Min födelsedag

image438
Igår fyllde jag 23 år! Blev inte mycke firande, för jag har redan firats av familjen. Tacka för alla samtal och fina sms som jag fick av alla mina vänner. Tänker mycke på er och saknar er oerhört mycke!
Firades av pojkvännen igår och fick den häftigaste presenten...ett rosa PS2!!! Blev så glad. Love. Nu ska det spelas Buzz, Singstar...får köpa spel när jag kommer hem från resan och Roskilde. Fick massa bra saker en rosa resväska, respengar, grejer till köket m.m. Mammabjöd på restaurang i förrgår som födelsedagspresent också.
Blev en öl tillsammans med Johan & Carro på Bishops igår kväll. Nu är det semester! Så underbart skönt!

Lot`s of love. //Sofie

Magaluf imon

I natt bär det av till Magaluf. Planet går imon bitti så måste åka hemifrån vid 3-tiden i natt för att ta oss till Landvetter. Ska bli så skönt att åka iväg med äsklingen. Strax dags att fixa tills sig inför midsommarfirandet. Vi är bjudna hem till några vänner här i Jönköping. Som sagt får de bli väldigt lugn för vår del och vi kommer få lämna festen ganska så tidigt. Känns mindre kul, men vi har ju så mycke roligt som väntar!

GO & GLAD MIDSOMMAR ÖNSKAR JAG ER ALLA!!

Love/Sofie

Födelsedags middag och "måste" shopping

Ätit så mycke mat så jag snart spricker. Mamma bjöd på middag på Meza eftersom jag fyller år imorgon. Så mamma o mormor har varit på besök i kväll. Va en sväng på stan, va tvungen att köpa nytt puder, mascara och en liten jag vad ska man kalla de, portmonä i tyg och med dragkedja från H&M. Tänkte jag skulle skippa att ha med min stora pluska på Mallis-resa och Roskilde. Bara de viktigaste ska med. Den är svart och har stora rosa prickar. Så söt.

Dags att ta en titt över vad jag ska ha med i resväskan. Har gjort en packlista så jag inte glömmer något. Dock inte skrivit ner vilka kläder jag ska ta med...vet att de ändå kommer bli allt för mycke. Ska titta över de nu...om jag orkar!

Nya väskan

image398 

Nya väska jag kolla in länge på Indiska. I lördags åkte dne med hem i shoppingbagen. Köpte den dock inte i silver utan i svart. lite tråkigt, men jag kände att jag behövde ytterligare en svart väska. Hade de randig shortsen funnits så hade dom också fått följa med mig hem.

Imon ska min födelsedag firas en dag i förskott. Mamma & mormor kommer till stan och vi ska ut och äta. Tänkte ta med mig dom till Meza för att förtära libanesisk mat. De har inte testat på de innan så kan va kul med lite nytt.

Bilder: Indiska


Jeansshorts

Nu kom jag på vad jag måste fixa i kväll. Ska klippa av ett par jeans så jag får ett par korta jeansshorts. Frågan är bara vilka jeans som ska klippas av. Mina gamla Fornarina eller Diesel. Vill att de ska vara låg midja på dem, annars hade jag valt mina Levis. Kortkort ska det vara!
Inte fixat nån packlista ännu, måste skriva ner allt så jag inte glömmer något viktigt som t.ex. passet. Lika bäst!

Vart är smöret?

Jag är vimsig! Fick ett mms av älskligen. Va arg härom kvällen innan jag skulle iväg på fest. skulle slänga i mig några mackor först, men hittade inte smöret. Så undrade vart han gjort av de och va lite små surt. Under kvällen får jag ett mms där jag av min förvåning ser vart JAG har gjort av smöret...Hade råkat ställa det i skafferiet bland all pasta. Typiskt mig. När jag är stressad så har jag noll koll...


Peeling och nagelfix

Peeling och ett varmt och skönt bad unnade jag mig igår kväll. Nu känns huden så mjuk och len. Måste bara se till att göra en inpackning av håret innan jag åker iväg till Mallis. Om en timma ska jag fixa mina naglar. Jag tror jag ska satsa på en vanlig fransk manikyr denna gången. Känns fräscht och sommrigt. Kankse nån söt dekoration på också för att piffa till det lite extra. F
Plattången jag köpte förra veckan av märket Tigi är kanon. Priset var ännu bättre 279:- istället för 600:-. Ibland kan salongerna ha riktigt bra kamnanjpriser. En Gama-plattång kostade bara 540:-. Funderar på om jag ska lägga i lite mer ljusa slingor i håret snart så det blir ännu ljusare, men tror jag väntar tills jag kommer tillbaka från resan. Håret slits så otroligt mycke av sol och saltvatten och kanske bleks det en del av sig självt.


