Ny väska

"Råkade" köpa en ny väska idag. Skulle bara in på Åhléns och köpa en ny kajal...och så hittade jag väskan. Precis i min stil och med dragkedjor som detalj. I like.


Almedalen & bal

Underbar dag här på ön! Solen gassar och inte ett moln på himlen. Har lyckats sådär bra med att flytta idag, ska fixa resten i kväll. Varit nere i Almedalen några timmar och kollat på de fina som går balen. I kväll blir de nån öl med Gabbi på nån uteservering. Imon eftermiddag åker vi mot Sweden rock, men stannar i Kalmar en natt och sen vidare ner till Sölvesborg på tisdag.
Dags att packa ihop mina kläder och städa ur rummet, sen blir de stan!

Freja

Flytt & festival

Haft en lugn och skön dag. Igår va vi ute på gallej. Hade lite förkrök hemma hos oss, ett glatt gäng på ca 15 pers. Sen hade jag & Jossan fixat så att den snälla busschaffisen körde in oss till stan med den stora Kneippbyn bussen. Där blev det en barrund och umgicks med de nya kollegorna. Kvällen avslutades med lite käk på Max. Tro de eller ej, jag gjorde inte av med en krona ute på krogen igår....Gratis skjuts hem & dit, blev bjuden på öl oc nån shot sen va jag faktiskt nöjd med alkohol intagandet. Okey maten på Max betala jag för, men annars så. Inte ofta men är ute och det blir så billigt!
Imon är det dags att börja transportera mina prylar till lägenheten inne i stan och installera mig där och på måndag tar vi båten över till fastlandet för att åka på Swedenrock. Så nu kommer bloggandet ligga nere nån vecka eller så. Kommer dock heller inte ha tillgång till internet hemma mer, men ska försöka uppdatera så gott jag kan!

Time to sleep!


Kneippbyn gänget. Maria, Jessica, Jossan, Östan & Thuna

Semester dags

Nu är det semester som gäller...eller nästan. Skulle jobbat sista dagen idag och sen va ledig hela nästa vecka men åkte på att hoppa in och jobba i souvenirbutiken 2-3 timmar imon på dagen. I kväll kanske jag & några tjejer från Cafet ska ner på stan och ta nån öl. Sitta på nån uteservering och snacka lite skit och bekanta oss lite mer. Det är trevligt de! De ska bli kanon fint väder i helgen så får satsa på att sola lite och packa ihop mina saker för på söndag flyttar jag in till stan. Tiden går så fort här, har redan avverkat 3 veckors jobb eller just de ja praktik.




Villa villekulla på Sommarland.


jag ute på terassen i stugan. Vackra utsikt! (suddig bild)

Bättre att börja jobba!

Go kväll gott folk!
All flyter på här på ön och imon jobbar jag sista dagen sen ska jag va ledig fram till den 7 juni. Åker på Swedenrock på måndag. Börjar fråga mig vad jag får ut av min LIA (Lärande i arbetet / praktik) här på Kneippbyn...inom området jag utbildar mig känns de som att jag inte får ut särskillt mycke. Det känns lite som min handläggare missuppfattat mig vad min LIA skulle innebära...Känns som allt mest går ut på att jag ska kunna så mycke som möligt med att hitta här på anläggningen. Ska dock få vara på ekonomiavdelningen imon på eftermiddagen. Det känns lite mer som det jag borde syssla med. Men trots detta så trivs jag jätte bra, hade dock hellre dragit igång att jobba och tjäna lite cash istället för att gå runt och göra saker som inte alls min praktik borde innebära. Men fått ett schema nu och ska få vara med personalchefen en dag och sen med restaurang chefen en och se hur deras arbete går till. Nog om detta...

Nu håller jag på att fixa tacos tills min kombo Jossan kommer hem från jobbet. Har mina sista dagar nu i den fina stugan ute på Kneippbyn sen flyttar jag in till innestan. Va och kikade på lägenheten igår och den va ok. Varken dålig eller toppen...nackdelen är att de är en liten etta  och vi ska bo två i den, så när man ska sova och jobbar olika tider kan de bli lite trubbel eftersom man inte kan stänga om sig. Men det kommer säkert att funka toppen iallafall.

