Istid

Jag är så jefla frusen...värmen i huset funkar inte och i min lilla lya är det fullt av värmeljus. Men vad hjälper det på natten!? Mjukiskläder, duntäcke + extra täcke och inte hjälper det. Frost utanför fönstret och så här kallt inom hus ska det inte vara! Det är inte okey!!!
Slut på klagandet. I kväll kommer jag missa idol *suck*, nej jag klaga igen...Jag ska hjälpa Malin att flytta. Ska köra en släpvagn till henne och hjälpa henne att bära ner lite saker. Det kommer bli kul och jag förväntar mig en kopp te på det. Idol är ju faktiskt inte hela världen och går att kolla på tv4 play istället alternativt reprisen på söndag. Dock är jag så galet intresserad av vad Erik Grönwall framför idag. Han är helt klart min favorit hittils och antar att han kommer vara det hela tävlingen igenom!



Händiga kvinnor

Idag har det målats & tapetserats och den kreativa delen av hjärnan har jobbat på högvarv. Vi håller på att kör monterbyggnads kurs och det innebär att vi ska skapa en egen monter och utforma den efter den saker vi får tilldelade. Det är färger, tapeter, dekorationer, tyger. Sen gäller det att använda fanasin för fullt för att lyckas få det att passa med det företaget vi "skapat" och dess produkter.


Let´s begin. Sofie och Malin förbereder målning & tapetsering.


Bort med det gamla....fram med det nya


Bort med New York New York...


...och in med Vintertid.


Det färdiga resultatet får ni när allt är klart!


Endast tre dagar kvar i Borås

Idag har jag varit ute på en lång och skön promenad i höst solen. Samlade energi för att fixa ihop min packning till Sthlm. Det var ingen lätt uppgigft och jag är fortfarande inte klar. Det jag har lyckats med nu är att sålla ut bland kläderna. Får fortsätta med det andra i kväll.
Imon är det monter byggnad i skolan hela dagen och vi ska måla och fixa med vår monter. Sen ska jag ut och köra med ett släp på min bil. Har lovat Malin att hjälpa henne att hämta en släpvagn så att hon kan börja packa ner sina saker där tills hennes föräldrar kommer på fredag. Hon har sagt upp sin lägenhet. Jag funderar också hur jag ska göra med min lya här i nu...har jag som sagt endast en kurs kvar då jag måste vara i Borås, sen består den sista delen av examensarbete och praktik.

Nu ska jag städa och sen blir de mys till idol och lite mer packande.

Jag lyckas med det mesta...

...och igår låste jag mig ute från lägenheten i endast handduk. Jag gick upp och käka lite frulle sen kila jag ner till duschen i kvällaren. På morgonen brukar jag alltid springa ner i endast handduk eftersom chansen är minimal att jag möter min granne i trapp uppgången då. När jag kom upp igen va dörren låst. Ja jag har ett sånt där lås som man kan ställa in om det ska vara låst eller öppet genom att dra upp och ner på en pigg. Så där stod jag och frös i endast handduk. Som tur va hade jag kastat ut min väska med skolgrejer i den gemensamma hallen och hade tvätt nere i tvätt stugan som hängde på tork. Så det va bara ner och dra igång och börja torktumla. Har även turen att jag har en stor garderob utanför lyan som jag har diverse prylar i...kläder, skor, några jackor o så. Det va räddningen. Insåg att jag va väldigt sen till skolan och min granne Madde va hemma så hon lånade ut sin bil till mig. Hyresvärden som bor här i huset jobbar natt...men jag lyckades få tag ihonom på eftermiddagen så dörren va öppen tills jag kom hem från skolan.