Sleepy saturday

Fattar inte. Känner mig inte alls bra. Va på stan en sväng innan med Anders. Skulle se om jag hittade något fint till resan. En klänning, jeans shorts eller en kort kjol, men hitade inget av det. Köpte en svartväska på Indiska som jag tror är perfekt att ta med sig när jag ska på Roskilde. Hittade shorts och skor till älsklingen.
Somnade i soffan vid 15-tiden när vi kom hem och vaknade nu 3 timmar senare. Hur har man lyckats kunna sova så länge 2 pers i en lite klippan soffa. Snacka om ont i nacken nu. Känner mig helt slut i knopp och kropp och förkylningen vill inte ge med sig.
Ska snart åka iväg och hämta lite Libanesisk mat på Deli. Nytt ställe som vi inte testat. I kväll blir det en lugn kväll framför tv:n.


Magaluf/Palma Nova

image436
Bild: Fritidsresor

Resa bokad! På midsommardagen åker jag & älsklingen till Magaluf/Palma Nova. Hittade en resa med bra pris och skysst hotell precis intill stranden. Känns skönt att det är bokat och klart, va lite rädd där ett tag att vi inte skulle få tag i nån bra resa men jag va nog lite orolig i onödan.

Äntligen fredag. Har 4 dagar arbetsdagar kvar innan det är dags för 4 veckors semester. Inte fattat de riktigt. I kväll ska vi ut till en kollega alla på min avdelning för lite "sommarfest". Äta & dricka lite gott och ha trevlig. Måste fixa det sista inför resan på lördag. Solcream och annat som behövs när man åker iväg. Ska se om jag hittar nån fin klänning eller kjol också. Hoppas att vi kommer åka in till Palma stad nån dag under resan, verkar vara bra shopping där och mysigt.

Friday I´m in Love.

Packlista Festival - Måsten att ha med

image435
Mina söta rosa gummistövlar med små blommor på.

Tänkte över lite vad som är ett måste i packningen inför en festival.

Gummistövlar - Kan regna och då är de lera lera lera....
Myggmedel - vi mycke intag av alkohol märker man inte myggen, men dagen efter. kli kli kli..
Solcream - Har man lätt för att bränna sig så ja, ett måste. Man är utomhus dygnet runt och har man tur gassar solen.
Uppblåsbar madrass - Gör det så mycke skönare att sova i tält.
Sovsäck+kudde - Man måste ju faktiskt sova lite också. Iskallt när man lägger sig och så vaknar man i en bastu.
Kamera - En festival ska man för eviga. Kanske fastnar saker på korten som i minnet är lite luddigt.
Bikini - Är det sommar och sol så måste den me.
Handduk/tvål/schampoo - Vill man va fräsch så finns det duschar och kranar att tvätta sig i. Ett måste för mig!
Brasse stol - Vill man lyxa och slippa sitta på marken hela tiden vid tältet. Oftast får man int4 stolen med sig hem efter som den är sönder.
Handväska - Måste kunna ta med sig sina värde saker hela tiden. Lätt för stöld.
Biljetten - Är den kvar hemma är det kört.
Musik/stereo - Om man inte vill snylta på gannens.
Pengar/leg - Äta bör man annars dör man. Öltält finns det gott om så leg är bra.
Frukost/dricka - Lyx att ha med sig lite drickbart förrutom alkoholen när manvaknar på morgonen. Bröd/knäckebröd och mjukost är ett bara allternativ att ha i tältet till frulle.
Sköna skor- Undra hur många mil man går under en festival!? Sköna skor ett måste. För min del åker ett par flip-flopp med, adidas skor, converse och mina gulda ballerina.

Har jag glömt något???

Om ca 3 veckor drar jag på Roskilde...Elin o jag + våra karlar. Rock, rock och massor med ös. Längtar!

Shopping och fika

image433
Mina favvo shorts från Zara som jag köpte föra sommaren. Ska precis gå igenom min garderob lite och se om jag hittar lite sommarkläder som gömmer sig. Dags att planera vad man ska packa med sig på resan med älsklingen och Roskilde. Brukar alltid packa med mig för mycke. Känner ni igen er!?

Varit och fikat med Anna på Claras i kväll. Va också en sväng på stan och inhandlade två par svarta tights från H&M. Billigt och bra. Konstaterade att jag hade hål i de som låg hemma i lådan så nu åker de i soppen. Köpte också ett läppglans från
Loréal glam shine i färgen pink moon. Perfekta rosa färgen jag letat efter. Lycklig.
 Kikade in på en hårsalong också. Måste investera i en ny plattång. De reade ut dem. Super bra! En Gama för 549:- och den jag kikade på kostade bara 279:-. Vilket kap. Åker och köper den imon direkt efter jobbet. Thats it. Dags för att kika genom garderoben + att jag ska rensa lite i smink lådan.

