En dag ute i solen

Nu har jag precis kommit in och tagit en lång dusch efter en heldag ute i solen. Har varit ute på trädgården och glassat hela dagen med Johanna & Madde. Det blev även lunch där ute och en grillning nu i kväll. Nu är jag helt slut! Försökte handla på bolaget idag, men efter att klivit innan för dörren vända jag bestämt på stegen ut igen. Va så mycke folk så de knappt gick att röra sig där inne + köer över hela butiken. Jag får göra ett nytt tappert försök imon för att få kapp i en flaska rött & en rosé plus lite öl till helgen.
Nu blir det tv & popcorn, jag är helt slut!

Pusselipuss


Australia

Nyss hemkommen från en film kväll. Vi kollade på Australia. Filmen va helt okey, men inte mycke mer än så. Bra skådisar och handlingen va helt ok, men jag skulle inte ge den mer än SSS av SSSSS. Nu är det definitivt lägg dags för fröken Abrahamsson. Ska se till att va lite effektiv imon när jag är ledig, men först ska jag ta en skön sov morgon!

Gutten nacht meine fruende!

Glas från 50-talet, I like

De är så söta...färgglad och helt fantastiskt fina glas från 50-talet. Såg glasen på "äntligen hemma" nu när jag kom hem från skolan och det är exakt sånna glas som min farmor har hemma och som hon lovat att ge till mig nån gång i framtiden. Dock har jag glömt bort namnet på glasen.


Fångade en bild med mobilen på tv-skärmen med glasena


Glasen finns också i en ny kollektion som tillverkas nu.


Tar helgledigt nu

Hoppsan hejsan jag har redan fått helg-ledigt. Ibland är de bra skönt att plugga! Bara tre skoldagar kvar, innan jag får inta Visby. Flyttar över till ön nästa söndag. Så kan va skönt med lite ledigt nu så jag kan städa, packa o rensa ur gardeoben. Är en hel del att fixa med nu innan man ska åka. Va tvungen att köpa skorna jag bloggade om igår. De höll precis på att packa upp dem när jag kom till butiken. Snacka om just-in-time.
Kvällen blir lugn med chips & film hos en vän.

Tröttast i världen

Trött trött o jefligt trött är vad jag är denna dagen. Har lite krux med att somna om kvällarna. Men de har varit full rulle de senaste så kan va därför. Har varit i plugget nu och fixat en engelska tenta som jag missat och vid 13 ska jag ha föreläsning i e-handel. Dags för en liten power nap nu.

Have a nice day!

Snygga kilklackar

När jag såg dess på  Karolines blogg...Blev jag helt kär! Va på Din Sko igår, men inte såg jag dessa snyggingarna då!
Jag tror bestämt att jag får kila ner till stan efter skolan imon och kika efter dem. Jag måste testa dem!


Din sko 349:-, Bild: Lånad av Karoline på Pause

Godbitar från H&M

Nu har jag rensat garderoben. Något jag skulle gjort för länge sedan. Jag har också fyllt på med dessa godbitar som jag fyndade i Jkpg igår. Nu ska jag äta god pastasallad ute i solen på trädgården, sen blir de fika på Viskan med Madde.


Korta kjolar i tricot från H&M


En randig tröja som känns så "jag", från H&M den också

Jönköping, vilken helg!

Vilken underbar helg! Den är nästan oslagbar. Kom precis hem från Jönnet nu. Började med lite vin & grillning hos fröken Pettsson i fredags...kvällen tillbringades på Bongo och spelning med Dundertåget & Sister. Kvällen som skulle bli lugn slutade med festande hela natten lång.
I lördags blev de frukost/lunch på Liban Deli med Carro & hennes karl. Låg ute i solen hela dagen och glassade. På kvällen samlades hela gänget vid Idaspark för grillning med inslag av fest. Slutade med att de va runt 40 pers där och kvällen va såååå lyckad. Satt kvar i parken till 23.30 och pimplade vin och avslutade kvällen med en öl på Bishops. Nu är jag hemma i Borås och är helt slut. Det blir mys-i-soffan.kväll!
Tyvärr blir de inga bilder på ett tag för jag har lyckats glömma min kamera i Jönköping!

Laddar för en helg i Jönköping

Tentan är avklarad och nu kan jag börja leva igen. Tar snart mitt pick och pack och åber till Jönköping för att spendera helgen med de bästa tjejerna. Mycke står på schemat och jag tror att de kommer bli en kanon helg, speciellt eftersom de ska bli så fint väder också. I kväll blir de spelning på Bongo. Nu ska jag iväg och käka pizza med Madde sen bär de av på riksväg 40 mot Jönköping!

