Flyttar till Gotland

Om några timmar anländer jag ön och blir sommar-Gotlänning. I kväll blir det återförening med Gaby & Jossan över ett glas rosé eller två. Imon ska väskan packas om igen för att ge mig ut på säkerhetsutbildning på båten. Har en mycket spännande och lärorik vecka framför mig.
Nu dags för en snabblunch sen bär det av mot Oskarshamn och färjan över till ön.

Underbara älskade vänner, ni är bäst!

Fina sista dagar i Jkpg

Mina sista dagar i Jkpg har varit helt fantastiska. Jag älskar mina vänner och staden och jag vet att jag kommer flytta tillbaka SNART!
Igår blev det en spontan afterwork, sisådär mitt i flytten. Mor va på besök och skulle hjälpa mig, men hon va lätt övertalade om att ta ett glas vin eller två. Kvällen som skulle bli lugn slutade med fest till 2.00 på Olearys och innan dess va vi på Bishops. Snacka om att vara sliten idag, min stora examens dag. Ja nu är jag färdig pluggad, äntligen! Har även flyttat och städat ur mitt boende och har nu anlänt till min kära familj i Järnforsen. Min familj som har fått en ny familjemedlem som heter Lilo och är 2 år. Det väntas även tillskott i familjen om 3 veckor då amstaff valpen Nova ska flytta in. Dags att packa om väskorna för ön, för på söndag flyttar jag till Gotland!

Kram till mina underbara vänner.

Lite Gina shopping

Eftersom inte Gina Tricot finns i Visby passade jag på lite shopping där idag.



...och så köpte jag en vit top (samma som de zebramönstrade) och ett par leggins.

Välkomnar en ny sommar på Gotland

Snart bor jag på Gotland igen. Ska denna sommaren slå den förra!? Ser framemot att komma till öjn igen, träffa alla man saknat, nytt spännande jobb, glassa på stranden, sippra rosé på Visbys mysiga krogar. Det kommer bli LOVLEY!!
Nu ska jag packa & fixa, ta examen på fredag, avsluta jobbet på Elmia imorgon sen bär det iväg till Visby.








Bästa sista helgen i Jkpg

Nu börjar Gotland närma sig och jag har spenderat min sista helg i Jkpg. I fredags blev de lunch på Mäster Gudmuns källare, lite vin i studion, sen afterwork med kära vänner...vidare festande på Karlssons, Småländska kollonin & Twin.
Festen fortsatte vidare på lördagen i Forserum. Vi va 30 per som badade tunna, grillade, körde 5-kamp, spelade brännboll och badade ännu mer tunna och festen höll på fram till morgonkvisten. Direkt när vi kom hem i söndags åkte vi till Huskvarna teatern för att spela in cowboy-film. Jag hade efter några glas vin lovat att ställa upp och spela lite gästspel i filmen. Nu förstår jag hur mycket jag kommer att sakna Jkpg och alla vänner här. Jag vill flytta tillbaka på riktigt, kanske redan i höst!






Skicka solen till Jkpg, Tack

Undrar varför inte sommavädret inte kan komma till Jönköping!? Smhi säger att det ska bli regnigt hela min sista vecka i stan, hoppas verkligen att de har fel!
Om en vecka går flyttlasset hem och sen vidare mot Gotland och om exakt en vecka tar jag examen. Helgen ska spenderas i Jönköping och det kanske blir lite fest, huvudsaken är att jag får träffa de jag håller kärt här i staden. Haft en kanon mys kväll med Carro, kaffe & glass på Sandys, besök vid Torpaskolans dag och en promenad.

Nu nalkas det filmmys.

Soligt Visby

I måndags hade jag en super duper skön dag i det soliga Visby. Möte med min nya arbetsgivare, sen småstrosande innanför murarna, lite shopping och tillslut tillbringade jag hela eftermiddagen med Fanny på Creperiet på deras ute terass. En helt underbar måndag.




Bilder: Länade från Creperiets hemsida

Underbara ledighet

Njutit av denna lediga helg till max. Tagit långa promenader i skogen med söta hundarna, läst en gripande bok, ätit jordgubbar & tårta hos farmor & farfar, bytt till sommardäck på pärlan, fixat ny skön bilmusik, kollat när VSGF/JAIK tog sin femte raka vinst, grillat & blivit lite små kär i Nova (en söt valp amstaff som delar av familjen vill skaffa, far ska bara övertalas som promt vill ha en till "Luna" hund.
Imon åker jag över till Gotland, men endast på en snabbvisit i ett dygn. Ska träffa min nya arbetsgivare på mån, sen bär det av mot Jkpg igen. Om 2 veckor tar jag examen, avslutar min praktik på Elmia, flyttar från Jkpg och börjar med säkerhetsutbildningen på Gotland. Tiden rinner snabbt just nu!