Uppsägning av lägenheten i Jönköping

Nu har jag fattat beslutet om att jag ska säga upp min fina lägenhet på Torpa i Jönköping. Tjejen som hyr den nu vill inte bo kvar där efter jul och jag känner att jag inte vill hålla på att meka med att hyra ut den i andrahand igen. Jag vet ju faktiskt inte ens om jag kommer flytta tillbaka, det är allt för mycket annat som spelar in. Tar examen i slutet av maj och nästa sommar ska spenderas på Gotland om inget annat dyker upp. Efter de hoppas jag på att hitta ett bra jobb alternativet att plugga ännu mer inom marknadsföring, ekonomi och projektledning eller kanske grafisk formgivning. Så jag vill helt enkelt vara flexibel när det gäller bosättning, skola och jobb framöver. Sen när det gäller Jönköping så vet jag faktiskt inte om jag skulle vilja bo i den lägenheten igen, flyttar jag tillbaka dit vill jag helt enkelt nörja om på nytt och då vill jag ha en helt annan lägenhet.

Flyttfix

Tvätten snurrar runt förfullt i tvätt masiken och jag håller på för fullt att planera vad jag ska packa ner till min tid i Sthlm. Ska vara där ända fram till lucia...så det är ju ett tag. Mitt mål är att jag ska packa så effektivt som möjligt, vilket jag inte varit speciellt bra på tidigare. Måste sålla ut det viktgaste och godbitarna när det gäller kläder. Ska faktiskt lyckas få med mig en väska den här gången, om jag bortser från täcke och kudde. De sistnämnda får Johanna ta med sig i bilen när hon kör upp till Sthlm nästa måndag.
Denna veckan ska jag syssla med monterbygnation i skolan. Det ska bli kul att få änvända den kreativa sidan lite. På torsdag ska vi ha lite hejdå-middag med klassen + utgång och på fredag åker jag hem mot Smålands djupa skogar. Jag måste hem och lämna min bil där, känns inte som jag kommer ha särskilt stor användning för den nu när jag ska bo i Sthlm. Ska bli så spännande med praktiken. Dags att fortsätta med sollandet, tvättandet och städandet nu.


lördagsmys

Nu står det en stor skål med godis på bordet och coca cola i glaset. Det ska bli skönt att ha en riktigt mysig lördags kväll i soffan med en bra film därtill.
Fredags kvällen bjöd på festligheter. Jag umgicks med min nya vän Emilia och bror + flickvän följde med oss ner på kåren. Det va fest natten lång, va t.o.m på efterfest. En lugn sådan med gitarrspel och sång. Detta är min sista helg i Borås och imon måste jag tvätta och packa inför Sthlm.


Presenter till mig själv

Nu är tentan avklarad och som sagt jag va ju inte så orolig för den innan och lade inte ner så mycket tid på pluggandet. Tror t.o.m att jag nästan lyckades pricka in full pott och det är inte illa pinkat när man inte läst speciellt mycket, men de räckte med att ha lite kunskaper i matte, merknadsföring, ekonomi och logiskt tänkande i Inköps kursen.
Efter varje tenta brukar jag alltid unna mig nåt litet. Så det blev en lunch på viskan med några tjejer i klassen. Ett par strumpbyxor, en hårdsnodd, make-up pads och en ögonskugg bortse. Perfekt och precis vad jag behöver.


mina presenter till mig själv för en lyckad tenta

Tenta imon

Ja imon är det dags för den "efterlängtade" tentan i Inköp. Det ska bli så skönt att få dne gjord. Disiplinen till att plugga inför den har det varit lite si och så med. Igår skulle jag kört en hel dag plugg, men det slutade med en utflykt med tjejerna till Lager 157. Sen när jag kom hem började skallen värka och inte ens några piller hjälpte. Har slut på migrän piller och hela kvällen blev helt kaotisk. Jag somnade redan efter idol. Då mår jag inte bra....jag som är natt människa och lägger mig helt runt 1 tiden på natten.
Idag har de gått lite bättre, men inte i kväll. Då kollade jag o Madde på Idol, färgade håret ännu en gång...oc nu siter jag här och har kommit på att det är dags att inte sängen.

Imon ska de hur som firas. Då ska jag o min nya kompis Emila dricka nån öl eller två och kolla idol. De är mys de.

Godnatt mina vänner!

Nya lack


Några nya lack till min depend samling som är lite mer höst/vinter.