Trevlig helg gott folk!

Skratt atack på Netto

Klockan börjar dra iväg mot midnatt och jag har suttit och drunknat bland mina böcker. Pluggat i bibblan på högskola i 5 tim idag och det va en lysande idé. Så imon har jag beslutat att även då plugga där, eftersom man sitter där det är lungt och får mycket gjort. Är man hemma finns alltid möjligheter till att syssla med annat som att diska, städa, kolla tv, fastna vi datan och allt annat som helst plötsligt blir jätte kul bara man slipper plugga.
Jag o Madde va på utflykt till Hässleholmen(är typ som Råslätt i Jkpg) nu i kväll...vi skulle panta flaskor och handla på Netto. Fy vilken tråkig affär...va nog första o sista gången jag va inne där. Pantmaskinen va jätte lustig inte sett nån sådan innan och den kastade bara tillbaka flaskorna så vi blev tokiga och gap skratta...så stod de en utländsk gubbe bakom oss som svor och levde på sitt språk. Madde kunde ett ord på de språket och de va svordomen han sa...Så vi skrattade ännu mer.
Nu ska jag köra plugg nån timma till sen blir de sängen.

Gutten nacht meine freunde!


Madde på Netto...vilken knasig pantmaskin.

Foundation tips?



Måste ladda upp min sminkväska med lite nytt. Både foundation och puder börjar att ta slut. Tänkte passa på att fixa de i Jkpg i helgen för jag har fortfarande en check med 25% på ett köp kvar...så den borde utnyttjas. Kanske borde satsa på att köpa en foundation med solskyddsfaktor eftersom de kan va bra med lite extra skydd i sommar. Någon som har nåt bra tips på en foundation som är täckande och bra?
Kanske borde testa nån annan än Make up stores, men jag gillar den som sagt...undra om den finns med solskyddsfaktor!?

Klamydia i munnen

Idag har jag lärt mig nåt nytt, att man faktiskt kan få Klamydia i munnen, men att risken för de inte är så stor. Kollade på nåt ungdoms program på svt när jag vaknade och där fick jag lära mig nått nytt.
Nu ska jag dra ner till högskolan & plugga med Madde, så jag får lite gjort. Svårt att få mycke gjort när man är hemma för jag hittar alltid på massa annat att göra då.

Have a nice day!

En helg i Jönköping planerad

Som sagt inte pluggat så mycke som jag borde idag...hittar alltid på massa annat att pyssla med. Imon är de genomgång i skolan inför tentan och på fredag är den. Har blivit väldigt mycke pratande i telefon idag dels för att styra upp helgens planer i jkpg, sne ringde gulliga farmor & Marlene.
Min plan är att åka till Jkpg på fredag för att hinna med att träffa mina goa tjejer innan jag flyttar över till Gotland. Har bokat in en träff med Maja på fredag för att spana in deras nya lya. Sen är jag lite sugen på att gå och kolla på Sisters på Bongo på kvällen. Får se om de är några fler som är sugna...Anna ville såklart följa med. Så ska jag träffa Emelie, Camilla (som va me på cypern 2005 som jag inte sett sedan dess) & Carro. På lördag är en utgång med tjejerna bokad. Så prata jag med Marlene nyss och hon skulle kolla med Yvette om de kunde komma till Jkpg på söndag över dagen så jag får träffa dom. Det vore ju helt fulländat. Kommer bli en riktigt trevlig helg i vänners goda lag i mitt saknade Jönköping. Känns som jag vill flytta tillbaka dit efter skolan, men som sagt allt kan hända och det beror givetvis på vart man får jobb.

Saknar mina tjejer!

Rosa bikini

Va tvungen att ta en paus i pluggandet idag och gick då ner till Knallelandet för att köpa plugg-godis & hårfärg. Lyckades också köpa med mig en bikini hem. Inte fått så mycke pluggande gjort fast jag haft hela dagen på mig, ångesten börjar komma över mig och jag måste hårda köra in till natten med alla ekonomiska beräkningar nu.


