Holmhällar

Imon har jag bytt mitt pass så jag slutar 16.00 istället för 21.00. Så då ska jag åka ner Holmhällar och hälsar på pappa & Marie i sommarstugan. Det ska bli skönt att komma iväg lite. Hoppas att solen tittar fram så det blir lite tid på stranden.

Jobb jobb jobb

...ja de är vad mitt liv präglas av för tillfället. Gör min sista vecka på Kneippbyn sen ska jag av ledig en vecka innan plugget drar igång. Inte varit ute påp nåt stohej de senaste eftersom jag bara jobbat.
I natt anlände Pappa & Marie till ön. Ska ner och hälsa på dem på torsdag kväll och stanna en dag nere i sommar stugan i Holmhällar. Ska bli skönt att komma iväg lite. Nästa fredag flyttar jag över till fastlandet igen. Ska ta en kort visit i Järnforsen innan jag intar Borås. Känns inte alls kul att åka hem nu...alla andra kommer ju va kvar några veckor till plus att jag kommer missa den stora personalfesten. *suck*
Ska åka upp till Nyköping när jag kommer hem och hälsa på Marlene. Vi ska ha en tjejträff...det ska bli riktigt kul.

Puss o hej

Sömnbrist

Det va länge sen jag va så trött som jag va i natt vid 3 snåret när jag kom hem från jobbet. Jobbade 6.45 till 16 igår på dagen. Grejen va den att min kombo Carro drog hem massa snubbar som skulle sova här och de daltade in klockan 4 på natten. Det är inte okey när jag ska upp vid 5.45 för att jobba. Det ledde till att jag endast fick 4 timmars sömn, Så hela dagen va jag super trött. Vid lunch tid fick vi reda på kollisionen mellan MS Gotland & Gotlandia, vilket medförde en del kaos på jobbet. Färjor blev inställda och många senare lagda, det ledde till att jag fick hoppa in och jobba mellan 23.30-02.30. Jag är glad att det gick så väl som det gick coh att inte fler passagerare kom till skada.
Sov till 11.20 idag, vilket inte händer ofta, men efter allt jobb och oregelbundna tider så va jag helt slut och beövde väl ligga i sängen länge idag. Denna fredag är jag ledig och givetvis är det mulet. Får bli att läsa lite bok, va lite huslig och kanske bio i kväll.

Middag på Rosengården



I tisdags va vi ute och firade Yvette. Vi åt en god middag på Rosengården, för min del blev det lamm ytterfilé. Riktigt riktigt gott.

MS Gotland i kollision med snabbfärjan

En olycklig olycka har inträffat. Destination Gotland färjorn har kört in i varandra i Nynäshamn. Det va den stora MS Gotlandia och den lilla snabbfärjan. Det komme drabba oss på Kneippbyn eftersom de är många gäster som ska anlända med dessa båtar och lika så resa hem. Vi inväntar mer information och håller oss uppdaterade om läget via radio och internet.


Bild: svt.se

Bild: Svt.se

Visby vackra Visby

Den här bildern är tagen på gatan där jag bor. Så vackert i denna staden.

Bilolycka

Som vanligt brukar jag vara framme där det händer. Igår när jag skulle skjutsa Carro till jobbet mötte vi en mötande bil med en bil bakom som innan vi passerade  den skulle göra en omkörning på insidan. Vilket inte lyckades så bra! Bilen körde ner i diket och upp på cykelbanan som ligger 2 m från vägen. Upp i diket igen mellan vägen och cykelbanan och diket och rätt på en lykt stolpe som ramlade rätt över vägen precis bakom oss när vi passerade. Vilka idioter det finns. Hoppas verkligen att den som körde blev av med körkortet. Vilken änglavakt vi hadeatt vi inte fick lykt stolpen över bilen plus att det inte fanna några gående eller cyklister på gång/cykelvägen. Det kunde slutat i katastrof i högsommar trafiken med fullt av bilar.

Utflykt

Idag har jag Yvette, Mats, Marie & Petter varit på utflykt till Ljugarn. Det blåset rejält, men vi va ute och kikade nere vid hamnen sen åt vi en god lunch på Bruna dörren. Vi fick dock vänta i nästan en timma på att få maten vilket inte va särskillt poppis, men som tur va så var den riktigt god.
På vägen hemåt stannade vi till i Roma och kollade in glas från deras glasbruk. Riktigt mysigt ställe. Idag fyller Yvette 25 år och det ska vi fira med att gå ut och äta, men innan de ska jag till dem för att äta jordgubbs tårta. Har varit och fixat en liten present till Yvette idag. Ett armband från Snö ska hon få. Igår va jag ledig och umgicks med Yvetet och gänget. Tog några las vin tillsammans och sen blev det en cider på Bur.

