Farmors igelkottar & dumlemuffins

Vilade en timma när jag kom hem från jobbet och drömde då om farmors igelkottar. Det kallar vi hennes nötkakor som är doppade med en änden i choklad. När jag vaknade till ringde jag genast farmor och frågade efter receptet och när jag ändå va igång med att baka så tänkte jag att de är väl lika bra att göra muffins också. Så så blev fallet.






On the road again

Idag har jag kört runt i Västra Götaland, närmare bestämt varit i Tidaholm, Mariestad, Skövde och Skara för ett uppdrag med Canal+. Nu är hela uppdraget slutfört vilket inneburit två heldagar i bilen. Njöst faktiskt lite i bilen idag av miljön runt omkring mig, solen sken, bönderna slog hö och skördade...och doften av nyslaget hö här så gott.
När jag kom hem möttes jag av den underbara doften att mina liljor slagit ut som står på köksbordet.


Besök av favvo töserna

I helgen hade jag fint besök, bestående av Marléne & Sara. I fredags stod huset (dvs jag) frö maten, det blev en pastarätt, tagliatelle med en gryta med kyckling, bacon, champinjoner, lök, vitt vin m.m.
Marlene stod för dryck denna afton och det bjöds på en  liten vinprovning med Italienska röda vinor med samma druva och helt olika prisklasser. Efter en trevligkväll hemma åkte vi ner på mat & vin festivalen...det va folktomt och de som va där va alldeles förfulla.
Lördagen böd på shopping, vinprovning med vita Italienska viner, tapas på AnnaGretas, tjejfest och en väldigt lugn utgång.


Marléne & Sara. Vinprovning - rött


Stylade till Malles hår med en utbakadfläta.


Middag på AnnaGretas


Fina Caroline va också med på AnnaGretas

Slutkörd

Den hårt arbetande kvinnan är ikväll helt slutkörd. En fantasiskt trevlig helg med tjejerna, mycke god mat, AnnaGretas och vinprovning.
Idag vart Jkpg-län runt med ett uppdrag för Canal+ i butik, lite kvalitettid med mormor, bilköer och hann precis på anställningsintervjuen och sminka till mig lite i bilen. Nu hemma för att fixa lite kvällsmat och planera morgondagens canal+ rutt. Sängen lockar...

På återseende med mer kul inlägg i veckan.

H&M Clubdag

I kväll har jag haft en riktig pysselkväll. Slagit in presenter, fixat presenter, designat lite nytt. Nu är det läggdags för imon ska jag upp tidigt, jobb på H&M och då ska jag lära mig kassan.
Ni missar väl inte att det är H&M clubdag imon och alla medlemmar får 10% rabatt, så kom och shoppa loss på H&M A6 imon.


Flera olika jobb

Sitter och beundrar sommaren som varit. Haft en helt fantastisk sommar även om jag hade önskat mig lite mer fest och lite mer festivalande. Ska se till att skapa ett kollage från sommaren på Gotland till er.
För er som är nyfikna dyker bilder från min nya lägenhet snart.

Idag har jag jobbat på DNA och fokuserat till 1000 på sälj säljs sälj. Jag lyckades bra med merförsäljningen. *Nöjd*. Haft lite kvalitettid med Caroline och kollat på fångarna på fortet. Nu ska jag varva ner denna dag med ett avsnitt av True Blood. Serien jag är helt jefla fast i...eller rättare sagt helt besatt av.

När det gäller jobb i veckan blir det lite variation.
Mån-tis: Dna
Ons: H&M
Tors: Canal + uppdrag
Fre: Canal + uppdrag

Hoppas på jobb till nästa vecka...min kalender är helt blank den veckan än sålänge.

Mina snygga skor...


Tove Styrke - Million Pieces

Kan inget annat än älska lilla Tove Styrke, hon är så genom go och charmig. Jobbade med Tove under Idol 2009. Hennes nya låt är verkligen riktigt skön. Hörde den första gången igår när hon framförde den på Melodikrysset.



Fyndat skor

Nyss hemkommen efter en sväng på A6. Råkade få med mig ett par skor hem från Dna, dock sved de inte i plånkan eftersom jag har anställningsrabatt. Fickade också lite överraskning till Marlene & Sara om de kommer på besök nästa helg. Lunchade med Jocke & Carro och de va en icke prisvärd sallad jag åt.
Innan idag har jag & Carro suttit ute på innegården och så hjälpte jag henne att spraylackera hennes krukor från vita till svarta. De blev riktigt fina.
Nu ska jag fortsätta med mitt hemmapyssel, designa, sticka lite och sen få in en lasange i ugnen.


9 crimes

En av mina favoritlåtar.


Give me Dr Martens boots

Åhh vad jag trånar efter dessa och gjort det alldeles förlänge. Det grämer mig att jag har ett par undanlagda...NÅNSTANS! Dock vet jag inte vart! De har varit försvunna sen jag flyttade hemifrån när jag va 19 plus mina gula Dr Martens. Kanske har mor eller far kastat dem...
Ett par Dr Martens kängor är ju allt jag behöver när det är höst vinter...de funkar till allt.


