar en sväng i Järnforsen
Lördag: Järnforsen
Söndag: Back to Borås

Ska även hinna med att flytt packa & städa. Älskar att ha ledig tid och bara få göra precis vad man vill. Känns att jag behöver vara ledig nu efter att jobbat precis hela sommaren.

Holmhällar

Nu har jag tillbringat 2 dagar i Holmhällar och nere på Storsudret. Va på utflykt, luncha i Hoburgen, marknad i Burgsvik, Luftpistolskytte & darttävling med pappsen. Mycket trevligt att komma iväg lite. Jobbar min sista dag imon, sen ska jag bara vara ledig. Ska ha 4 dagars semester här på ön sen åker jag hemåt. Känns riktigt tråkigt att lämna ön. Kommer sakna livet här så otroligt mycket. Det är faktiskt nästan så att jag skulle kunna tänka mig att bosätta mig här framöver!

God natt


Hoburgsgubben

Stenhuggeri vid Hoburgen