Festival tider

Steroen går för fullt. Lyssnar på mina skivor som jag mixade ihop till fjolårets Hultsfreds festival. Nu är mina vänner på festivalen och jag sitter här och önskar att jag också vore där. Känns lustigt att varit på varenda festival sen 14-års ålder helt plötsligt hoppa den. Jag vill också vara på Hultsfred nu!! Elle messade nyss och berättade hur roligt de hade på campingen. Satt och konsumreade alkhol och lyssnade på musik och träffade massa roliga människor.
jag hoppas Hultan och drar till Roskilde, kändes som nu eller aldrig. Typiskt att tjejerna jag skulle åkt med hade missat att köpa biljett innan det blev slutsålt. Bra där när jag äntligen köpt min!!! Men jag ska åka med Elin o Erik, pojkvännen med vänner ska dit + karin och hennes gäng så jag lär få så jefla skoj! Längtar riktigt mycke.
Nästa helg sticker jag och älsklingen till medelhavet, inte bokat ännu. Vi väntar in i det sista med att boka rest-resan.
image434
Bild: Privat

Tofflor

Vet inte hur mycke ja ratat "foppa-tofflorna". Nu ska jag själv bli ägare till ett par. Inte frivilligt, utan vi ska få dem som sommarpresent på jobbet. Jag beställde ett par rosa. Min tanke är att min mor ska få dem av mig som hon kan ha när hon är ute i trädgården och fixar. För jag själv skulle aldrig använda dem. Tror mammsen blir glad då.


Sommarläsning

För mig innehåller sommaren en hel del läsning. Enda gången på året då jag slår mig till ro med nån bra bok. För första gången började jag att lyssna på en ljudbok. Camilla Läckbergs bok Olyckfågeln. Gillar Camillas böcker starkt och det funkar fint att lyssna på den istället för att läsa. Perkekt att stänga på när jag jobbar och utför nån monotom uppgift. Då blir det inte att man tänker på den tråkiga uppgiften utan istället är helt inne i boken.
Har ni nåt tips på någon läsvärd bok? Jag kan rekomenders "
Glöm att ni har en dotter",  Camilla Läckbergs böcker och Jan Guillos "Tjuvarnas marknad".

Sandaler

image429image430
image431
Nu när det är varmt är det sandaler som gäller. Skönt att lufta fossingarna.
LaRedoute har en hel del godbitar. De svarta med lite kilklack frrån Soft Grey och de röda söta med remmarna också av märket Soft Grey. Metallic känns fortfarande rätt och fint att glänsa i ett par guldiga från Mellow Yellow.

Firande

Sommar och sol och jag har inte mycke lust till att sitta framför datorn. Där av har mitt bloggande avtagit en hel del. Jag har de helt underbart och har semester om två veckor. Åker då till medelhavet me dälsklingen, efter de är det bara att packa om väska för att åka vidare på Roskilde-festivalen.
har varit hemma i helgen och hälsat på vänner och familj. firat brorsan som tog studenten m.m. Va utgång i lördags med systrarna lindén och Lisa här i Jönnet. hamnade på Twin och kvällen va trevlig. Va tvungen att ta de lilla lugna...älsklingen fyllde år igår så ville va pigg på hans dag. Han blev så glad över presenterna. En weekend i Sthlm med biljett till EM-kval matchen Sverige-Danmark och whiskey glas från Orrefors.
Idag blir de nog lite fotboll uppe på vallen. J-södra möter Öster. Förresten fick vad jag önskade av min far i födelsedags present en
rosa resväska. Fick den lite i förskott eftersom vi inte ses innan jag fyller. Så fin!

Dags för fest

Efter en riktigt mysig fredagskväll och en lång sovmorgon är jag på strålande humör. Åt middag hos Carr & Johan igår innan vi kikade på Pirates på bio. Keira K o Johnny Depp är ju sjukt snygga, men filmen får inte mer än 3 i betyg på en skala till 5. Klart man måste se slutet när man väl sett de andra flmerna. Första filmen tycker jag helt klart va bäst.

Nu är det dags att fundera på vad jag ska ha på mig i kväll. Funderar på en svart korkort kjol i triot och en svart kort tröja med nåt linne under...får testa igenom garderoben lite och se om jag hittar några god bitar. Vid 17 ska vi va ute på salongen och fixa iordning oss och dricka rödvin och skumpa. Känns som det kommer bli en toppen kväll med tjejerna.

Dags att gå ute lite i det soliga vädret


Biokväll

Äntligen fredag! Slutar jobbet om 2½ timma. Rikigt skönt. Ska till läkaren...nåt lurigt med ögat. Det vill inte gå över. Så måste undersöka de. Illa rött och svullet vilket resulterar i att jag måste bära mina Fendi glasögon. Känner mig så tantig  i brillor, men nu måste jag ha dem även när folk ser mig (och inte bara hemma som annars).
I kväll ska jag och älsklingen på bio och kolla på Pirates och innan de ska vi äta Libanesisk mat. Det är ju så gott! Tror att det blir att testa på den nya Lib-restaurangen på Banarpsgatan...Deli nåtting heter den. Ska bli kul att se hur den nya Filmstaden ser ut från insindan. Den hade invigning förra veckan.

Trevlig helg!