Här står alla mina kompisar samlade.

Gitarr spelandet går framåt

Nu blöder nästan mina fingertoppar...eller nej men huden har börjat lossna. Så mkt har jag spelat gitarr nu. De går sakta men säkert framåt. Har övat in Right here waiting med Richard Marx, den är så fin.
Nu sitter jag och lyssnar på Niklas Strömstedts låt - Sista morgonen, oerhört vacker dänga från 80-talet.
Dagen har spenderats i bibblan på Högskolan, för nu råder det hårdkörning med pluggandet inför tentan på fredag. Lägg dags nu för imon ska jag till bibblan tidigt igen!

Pluggkoma - Inköp

Nu är det dags att kliva in i plugg-komat fram tills fredag morgon. Dags att koppla ifrån omvärlden och fokusera. Jag kan som sagt inte bara plugga...så lite träning, bio och trevligheter får det allt också bli i veckan.


Mitt trevliga kurs material...allt på engelska och ja boken är tjock.

 


Höst i Borås

Det har varit underbart höst väder i Borås idag. Jag har städat & fixat, tagit en lång promenad och bara tagit de lungt. Kollat klart på alla avsnitt av True Blood. Vad ska jag nu spendera min tid med när jag ska lägga mig när jag inte har fler avsnitt att se som "godnatt saga". Tror bestämt jag får gå och inhandla mig lite bra höst läsning.
Imon ska jag och Madde på bio och se "flickan som lekte med elden".
Jag MÅSTE plugga imon! Malin ska komma över så vi kan plugga tillsammans. Tenta på fredag och jag har knappt öppnat boken...ja som vanligt är jag ute i god tid. Denna tentan känns som att jag kan försöka förlita mig lite mer på logiskt tänkande och tidigare erfarenheter från ekonomi och marknadsföring. Inköp känns lite som en blandning av dessa ämnen. Jag ska såklart plugga på vissa teorier, beräkningar och benämningar som användas inom de...Hoppas det kommer gå vägen. Jag börjar bli rejält trött på att läsa nu och det ska bli så skönt att börja jobba och komma in i lite vettiga rutiner.


Ny hårfärg

Här kommer ett resultat på hår fixet. Ny färg, vet dock inte om jag gillar de än...måste vänja mig lite! Höstbrun hette färgen jag använde.




de ser mörkare ut på denna bilden än vad det är i verkligheten


färga-håret-projekt

Idag har jag gjort steg ett i förvandlingen till min nya hårfärg. Resten ska göras i morgon. Är jag dum som kanske tar tag i de på egen hand!? men jag tycker det är så kul att exprimentera. Madde hjälpte mig att ljusa ner det idag genom att göra slingor och imon ska färgen åka i...höstbrunt heter den och är i röd-brun ton. Resultatet får ni se här sen! Jag tänkte att jag har ju inte så mycket att förlora på att testa, blir de inte bra så kan jag lätt gå tillbaka till den mörkbruna nyansen.

I dag har jag varit trött. Va på club pank på x&y igår. Förfest med bara tjejer hemma hos Madde & mig sen dansade vi natten lång uppe på hyllan. Efterfest blev det också ända till 5 imorse. Nu känns det att man inte är 20 längre.
I kväll har fyra tjejer plus jag haft taco/Idol/film-kväll hos Madde. *mysigt* Med tanke av gårdagens bravader säger jag godnatt nu!


Seminarie ångest

Lugna favoriter på radio...ja de är good shit i kväll när jag sitter med seminarie ångets upp över öronen. Imon ja då ska jag upp och presentera vårt grupparbete och som vanligt är man ute i sista sekund för att fin slipa eller nej nu ljuger jag...jag menar att göra allt precis innan. Får se hur de går helt enkelt...en vecka kvar till tenta, sen monterbygnads-kurs veckan efter sen gott folk...ja då flyttar jag upp till Sthlm för att testa på jobbet som projektledare inom marknadsföring. Det ska bli så spännande!