Vinglas & tallrikar

Det är ju ett bra tag sen jag fyllde år nu. Jag fick så fina presenter. Jag har börjat samla på vinglas från Orrefors i serien Ingegerd som är lite 50 tals inspirerade. Jag önskade mig även tallrikar från Höganäs, vita i klarlack som jag ska få ihop hela serien i. Har nu 12 st mattallrikar. Så när jag kommer hem funderar jag på att köpa några assietter och skålar. Dags att börja samla på sig fina saker till det "riktiga" hemmet man kanske kommer ha framöver.




Mys söndag

Regnet öser ner. Jag har varit och handlat mat, hyrt film och köpt godis. Jag tänkte överraska carro lite tills hon kommer hem från jobbet. Fin middag på bordet och så ska jag städa på de. Carro stackarn va så ledsen i natt..de hade varit ut och så hade hon slarvat bort sin väska med nycklar och hela kitet. Jag lå och sov så gott i natt och hade inte hört att hon bakade på dörren förrän klockan va 4 på morgonen. Väska är nu funnen som tur är och finns på munken. Tur de!
Så nu ska jag som sagt göra min söta kombo lite glad efter en hård natt och dag på jobbet!

Bjuden på dejt

Ojoj vad hände i kväll på jobbet då...Jo det kom in en jätte fin kille som bjöd ut mig, men tyvärr jobbar jag ju hela natten. Vilken osis! Och han åker hem i kväll. Inte var dag man får ett sånt erbjudande. Han gav mig en lapp med sitt nummer, men jag vet inte om jag ska höra av mig. Han kommer från Sthlm och jobbar som ordningsvakt. Fräscht!!

Visby by night

Igår hade jag en trevlig käll med Gaby. Vi va ute vid Visby beach club och spana in Nelly festen. De va mycke trevligt. Satt och pimplade lite rosé till den vackra solnedgången. Vi träffade ett gäng Falun killar som va "normala"....är ju sthlms veckan här nu. Vi åkte vidare till Burmeister och hör och häpna i en vit limmo. Första gången jag åker sånt fin åk till krogen. Men det fanns inga taxibilar att få tag på. Kvällen va trevlig och i love Visby by night. Nu ska jag snart åka iväg och jobba. Imon natt kommer Yvette och hennes karl till ön och som tur är så är jag ledig så vi faktiskt kan hinna med att umgås. Ska bli kul det! Hoppas på att de blir några dagar på stranden nästa vecka.


Gaby, Tomas & Jag vid Visby beach club. Bakom skådar nu bryggan där jag tog ett av de första doppen i somras.


Nelly fest

Igår va jag ledig. Gick på stan med Linnéa och letade present till hennes syrra som fyller år. Det blev sen en picknick i Almedalen, besök på Acne-outlet (utan några fynd) och sen en tur ner till kallis. Där festade de "ytliga" stocholmarna loss och vi satt och glassade i solen. På kvällen träffade jag Gaby+ hennes syrra & Millan för ett glas på G:a Masters. Dock fick jag avböja redan klockan 23 eftersom jag skulle öppna receptionen idag.
Imon kör jag nattpass så jag ska passa på att glassa i solen hela dagen imon. I kväll kör Nelly.com en fest på Visby beach club, där de ska visa skokollektionen och så bjuds det på lite käk och dryck. Trevligt trevligt!


Jag på bryggan utanför Kallis

Vip

mina kort som vilar tryggt i min plånbok, måste utnyttja dem lite här nu sista tiden. Vip på gute, munken och hamnplan. Jag prata med min receptions kollega och vi ska ut och roa oss på onsdag. Men först ska vi ha personalaktivitet. Spela innebandy och åka nya vattenruskanan sharkriver. En perfekt plan för att ta hand om min lediga dag.

Slut körd

Hur ska man lyckas hålla humöret uppe och va trevlig och på topp mot alla gäster när vi sliter häcken av oss. Finns knappt tid till att ta ut sin lunch. Finns näst intill ingen chans att ladda om mellan arbetspassen. Både jag och mina kollegor är trötta och behöver uppladdning. Få vara sociala mot varandra och tänka på nåt annat än jobb. Tänk att bara få va ledig två dagar i sträck, vilken dröm. Nu kör jag 7 dagar i sträck samman lagt sen ledig en och jobbar på igen. Nej jag ska inte klaga, jag är så glad att jag har ett så bra jobb och sköna kollegor. Kneippbyn är ett toppen ställe att va på! Önskar bara att vi hade lite mer tid att umgås och lära känna varandra. Säsongen lider mot sitt slut och jag har bara 3 1/2 vecka kvar på ön. Känns ofattbart, tiden går så fort och jag vill va här jämt. Älskar verkligen livet på gotland. Kanske blir de att flytta hit och plugga nästa höst. Är allt lite sugen om inget dröm jobb dyker upp. Nu ska jag läsa lite varva ner. Va 10 timmar på jobbet idag och imon blir de 11. Saknar mina töser!