Dags att fixa klart maten nu!

Puss

Cykel utflykt till Högklint

Igår tog jag och Jossan (tjejen jag delar boende med förtillfället) cyklarna och begav oss till Högklint för att spana in den vackra utsikten. Riktigt fint ställe där man ser Visby från de höga klipporna.






Jobb byte

Ännu en underbar dag på ön. Har jobbat och fick då en förfrågan om jag ville byta jobb. Att jobba i receptionen istället för bokningen i sommar. Chefen tyckter att jag är en trevlig tjej som passar att vara ansiktet utåt för företaget. Det är kul med positiv feedback. Mig spelar de ju som sagt ingen roll om jag jobbar i bokningen eller receptionen så det blev ett ja. Kändes nästan lite skönt att slippa med att lära mig bokningsprogrammet som känns lite komplicerat, även om det skulle vara en bra erfarenhet. Receptions jobbet kommer ju även de att leda till att jag utvecklas och lär mig nya saker.

Fick lite panik innan, en av killarna jag ska åka med ner till festivalen ringde innan och sa att de måste ha min packning innan torsdag. Vilket betyder att jag måste fixa festivalpackningen i kväll. Vi ska nämligen lägga all vår packning i en husvagn eftersom vi har en så liten bil när vi åker dit. Såg även på väder prognosen att det kunde komma regn, så jag tog en snabbis ner till stan och fixade ett par nya gummistövlar (har glömt mina hemma i Borås).

Nu är jag hungrig och ska fixa lite pannkakor.

Sunny day

God förmiddag! Solen skiner och jag är ledig. Ska ner på stan nu och fixa lite inför swedenrock. Sen blir det att städa och ligga ute på terassen och sola. Måste börja fixa med packningen...om en vecka flyttar jag in till stan och samma dag åker vi iväg på festivalen.

See ya!

Hamnplan 5 i kväll



I kväll åker mina nya partypjucks på och jag ska bege mig med Gabbi till Hamnplan 5. Visby präglas idag av ett grått och trist väder. Jag behöver sol och nu...kan jag skicka en beställning på 25 graders värme och klarblå himmel...tack! Okey för er som inte vet vem Gabbi är så är det en tjej jag lärt känna genom mina vänner här på Gotland. Så Gabbi är snäll och har skrivit upp mig på gästlistan i kväll. Ska dock upp och jobba vid 7.30 imon så det får bli en lugn tillställning för min del. Mamma+karl har sista dagen här idag och vi ska ut och äta lite gott sen. Det ska bli trevligt!

Swedenrock närmar sig

Om lite mer än en vecka så är det dags att bege sig till Swedenrock i Norje. Ska åka med det sköna Gotlännings gänget som jag lärde känna där förra året. På plats ska jag möta upp Jönköpingsgänget, min söta Gerda. Ser verkligen fram emot festivalen. Måste dock fixa lite stuff innan dess...brasse stol, tjocktröja, sminkborttagning och annat viktigt. Som tur är så är jag ledig på måndag. Väderprognos säger 19-22 grader och sol, så då får det bli att sitta ute på terassen och glassa i solen.


My day

Haft en kanon bra dag och nu sitter jag på jobbet mitt i natten. Hoppa in och tog ett extra pass så kan kan tjäna lite cash. Några gäster som anländer med båten nu och ska checka in. Haft en rundvandring med Mor + hennes karl och guidat dem i Visby innerstad. Lunchat nere vi hamnen och kvällen har bara varit lugn.
Känner att jag kommer va väldigt trött imon eftersom jag är på jobbet nu och ska upp redan vid 6.30 imorgon. Nu längtar jag till Swedenrock...bara 1½ vecka kvar.

Puss och Godnatt!

Picknick i Almedalen

Solen skiner på ön idag. Slutar jobbet tidigt så ska in till stan och luncha med mor och strosa runt. Sen blir de kanske picknick i Almedalen med några vänner.
Igår va jag inne i stan och va me på förfest, men de blev ingen utgång för mig för jag skulle och hämta mor vid båten. Behövde en lugn kväll...blev ju lite väl mycke rödvin i förrgår när vi grillade. Jag börjar fundera på om man skulle kunna bo här på heltid!?  Gillar verkligen ön.