Bikini från Stadium

Trött

Dagen har präglats av trötthet. Lyckades inte somna förräns 1 i natt och vaknade av fåglarnas kvittel vid 4.30...sen som jag inget bra alls fram tills jag skulle upp vid 7. Varit på föreläsning hela dagen. På fredag är det tenta. Måste hård köra fram tills dess. Åker kanske till Jkpg på fredag för en hel helg där. Vill hinna träffa tjejerna innan jag flyttar över till Gotland och denna helgen känns de som de måste bli. För nästa så är de sista helgen hemma och antar att jag måste satsa på att packa och styra upp i lyan då.

Dags för en lite eftermiddags tupplur nu.


En stört skön heög i Borås

Helgens bravader. I fredags blev de lite vin...eller hoppsan..en hel flarra rött. Kollade på "så ska de låta", sjöng singstar sen gick vi över till "Sångaren" och va där hela natten lång och snackade, lyssnade på när Generalen lira Gitarr m.m. En mycke trevlig kväll. Bjuder på några bilder från fredagskvällen:


Gerda sjunger singstar x2

Jag hemms hos "sångaren"

Jämförde våra kärkort för att se förändringen...


Lördagen va en riktigt skön vårdag och vi beslutade oss för att spendera dagen i stadsparken i solen och efter alldeles förlite sömn började eftermiddagen att balla ur med lek i lekparken, fotboll & fäkning med pet-flaskor, vi blev som barn på nytt, men ack så kul det vart. Kvällen blev lugn med tacos och film.
Några bilder från lördagen:

Madde & Johanna myser i solen.

Kramkalas, Gerda & jag

Nu börjar lekandet...

Bilen tyckte tjejerna om...

Vi va så lyckliga när vi lekte i lekparken

Gunga är kul...

nej dags att ta tag i tenta plugget nu!

Randigt, I like



Så snygg randig top från Gina för endast 149 riksdaler. Me like.

Som barn på nytt

Haft en underbar solig dag tillsammans med Gerda. Hopp & lek säger jag bara...för jag har verkligen mitt glada barnasinne kvar. Har suttit i stadsparken och käkat räkmacka, spelat fotboll & fektats med pet-flaskor. Gungat gung bil, åkt rutsherkana (eller hur de nu stavas) & gungat. Haft taco middag tillsammans med grannen och nu verkar de som kvällen blir lugn. Kanske lite sällskapsspel och chips. Igår blev de vinpimpel hemma hos "sångaren" och vi staplade hem framåt tidig morgon...vilket lett till att de inte blev mycke sömn och en väldigt flummig dag, men åhh så underbar!


Gerda & jag

Madde. Johanna & Gerda

Lugn kväll med Gerda

Så skönt med fredag! Gerda kom till mig i eftermiddags så i kväll ska vi bara ta de lungt. laga lite tacos, kolla "så ska de låta" och spela spel. Underbart väder i Borås idag och innan idag satt vi i trädgården och tog en kall öl. Precis så de ska vara en fredag.

Öl-picknick & plugg


Dagens förmiddag består av plugg. Exakt en vecka kavr till tentan och jag är helt lost bland alla ekonomiska beräkningar och begrepp. I e.m kommer Gerda på besök. Mycket trevligt! Skiner solen och de är varmt blir de öl-picknick sen. Men först ska jag kämpa på med ekonomin. Not fun at all...

Elfsborg-Kalmar



Igår intog jag Borås arena för första gången för att se matchen mellan Elfsborg-Kalmar. Självklart tyckte jag att jag måste stödja mina röd/vita Smålänningar i denna matchen så jag hade min Kalmar FF tröja på mig. Snacka om att jag kände mig lite outside uppe på läktaren som endast kryllade av svart/gula supportrar. Matchen började bra från Kalmars sida och deras passningsspel va imponerande, men Elfsborg stärkte sig och kunde sätta 1-0 ca 30 min in i matchen. Kalmar tappade mer och mer men i 87e minut lyckades de få in 1-1 målet och jag jublade på läktaren. Självfallet alldeles själv! Kalmars klack va inte stor denna matchen. Det var iaf en väldigt kul match att beskåda live och en mycke lyckad kväll.

Elfsborg-Kalmar?

Igår vad de självstudier som gällde och med brist på motivation kom jag inte igång förrän sent p e.m. Hade middag ute i trädgården med Madde och en skön vårpromenad. På kvällen va jag och hälsade på en ny kompis.
Frågan är om man ska och kolla på Elfsborg-Kalmar i kväll. Jag är bra sugen och solen skiner över Borås idag vilket gör att de vore perfekt med en fotbollskväll. Nu ska jag ut och ta en löpar runda uppe på Kyppegården.