Hem till tjocka släkten


Bild: Tillspexad av mig (från mors 50-års dag)

Nu bär det av hemåt till den tjocka släkten. LEDIGHET! Jag ska verkligen göra så lite som möjligt och njuta så mycket som möjligt.

Välförtjänt ledighet

Dags att packa väskan igen för på ondag bär det av hem till familjen. Jag är rent utsagt helt slutkörd efter allt jobbande, resanda, festande....så nu ska jag åka hem och vila upp mig. På söndag ska jag åka över till Gotland för att träffa min nya arbetsgivare på måndagen. Det blir en snabbvisit på ön helt enkelt. Nu är jobbet med Idol Audition över och jag har jobbat med en grymt team och haft väldigt kul, dock har det blivit lite för mycket jobbande då jag jobbat heltid på Elmia mån-fre också och knappt haft nån ledig tid alls sedan 5 veckor tillbaka. Jag ser framemot att snart ta examen, fixa säkrhetsutbidningen och sedan lite semster i juni då jag kommer va mkt på Gotland.

Ett gott rött vin



Detta vinet är så gudomligt gott. Kostar 79 kr och kommer från Argentina. Testa det du också! Du kommer inte bli besviken.

Stockholms weekend

Nu är jag hemma igen. Helt slut i både kropp och själ. Jag hade några fantastiska dagar i Sthlm med de jag tycker om. Fredagen bjöd på shopping, träffa med Anne, myskväll med Sara & Tesa och så lite jobb med att rigga till Idol audition. På lördagen va jag uppe med ottan, jobbade med Idol hela dagen och det va galet många sökande. På kvällen va vi på fest hos en vän till Sara och så kom Marlene till storstan. Vi festade natten lång, va på grodan och avslutade kvällen med dans på en gayklubb.


På väg till Sthlm


Shopping fredag


På väg till korgen


En drink eller två på Grodan

MS Gotland

I sommar kommer jag att jobba på MS Gotland.


Weekend i Sthlm

Tröttheten härskar över mig och jag har ännu inte packat väskan inför Sthlms resan. Åker imon efter jobbet, Carro & Becca ska också me. Fredagen ska spenderas på stan me brudarna, mys på kvällen me Sara, jobb hela lördagen med Idol Audition och fest på kvällen om jag orkar...ja sen är det söndag och dags att återvända till Jkpg.

Jag är hungrig men jag har ingen ork att fixa något...eller jo en hallon smoothie skulle va gott. Funkar det att göra med sommarbär youghurt!? Jag får testa.

Nytt jobb

Dagen som började så tråkigt slutade så bra. Efter lunch ringde telefonen, det va personal ansvarig på Destination Gotland som ville meddela att jag fått en tjänst i informationen på en av båtarna i sommar. Ansökningstiden gick ut redan 15 mars och jag skickade in min ansökan förra veckan och ringde DG för att se om de fanns någon chans till jobb. Den ansvariag sa att hon skulle kolla om det fanns några extra pass som behövdes täckas upp och så kom hon med en överaskning idag om en heltidstjänst juli-aug.
Passar mig utmärkt. Nu kan jag glassa i Visby hela min lediga tid, ha semester i juni och jobba gärnet när jag jag är i tjänst. Jobbar 1 vecka och är ledig 1 vecka. Lyckan är gjord!

Mors 50-år kryssning

I lördags va det ingen vanlig dag för det va min mammas 50 årsdag. Den firade vi med med skumpa och ståt med en kryssning på Cinderella på Östersjön. 40 goa och glada smålänningar bjöd mor med på sitt kalas. Bilder säger mer än tusen ord...


Sara, Jag & brorsan. (lite trötta på bussen till Sthlm efter en festnatt i Linköping)


Mor ville få alla lite smått berusade på bussen och bjöd hejvilt på Jäger snaps.


Mor fick fina sånger skrivna om sitt liv som framfördes med ljuva stämmor.


Mormor & brorsan


Jag, mormor o brorsan


Middag med buffé


Trubaduren i puben sjön för mor.


Festen fortsatte i puben


Mor dansade natten lång på nattklubben


Dagen efter bjöds de på många skratt och karaoke


Mor & dottermys påvägen hem


Trötta och nöjda åkte vi hem till Småland.

nya gröna brallor


Läckra va!?