InDesign pill

Spenderar min lördags kväll i ensamheten och bara njuter. Redigerar bilder, pillar i In Design och kollar på Sagan om de två tornen. Igår va de galej, inga fasliga mängder alkohol utan mest bara trevligt sällskap och besök på Pipes. Dock har tröttheten drabbat mig idag eftersom det blev sent idag, men jag har ändå varit lite produktiv och organiserat och städat lite i mitt hem.

Designat tavlor

...med inspiration från annat håll. InDesign CS5, I´m in love. Dock har jag endast programmet på prov av Adobe i 1 månad så nu får jag skynda på mina kreativiteter eller köpa det helt enkelt.


Prylar till hemmet

Har en låååååång lista över saker som behövs till den nya lyan. Sakta men säkert får den betas av. Måste bo in mig lite och känna efter. Sovrummet är det rum som är mest klart när det gäller inredning, dock önskar jag en matta och en rullgardin dit så jag kan ta bort de täckande blå/gröna gardinerna och sätta upp mina nya som har rosetter man knyter runt stången. De är så fina. I Vardagsrummet har jag en yta som jag inte vet vad jag ska hitta på med och lika så hallen. Köket är tomt när det gäller textilier och växter...gardiner, matta och krukor med växter skulle göra susen. Men som sagt jag får ta allt efterhand och känna efter hur jag vill ha den.

Tips mottages gärna...


...


Hade ingen som helst fantasi i köket idag. Men va katten Felix pytt funkar fint dagar när man är lat liksom denna. Helt slut efter mitt arbetspass på H&M idag. Kul att va tillbaka, många goa tjejer som jobbar i butiken. Hoppas på mer tider snart. Att endast jobba extra kräver en hel del flexibilitet i vardagslivet = inget går att planera. Tur att jag bara har mig själv att ta hänsyn till. Hoppas på att jag snart får ett schema...iaf för en liten stund framöver, en veckas framförhållning vore guld.

Blev erbjuden ett annat litet jobb idag ett eventuppdrag under några dagar. Jag kan själv bestämma under en period av 6 dagar när jag ska utföra 2-3 dagars jobb. Funderar på att tacka ja. Kul med lite varierande uppdrag.

Läcker vardags outfit H&M/Acne

Snygg outfit till hösten. Inspireras hela tiden när jag är och jobbar på H&M. Väntar förbrilt på att den rostfärgade tröjan ska komma i butik i Jönköping...då ska den bli min!

På jakt i blåbärsskogen

Idag gav jag & Carro oss ut på blåbärs/kantarell jakt. Fångsten av kantareller blev inte stor, endast fem stycken. Vi har beslutat oss för att göra ett nytt tappert försök i dagarna efter kantareller. Blåbär fick vi med oss i mängder hem, runt 3 liter. Det resluterade i två fina stora blåbärs pajer och blåbär i frysen till att göra smoothie med. Passade även på att laga en riktigt god pastarätt till Caroline. Hon blev frälst i den och önskade genast receptet. Det va Jonas som lärde mig denna goda rätt när jag va på besök i Sthlm och den ligger helt klart på min 5-i topp lista över pasta rätter. Dags att sova nu för imon ska jag upp tidigt och jobba på H&M.

Soppkalas

Dagen i alla ära har varit toppen. Snackat med chefen på H&M och har jag tur börjar jag att jobba där redan i veckan. Kommer även att jobba extra på Dna skor framöver. Det känns toppen!
I kväll va Becca & Carro över på liet sopp-kvälls mat. Köket bjöd idag på en Potatis & purjolöks soppa alá abrahamsson. Inte för att tjejerna är så förtjusta i soppa speciellt inte Becca, men även hon blev förvånat överraskad att det faktiskt inte va så farligt som hon trodde. Hon ville t.o.m att vi skulle koka mer soppa framöver.
Vi diskuterade en liten mini kräftskiva som kanske ska äga rum på fredag.
Stormtrivs verkligen med mitt nya liv i Jönköping!

Budget vs. Lyx Boots



Kunde inte låta bli att köpa bootsen från Roots idag på jobbet. De är ju faktiskt snygga till det mesta, både fest och vardags. Påminner om Acnes låga Pistol boots.

Tonårings trötthet

Jag är besämt en av de sämsta i denna värld på gå upp på morgonen. Som nu när jag börjar jobba klockan två som idag, så kommer jag inte upp ur sängen förrän vid 11-tiden. Jag tror jag har drabbats av tonårströtthet som 26-åring. Det spelar ingen roll hur mycke jag än försäker ställa tillbaka mig på dygnet jag blir alltid piggast efter klockan 22 även om jag gått upp vid 7.
Imon då ska jag verkligen ta tjuren i hornen oc gå upp vid 9 för att fixa med att packa upp alla min kläder.

Orresfors Colorama

Den fina Orresfors skålen på auktionen som jag blev förälskad i. Den skulle passa som en smäck i min glassamling.