Have a nice day!


Back in Borran

Inte blev jag klockare av föreläsningen idag, de ekonomiska termerna & formlerna  surrar runt i skallen. Fattar inte hur jag ska lyckas. Hur som va de skönt att vara tillbaka i Borås och i skolan. Nu har jag städat & fixat så de känns skönt. Ska bara lägga mig i soffan och njuta av lugnet i kväll, kanske över till Madde för lite glass navy CSI. Imon är jag "ledig", kan knappast kalla de ledighet för de är självstudier som gäller och jag måste sätta av den tiden som finns nu. Nu ska jag lyssna på lite ljudbok och koppla av med lite te.

Längtan till Visby

Nu är jag hemma Borås igen efter 3 veckors farande land & rike runt. Har varit skönt att vara hemma i påsk och umgås med nära och kära. Nu blir de hårdkörning med plugget sen bär det av till Gotland  om lite mindre än en månad. Jag längtar verkligen och i mina tankar är jag redan där nu. Så dags att börja fokusera mer på nuet och det som måste göras. Hoppas de kommer bli många soliga dagar i Borås nu så man kan passa på att njuta rejält!

I kväll ska jag umgås med Madde som jag varit ifrån i 3 veckor nu så dags för en filmkväll och massa snack. Det har jag allt saknat!


Vinglas från Iittala


Bild:
Iittala

De här skulle jag gärna vilja ha att sippra vin i. Snygga glas med 50-tals inspiration från Iittala.

Glassigt

Haft en underbar dag. Glassat i solen mest hela dagen. Beökt Plättan i Hultsfred med en fika & lunch på deras altan. Vi satt och njöt i flera timmar och uppdaterade oss om de senaste som hänt i vår liv o planer framöver. I sommar kommer Plättan med karl troligtvis över till Visby. Mycket trevligt tycker jag! Annars har jag städat bilen...måste ju passa på nu när man har ledig tid och är hemma.
Kvällen tillbringades i Vimmerby på Brygghuset där hela familjen med respektive (föörutom jag då) + farmor & farfar åt en god middag för att fira min far & lillebror lite i förskott. Måste ju passa på när alla väl är samlade hemma. Sen åker nämligen far med sambo till Sicilen för att de båda ska fira in sina 50 år.
Morgondagen är utan planer och tar de som de kommer. Kanske blir några öl med Elin i Hultsfred imon. Inatt åker Sara vidare för att börja sin resa till Mallis. Tråkigt att vi inte hann ses mer än över en fika. Sara är en så otroligt bra vän och jag saknar henne verkligen jätte mycke i mitt liv. Tårarna sitter i ögonen nu när vi återigen måste skiljas åt för att inte ses på länge. Saknar också mina andra vänner som jag inte träffar så ofta. Önskar verkligen att vi både sågs och hörde mer än vad vi gör. Det känns lite tomt utan er även fast jag vet att jag alltid har er.

Kram & Godnatt


Hemma

Det är så skönt att vara hemma! Har dock haft en sprängande skallevärl hela dagen så det har blivit mycket vila. Mormor är på besök i lilla Järnforsen idag vilket är mycke trevligt. Igår va Sara nere och tog en fika med mig. Imon ska hela familjen till Vimmerby. Pappa fyller snart 50 år och lillebror 18 år så vi ska passa på att ut och äta lite gott nu när alla är hemma. Ska till Hultsfred en sväng på dagen imon o träffa Yvette, kanske Elin om hon hinner komma hem tills dess. På söndag bär det av till Kosta för mamma & Kenneth ska bjuda på grillmat. Fullt upp hela tiden.
Nu ska jag lägga mig och lyssna på lite ljudbok och smälta min seger över mor & mormor i Gin rummi.

Borta bra men hemma bäst

Bilen är skinande ren nu...eller nästan. Måste städa den invändigt också, men efter 2-3 timmars tvättande med rubbing och vax är jag helt slut. Ska slänga mig i duschen för om nån timma ska jag till min far och äta middag med mina bröder. Sara anländer i kväll till Vetlanda så har jag tur kanske vi ses redan i kväll, har dock en förståelse för att hon säkert är trött efter en låmng resa och att jag kanske får vänta med att ses tills imon.

Det är så skönt att vara hemma. Jag ska bara njuta nu och umgås med mina nära & kära. Dock får jag inte glömma att plugga, fast jag helst skulle vilja. Jag har massor att ta igen. Men som vanligt har jag bara mig själv att skylla.