Kram från den soliga ön

Grillkväll

Hade sån toppen kväll igår! Jag va ledig så vi drog till med en grillkväll. Satt ute på terassen vid stugan och pimlade rött och åt gott hela kvällen. Känns verkligen som att sommaren är på G. I natt anländermin mor till ön. Ska bli kul att få lite besök, men dess värre ska jag jobba hela tiden.
Har varit ledig nu i två dagar, har varit skönt att vila upp sig lite efter AG helgen. Har dock inte hittat på speciellt mycke.

See ya!!


Nybakat och jag är ledig

Har njutit av nybakat bröd denna morgon som Jossan bakade i natt. Söt och bra tjej som jag delar stuga med ut på Kneippbyn nu de här två veckorna innan jag flyttar in till stan. Jag skulle lätt kunnat bo kvar här...för stugan är kanon fin och vi har de bästa utsikten över det blå havet. Idag är det dock dimmigt och regn i luften. Ska bara njuta av ledigheten idag, kanske hitta på nåt med Aron. Igår va jag också ledig...min mobil pajade och la av helt, så jag fick i lite vild panik åka och köpa en ny. Så nu är jag kontaktbar igen. Hoppade in och jobbade på Piraten kök & bar igår...extra cash är aldrig fel, men idag känner jag för att jag MÅSTE vara ledig.


Jossans goda bröd gräddas i ugnen.


AG is over.

Nu är Absolut Gotland slut och jag har två dagars ledigt. Imon är det dags att börja jobba igen. Helgen va mycke lyckad och de va en kanon bra erfarenhet att få jobba med ett stort arrangemang. Tänkte bjuda på några bilder...


Tävling om vem som kunde bygga den bästa musik maskinen.

Piraten va på G.

Kneippbyns musikmaskin under AG. Där åkte jag runt och lira musik och tjata i micken.

Skön Chalmers snubbe bjöd på dans medan de andar väntade på sittningen.

Absolut Gotland

Nu är AG slut och det är tomt på Kneippbyn igen. Under helgen så har stället invaderats av 600 festande studenter. Det har varit sittningar och massa kul aktiviteter som jag jobbat med. Har nästan jobbat dygnet runt...till 2 på natten och örjar vid 7.30 på morgonen, men med några timmars vila mitt på dagen. I fredags slutade jag redan vid 21 så då blev det lite fest...eller ända fram till 4 på morgonen. Va inne i stan och träffade några vänner så va vi ute en sväng på krogen. Fattar inte hur jag orkat både jobb och sen fest...det känns att man inte är 20 år längre. Nu ska jag snart sluta för dagen och vara ledig måndag-tisdag. Ska bli riktigt skönt att få vila upp sig lite och vända tillbaka på dygnet och de normala rutinerna. På onsdag kommer mammsen på besök, oturligt nog så jobbar jag hela tiden.

Tjingeling!

Nattpass

Nu är de full rulle här på ön. Om 2 timmar anländer 500 studenter till Kneippbyn, så nu ska jag precis börja jobba igen och köra ett natt pass och ha hand om incheckningen. Imon ska jag upp och serva studenterna med frukost kl. 7.30 så det blir inte många timmar sömn eftersom jag slutar 02 i natt.
Hinner inte skriva mer nu!

Tjingeling!

Roadtrip på norra Gotland

Livet flyter på bra på ön! Igår va jag ledig från jobbet och då begav jag mig på en roadtrip på den norra delen av ön. Kollade in Lummelunda grottan, Jungfrun vid Lickershamn och den Blå lagunen som ligger mellan Kappelshamn och Fårösund. Idag jobbar jag och håller på att fixa in för studenterna stora arrangemang Absolkut Gotland som kommer äga rum här i helgen på Kneippbyn. I kväll ska jag på personal kick-off. Det ska bli kul att träffa lite andra som kommer hit och ska jobba i sommar. Nästa vecka får jag besök hemifrån, då kommer mamma & Kennet hit. Oturligt nog så jobbar jag hela tiden då.  I love this place!