Nu måste jag kirra en lapp om vad det är jag ska säga imon på redovisningen...sen ska jag sova gott!

Inspark

Här bjuder jag på några bilder från insparken i fredags.
Jga måste ju berätta att jag blev mästare i Limbo på kvällen. De ni, inte illa pinkat för "en som jag trodde ovig 25-åring", jag hade fel. De gick ju askalas och jag överträffade mig själv. På dagen va vi i stadsparken och körde stafetter med de nya i kullen under oss. Plus lite grejer så de fick skämma ut sig lite och lära känna varndra bättre. På kvällen hyrde vi kårpuben och hade middag och festligehter där. Körde lite uppträdande, speed-dating, dans, limbo me såklart. Det var mycket lyckat!







Pluggträsket

..är vad jag är fast i nu. Därför tog jag mitt pick och pack och åkte hem till Småland till mor & far. Tänkte att jag skulle få lite mer ro till att göra det jag måste där. Har hitills lyckats ganska så bra. Har varit ganska så effektiv idag, men min uppgift till grupp arbetet kommer jag ingen vart med.
Jag är rent utsagt jefligt trött på denna kursen eftersom föreläsaren är värdelös på att lära ut och nu sitter man här med en amerikansk litteratur och fattar nada. Vill lära mig men förutsättningarna känns dåliga.

Igår hade jag en mysig kväll med familjen. Va trött efter insparken och min skallevärk som inte ville ge med sig. Åt god middag & kollade film med familjen. Jagva också hundvakt åt min brors hundvalp på 4 månader. En riktigt rolig vovve.

Ska passa på att åka och hälsa på min älskade mormor innan jag åker till Borås igen. Tänkte stanna hemma tills på ondag. På torsdag är det seminarie och då måste jag va klar med arbetet. *suck*

Nu är det bara några veckor kvar sen åker jag till Sthlm för att stanna ett tag. När jag tänker efter så har jag hunnit med så mycket sen jag lämnade Jönköping. Skaffat mig massa nya bra erfarenheter och nya vänner. Så kul! Det är bara att köra vidare...börjar fundera på vart i världen jag kommer hamna med tanke på vad jag flänger omkring.

God natt!

Fixar dag

Nu spelas hög musik i min lya (slagsmålsklubben, lyssna här) och det är fixar time. Ska fixa till i garderoben, stryka allt som behövs och packa upp det sista från Gotland. Jo ja jag vet att jag är dålig...har varit hemma en månad nu och väskan är fortfarande inte helt ur packad. Så nu är det dags att ta tag i de för den ska snart packas om för Sthlm.
Pratade med Gaby idag. Saknar henne massor. Vill tillbaka till ön!!!


Plugg, träning, sticka, fotboll...

Dagen har spenderat vid datorn och i löpspåret. Har varit upp på Kyckegården för en löprunda i skogen. Mycke skönt för att rensa tankarna lite mellan allt pluggande. Avslutade träningen med styrkeövningar. Nu ska jag verkligen komma igång igen, hade velat köpa gymkort. Krucket med det är att man måste binda upp sig på ett år annars blir de svinigt dyrt. 700-800:- för ett 10 kort. Så mkt vill jag inte lägga för att gå på gymmet denna månaden när jag är kvar i Borås.
Inte fått så mycke pluggat idag som jag borde...men jag får göra ett nytt tappert försök imon. Att kurs literaturen är på engelska och läraren är usel på att lära ut gör inte det hela enklare. Jag gillar inte inköp...åhh.

I kväll har jag kollat på sverige-malta och idol, samtidigt som jag fortsatt med projektet att sticka halsduk. Det går framåt och har nu hunnit en si sådär 30-40 cm. Inte illa pinkat på 2 dagar. Resultatet får ni se en annan dag!

Nu kom Madde in med en hallo smootie till mig. Sötaste grannen min som tänker på mig! Jag va snäll och överraskde henne med pastasalld idag när hon kom från skolan. Sånt man uppskattar när man haft en lång dag i skolan.


See ya!