Inredning i mitt nya hem

Bjuder på några bilder med inredningsdetaljer från mitt nya hem. Eftersom alla väggar är vita är det kul att kitscha till det med lite färg detaljer här och där. Vardagsrummet kommer att gå i retro stil, lika så köket. Sovrummet vill jag bara ha allt vitt i. De blågröna täckande gardinerna ska bytas ut så fort jag skaffat en rullgardin. det saknas som sagt mycket prylar i hemmet ännu för att det verkligen ska kännas som hemma, men det är något som får fyllas på efterhand.

Var på en auktion med Carro idag. Jag blev så förälskad i en orange Orrefors skål som gick iväg för ynka 200 kr. Jag & Carro var endast där och kikade för att se hur det går till. Vi är gröngölingar när det gäller auktioner, men nästa månad när det är dags igen ska vi dit och registrera oss så vi kan buda. Carros mamma budade hem en skit läcker rococostol...den va så lovley. Hoppas på fina auktionsfynd i sept att fylla ut mitt hem med.


Hem ljuva hem

Nu är allt inflyttat men dock ännu inte uppackat. Jag har den sura biten kvar att packa upp alla kläder och stryka det som behövs. Den delen tar jag i veckan. Annars är nästan alla prylar på plats. Givetsvis är det saker som måste inhandlas och skruvas upp i lyan. Saknar persinner så en rullgardin är en hög prio. Gardiner, matta, krukor & växter till köket, skomatta, badrumsmatta... men det blir ett senare projekt. Nu ska jag förska bo in mig lite i mina tvåa på Torpagatan.
Jag är nu helt slut av allt flyttbestyr...just nu känns det som jag aldrig vill flytta mer. Vågar inte ens räkna hur många gånger jag flyttat de senaste åren och livet i resväskan. Det ska bli så skönt med en fastpunkt, bo nära många av mina vänner och tacklas med nya utmaningar.
Imon ska jag jobba på Dna skor sen väntar jag med ett schema från H&M. Ska på anställnings intervju i slutet av augusti. Ett jobb som jag verkligen verkligen skulle vilja ha...vad det gäller är ännu en hemlis!

Guten nacht meine freunde!

Nytt Soffbord

Spanat i detta bordet länge och väl och nu är det äntligen mitt. Nytt fint bord som ska pryda mitt nya hem.


Soffbord, Bond fr. Em 1995:-

Nya tavlor till mitt nya hem

Så här blev resultatet av mina bilder som jag fixat + förstorat. Fyndade de vita ramarna på Gekås i Ullared idag för 32 pix styck (30x40cm). Hoppas de kommer pryda mitt nya hem fint. På lördag flyttar jag tillbaka till älskade Jönköping.



Tillbaka på fastlandet

Känner mig som minst en 100-åring idag. de va en hektisk och slitsam vecka sista arbetsveckan på båten. Kommer sakna alla kollegorna nåt otroligt mkt. Nyss börjat lära känna varandra och så tar säsongen slut.
Den senaste veckan har mina tankar gått åt min flytt till Jkpg, lägenheten som ska inredas. Försökt samla inspiration och gjortlistor på saker som bör inhandlas.
På torsdag ska jag & Sara till Ullared och shoppa loss. Inte varit där på 14 år så det ska bli spännande att se om jag lyckas fynda något fint till mitt nya hem. Flyttas ska det göra på lördag. Nu ska jag njuta av lugnet hemma i byn några dagar.

Framkallat foto

När jag kom hem idag låg det ett paket på min säng. Mina fräcka bilder som jag framkallat och förstorat till 30x40. Kanske ska de ramas i och pryda nån vägg i min nya lya i Jkpg.


Veronica Maggio


Stenhuggeriet vid Burgsvik på Gotland


Stora Frö, Öland


Nyckelpigor har träffa i navet på Jills cyckel.

Pridetåget

Hornsgatan fylls av pridetåget och genererar en otrolig lycka och glädje.








I´m alive

Haft fullt upp de senaste 3 veckorna varav bloggandet uteblivit.

V 28 - spenderades med familjen i sommar stugan i Pataholm. Utflykt till släkten i Timmernabben och en helt fantastisk helg på världens mysigaste festival Öland Roots.

V 29 - Ombord på MS Gotland

V 30 - Hade några fina dagar i Visby med finbesök från Sthlm. Lite fest, god mat ute, utflykt till Lickerhamn och Krusmyntagården. I fredags tog jag mitt pick och pack till Sthlm för att festaloss. Kollade pridetåget, festade lite vid pride, festade på söder och ännu mer fest på söder.

Nu är jag tillbaka i Visby och detta är min sista natt på ön. Har packat ihop alla mina grejer och lastat bilen. Imon går jag ombord på MS Gotland för en sista arbetsvecka. När den är klar tar jag pärlan över till Järnforsen och hälsar på familjen och packar om för till helgen v32 ska jag flytta till Jkpg.

Nu ska jag fixa det sista, äta lite kvällsmat. Vända om dygnet är inte lätt, men imon ska jag upp vid 5.30...tjooohooo!