See ya!

I have lost everthing...my pics.

Igår fick jag det dystra beskedet, min externa hårddisk med alla mina bilder är helt kapput. Inget går att rädda. Data snubben jag lämnat den till lyckades få i sta den genom lite reservdelar och en stationär data, men inget material gick att hitta. Jag befinner mig nu i en deprission av något slag. Alla mina minnen är borta. Dock får jag skylla mig själv. Jag som precis va påväg och köpa en ytterligare externa hårddisk så jag kunde ha säkerhetskopior på allt, men nej jag hann inte.
Detta är som sagt inte första gången...för ca två år sen lyckades pappa med att radera alla mina bilder jag hade på datan hemma. Den strulade så han la över allt material på en extern hårddisk och glömde sen att lägga tillbaka mina mappar och raderade allt som fanns på den externa hårddisken. Då va jag riktigt lack, men de är inget mot vad jag är nu.

Jag får helt enkelt påbörja en bild jakt bland mina vänners bilder så att jag kan få tillbaka lite minnen från olika resor och tillfällen som man alltid vill minnas.

Kram från en ledsen fis


Mina nya kilklackar



Här är mina nya kilklackar som jag kommer stapla runt med i sommar. Högklack, men de är super sköna att gå. Hittade den på
Nilson. Nu har jag tagit mig en fika paus från biltvättande med mammas god bullar och kaffe i vårsolen. Nu ska bilen va torr så det är dags att sätta fart att vaxa den.

Hemma i Småland

Igår fick jag en impuls och tog bilen och körde hem till Järnforsen. Blev en paus i Jkpg där jag träffade Anna, Madde & Bella en snabbis på A6. Där råkade jag också hitta ett par ur läckra kilklacksskor. Har letat runt som en idito och äntligen hittade jag ett par snygga. Nu ska jag snart ut och tvätta bilen och efter de blir de att plugga företagsekonomi. I kväll kommer Sara hem till Sverige från Thailand för att mellanlanda några dagar innan hon drar vidare till Mallis. De ska bli så kul att få träffa Sara.

Nu måste jag sätta fart.


Färg glada gladiatorsandaler


Snygga färgglada gladiator sandaler skulle vara riktigt snyggt att ha till sommaren. Dessa från
Chique.

Längtar till Gotland

Mycket att fixas när man kommer hem, väskorna ska packas upp. Lägenheten måste städas innan jag åker hem till Småland. Men i kväll ska jag bara ta de lungt och kolla på Wallander och kanske läsa lite Företagsekonomi. Trots att jag jobbat hur mycke osm helst i Sälen har jag faktiskt varit duktig med att plugga. Känner mig stolt att jag lyckats att ha den självdisiplinen. Hv förlorde i 3:e final matchen idag, känns bittert.
I mina tankar känns de redan som jag är på Gotland nu, jag längtar verkligen. Men innan dess ska jag kirra två kurser i skolan och träffa mina vänner som jag kommer sakna.

Bilder från Sälen

Nu är jag hemma från Sälen och jag saknar de redan. Haft en skön helg i vår solen här i Borås. Bara tagit de lungt, precis som jag behövde. Nu ska jag va hemma till onsdag sen åker jag vidare hem för att fira påsken med familjen och vännerna. Bjuder på några Sälen bilder.


Ute i backen med Emma & Axel

Bubbel med info-tjejerna

Cajsa, Linda & Emma på Gustavinfot

Showtime med Kneippbyn gänget

Glassar i solen på Gamlapersonal

Solig dag på Högfjället

Jag & Elin laddade för fest

Vad ger man sin far i 50-års present?

Snart fyller pappa 50 och jag måste komma på nåt fint att ge honom...men vad!? Nån som har tips? Ska slå ihop och ge nåt fint tillsammans med mina bröder. Kanske en upplevelse, fina whiskey & vinglas, nåt fint konstverk!? riktigt svårt att komma på något bra och tiden börjar att dra ihop sig nu.


Nya solglajor



Klickade hem ett par nya solbrillor igår på
saltopeppar, de blev et par rosa (ej röda som på bilden visar). Solen skiner över Lindvallen idag och jag ska snart sätta mig ute och avnjuta en lunch. Köpt pasta sallad på handlaren. Jobbar hela dagen och i kväll ska jag börja packa ihop mina grejer. Åker hem till Borås till helgen.