Over and out.


Jungfrun i Lickershamn

Den blå lagunen (Kalkstensbrott i Ar)


Uppdatering från Gotland

Nu är jag framme på ön. Bor i världens mysigaste stuga, med stor tesrass och utsikt över havet. Kommer bo i stugan i 3 veckor innan jag flyttar in till Visby stad. Det känns otroligt bra att vara här, jag bara älskar det. Snart är första dagen på jobbet avklarat. Jobbet kommer bli riktigt kul. Ska vara ledig imon för att sen jobba hela helgen då sveriges studenter kommer hit för AG-träff. Då kommer hela Knaippbyn fyllas med festande studenter.

Helgen i Jönnet

Lovade ju för någon vecka sen eller två att lägga upp lite bilder från helgen i Jönköping. Så här kommer några. På fredagen va vi tjejer åpå Bongo o kollade sisters och tog några öl, lördagen va de stor grillfest i Idaspark (ca30-40 pers)
De va de bästa helgen i år...helt klart!


Carro, Emelie, Eliza & Camilla på bongo

Sisters spelning på Bongo

Carro, grillning i Idaspark

Jag dricker öl i solen

Bella & jag, vid Mackans läckra bil.

Carro & Bella

Kalmar i kväll

Jag är alltid väldigt spontan och gillar inte att planera allt för mycke. Denna kväll kommer det blir en spontan handling, jag fick nämligen nyss för mig att jag ska åka till Kalmar och hälsa på en kompis och ta några öl. De ska också ner till Gotland imon, så jag får sällskap på båten över. Nu ska jag äta en middag med mor sen bär det av...igen.


Fredagen

...va hur mysig som helst. Hade en hel dagen med familjen. Vi hade lite kalas och firade mor & mormor som fyllde/fyllt år. Mamma fick nya påslakan-set av mig och mormor fick lite goda teer. Vi åt gott och sen blev det så ska de låta, spelade kort me bror & sara och pimplade lie gott rött vin.
Passade också om att sy om mina slitna killah-jeans till stuprör-modell så jag kommer använda dem mer i sommar. De är så snygga nu. Idag har jag inga planer alls...

Ha en bra dag!

*Lycka*

Dagen i korthet: Träffat mina sköna tjejer i Jönköping över en lunch, hälsat på mitt gamla jobb, tagit farväl av Borås & klassen, anlänt till Järnforsen och min familj, köpt Swedenrock biljett. Jag är så nöjd, det kan inte bli bättre!
Imon är det dags för att fixa lite, ska ner till macken och balansera däcken, tvätta cykeln & bilen (om vädret tillåter, det är några jefla måsar som gärna placerar sin avföring på dem) och på kvällen blir de kalas. Ska bli så skönt att va hemma över helgen och bara ta det lungt! Nästa vecka väntar ny utmaning med ny stad, nytt jobb och massa nya intryck. Så det gäller att batteriet är laddat!

Nu säger jag godnatt och bjuder på ett självportträtt jag pillat ihop.


Swedenrock here I come

Jag har fixat biljett till srf, ordnat skjuts med gänget jag träffa på srf förra året från Gotland, fått ledigt från jobbet + ordnat boende med bästa Jönköpings gänget. Jag är såååååå lycklig!!! Ni ser väl vilka bra band de kommer!!


Resan kan börja

Nu säger jag tack och hej till Borås för ett tag och välkomnar Gotland i mitt liv. Imon förmiddag börjar min resa mot ön, med stop i Småland hemma hos mor i några dagar. Bilen är lastad och endast resväskan och lite smått ska in i den imorgon innan jag åker iväg. Min röda fina racer cykel ska också med. Det är blandade känslor att lämna Borås, men de ska mest bli kul. Nya utmaningar och äventyr är det jag brinner för! Dags att sova nu! Skola tidigt imon...sen blir de lunch med Pettsson & Anna i Jönköping.



Godnight sweathearts!