Flyttar till Sthlm en sväng

Nu gott folk är det klart!!! om 3½ vecka bosätter jag mig sthlm för att stanna ända fram till juletider. Jag fick min praktikplats som jag va på intervju för förra veckan. Det är på ett företag som heter one motion som arbetar med marknadsföring av olika slag. Jag har nämligen kommit fram till att det är det jag vill syssla med i framtiden så att få göra praktiken där är helt perfekt. Där kommer jag att lära mig mer om projektledning i marknadsförings sammanhang. Ska bli så spännande. Jag kanske även kommer att få en del spännande uppdrag...dom kan jah berätta mer om en annan gång.
Ska bo hos Johanna i Hägersten under min tid i storstan. Underbar tjej som kommer från mina hemtrakter.

Dags att se ett avsnitt av True Blood nu. Jag är helt fast i den serien.

Puss o kram

Blogg stop

Ohh ja jag vet att jag är dålig på att uppdatera här. Har inget att skylal på, jag skriver helt enkelt när lusten faller mig in. I helgen har det varit full rulle, studentfest i fredags och utgång på kåren. På lördagen fick jag lida, något jag helt och hållet får skylla mig själv för. Va en riktigt kul fest och det blev en hel del rosé och drinkar. Det jag dock hade glömt bort va att jag endast ätit lunch på fredagen och sen festat natten lång och sen somna jag gått. Vilket leder till att näst kommande dag inte blir som man tänkt sig. Spenderade hela dagen i soffan med film fast jag egentligen skulle haft mycket viktigare saker för mig. Men då får man tänka...de man inte gör idag får man göra en annan och precis så har denna söndagen blivit.
Hjälpt brorsan att flytta grejer till sin lägenhet här i Borås plus stor handlat. Städat en del och pluggat. Kvällen avslutades på bio och vi såg den nya Beck filmen. Den va helt okey, varken toppen eller botten.

Nu ska jag lägga mig i sängen och kolla på True blood. Snart plöjt igenom alla avsnitten...

Natti natti!

Intervju

Imon får jag svar från One motion om min LIA i höst. Kanske kommer jag flytta till Sthlm en sväng i höst eller bestämt bo där under hela hösten fram till lucia tider. Va på intervju hos dem igår och de lät riktigt spännande det jag skulle få syssla med där...om det nu blir så. Jag kan avslöja sen kanske om de blir så.
För säkerthets skull har jag bokat in en intervju med ett företag här i Borås imon som heter plus33 och också sysslar med marknadsföring. Ett företag som är relativt nytt och håller på att expandera. De skulle också vara en spännande utmaning att få vara där..men ni vet säkert vad jag skulle välja i första hand!?
Berättar mer om detta imon och hur det gått.

Har hjälpt lillebror att flytta idag, men han själv får inte flytta in i lyan förräns senare i veckan. Men det är lite mysigt att ha honom här också. Vi har kikat på The Hangover i kväll och ätit popcorn. De är mys de!

Sängdags för min del nu. Föreläsning tidigt imon *suck* Godnatt gott folk!

Sthlm va toppen

...och nu är jag hemma i Borås trött efter en 5-dagars visit i huvudstaden. Kan berätta vad jag hittade på.

Torsdag: Studiebesök i Sickla köpkvarter + shopping, på kvällen tapas på söder med klassen och ett besök på Café opera.

Fredag: Besök på Formex mässan, lunch med Mia på stan, middag + vin hos Mia på kvällen tillsammans med Jossan & Natalie. Natalie min sköna tjej som jag jobbade med på Gotland.

Lördag: Chill med Anne plus att hon hade inflyttningsfest på kvällen och festligehterna slutade med ett besök på Rocks på söder.

Söndag: Bakis och trött efter allt farande och sociala intryck. En dag i soffan med Anne och så gjorde hon super goda frisco burgare till mig. Kvällen spenderades hemma hos Jossan med middag, vin & film-mys.

Måndag: Strosade runt på stan. Fikade med Mia och till sist en intervju på One Motion. (kanske ska göra min praktik där. får svar imon *nyfiken*)