The last day in Borås

Sista dagen i skolan är avklarad och därmed det första året. Idag ska lägenheten tömmas och allt ska in i min lilla röda pärla som ska med mig till Gotland. Dags att sätta fart nu innan energin börjar tryta. Imon bär det av mot Småland men först en avstämningsträff i skolan. Har pratat med min arbetsledare på Kneippbyn nu och jag får ledigt om jag ska åka på Swedenrock. Det är ju guld! Nu ska jag bara lyckas knapa ihop lite cash...för dom är de ont om nu. (livet som student är rikt på kunskap men icke pengar).

Mina vänner är det bästa jag har. *sakna*

Mindre bloggande

Bloggandet kommer säkerligen att minska radikalt under min tid på Gotland, men jag ska försöka uppdatera så gott jag kan. Kommer endast att ha tillgång till nätet på jobbet, så det är där kruxet är. Men häng kvar kära läsare, jag lovar att uppdatera så gott jag kan!
Kommer uppdatera med lite bilder i veckan från min helg i Jönköping, eftersom jag får tillbaka min kamera på torsdag.

Visby packning

Det går som sagt sådär lagom bra att packa. Tjej som man är, så ska man alltid ha med massa onödigt. Måste packa ner festivalprylar också som sovsäck och luftmadrass om det trots allt blir Swedenrock i juni. Pratade med en kompis i Visby igår och jag skulle få åka med dem ner om jag ska dit. Det är ju helt perfekt!
Nu lagar Madde lasangette till mig medan jag försöker att sålla bland mina packning. Kommer sakna Madde nåt otroligt mycke, min kära vän & granne här i Borås.

Väskan är överfull med kläder...What to do!?

Och här är lite annan bröte som ska med. Sängkläder, husgeråd, väskor, skor, underkläder...

Våren utanför mitt fönster



Det är verkligen vår utanför mitt fönster. Körsbärsträdet blommar... I love this time.

Snart på Gotland

Gotland närmar sig och jag har fullt upp med att styra upp allt. Mitt kux är att lära mig att packa rätt och jag verkar inte lyckas denna gången heller. Det blir ett över flöd av precis allt och jag tror jag får ta hjälp av nån kompis för att lyckas solla bort en del. På torsdag lämnar jag Borås för att ha mina sista dagar på fastlandet hemma i Järnforsen med familjen. Har bokat in en lunch med fröken Pettsson i Jönköping på torsdag, tänkte försöka få med Anna också om hon är ledig. Kommer sakna mina vänner, men ni får som sagt mer än gärna komma över och besöka mig i sommar. Har ni inte sett Gotland så är det dags att ta tillfället i akt.
Hade min sista tenta idag...i engelska. De gick väl som vanligt inget vidare eftersom de inte är mitt starka ämne. Nu har jag bara 2 dagar med föreläsningar kvar. Såååå skönt!

Nu ska jag njuta av de sista i Borås!

Nya högtalare

Sol idag igen, jag tackar! Har varit och fyndat ett högtalar set till min data. Orka ta med stereon till Visby...det tar så otroligt mycke plats. Så nu fixade jag ett set från Creative med sub-bas till. Otroligt bra ljud för den lilla peng jag gav för det. Nu ska jag sätta fart att packa & plugga engelska, men innan dess lite lunch!

Njut av solen gott folk!

Solen skiner i Borås

"Sommar & sol", jag precis så har jag haft de dem senaste dagarna. Har knappt varit inne något alls. Valborg firades hemma i min & Maddes trädgård med lite grillpartaj. Det va en lugn tillställning i trevligt sälllskap. Kvällen va lugn ända till jag o Madde tittade in till vår hyresvärd som hade stort partaj. Han bor en trappa neranför oss. De är väl så med människor som är lite äldre att när de väl festar, ja då gör de det rejält. Så kvällen slutade med att de blev fest in mot morgon kvisten med 40 pluss taggarr, men va trevligt det vart!
Igår började med min to-do litsa inför flytten till Visby. Det är ju faktiskt bara en vecka kvar innan jag är där nu så igår slog jag till med att stor städa. Idag ska jag tvätta och börja packa. Men först....en promenad ute i solen!