Kneippbyn rockar i kväll

Dagen på Kneippbyns reception har varit näst intill kaotisk. 5000 biljetter till kvällens nickelodeon arrangemang med e.m.d, markolio...har sålts, vattenlands kassa strula så vi fick även sälja entrér dit plus att vi skulle ta hand om våra boende gäster. Söndagar är den dagen då de anländer flest nya gäster. Då kan ni tänka er hur de va, eftersom vi bara va 2-3 st i receptionen. Nu är jag helt slut och nyss varit på olearys och ätit pizza. Tvn är fortfarande ur funktion så de får bli att somna till en film nu. Imon ska de knegas igen och sthlms veckan tar sin start. God natt gott folk!

TV-lös

Denna lördag kväll känns som vilken mitt-i-veckan-kväll som helst. Känner ingen skillnad på dagarna längre när man jobbar jag gör och man kan gå ut och det är livat på stan vilken dag i veckan som helst. Nu är är mitt mål att jag ska köra en helt lugn vecka och bara jobb och försöka få lite rutiner, laga mat, sova normala tider...

Jag är så lack, tv:n funkar inte...eller jo men inte digitalboxen, så helt utan tv. Har varit de nu hela veckan och nu känner jag en stor saknad efter att lägga mig i soffan efter jobbet och slö kolla på massa oväsentliga program. Framför allt att slänga på nyhetsmorgon när jag vaknar och ska äta frkost. Snart plöjt igenom alla filmer på datorn...i kväll blev de Arn. Anledningen till att de inte funkar är att vi inte har nån dosa till boxern och åskan slog ute den och grundintsällningarna måste göras om vilket inte går om man inte har dosan. Ringt och tjatat på hyresvärden så hoppas de blir fixat omgående.

Imon ska jag jobba igen, hoppas snart att en extremt jobbig gäst ska åka hem. En såndär som inte kan se nåt från nån annans perspektiv. Jag kan knappt hålla mig för skratt när hon kommer in längre, men man står där och försöker va trelig och göra sitt yttersta för att få henne att förstå.

Nu ska jag läsa lite godnatt bok!


work all the time

Solen skiner denna dag, igår va de skyfall och blåsigt. Jobbar och allt flyter på bra. Kneippbyn är fullbokat och invaderat av pax. Kul när det är mycket att göra för då går tiden mycke fortare. Idag ska jag t.o.m försöka att åka och handla så att jag kan laga lite mat. Tycker jag har fått dåliga vanor med att äta ute jämt. Inga speciella planer nu resten av veckan mer än att jobba.

See ya!

Klippning + Visby beach club

Mulet & grått utanför fönstret. Jag sitter inne och spanar efter bilder på snygga frisyrer. Ska nämligen iäg och klippa mig i e.m. Bitter över att år tv inte funkar, eller den funkar men det har varit strömavbrott i natt och i har ingen dosa till digitalboxen. Måste nämligen göra grundintsällningarna igen och de går inte göra utan en dosa. Försökt få tag på de i hyr av, men inget svar. Det är ju ett sånt typiskt ligga-hemma-kolla-på-tv-väder.
I kväll ska jag, Carro & Gaby på invigningen a isby beach club. En Vip-fest, där det bjuds på dricka & tilltugg och en spelning med E.M.D. Så det nalkas fest i kväll.

Igår hade jag & Carro en mysig kväll. Efter jobbet gick i ner till hamnen och käkade.Sen mötte vi Evelina & hennes vän så i gick till Rosengården och snackade över ett glas vin.
Det a uppdateringen för denna gång, på återseende!

Gotland älskade Gotland

Regnet öser ner och Visby är kallt. Blir en myspys kväll med Carro. Kolla film & äta popcorn. Bytte mitt jobbpass imon så jag börjar 12 istället för 6.45. Det är som sagt inte min starka sida att gå upp tidigt på morgonen och jag behöver en sovmorgon. Börjar få lite ångest över att jag bara har en månad kvar här på ön nu innan plugget börjar igen. Jag vill verkligen va här jämt. Nu ska jag ta och läsa lite och vila.
Saknar mina vänner där hemma!


Burmeister

Igår hade vi lite förfest hemma hos oss. De va en hyffsat lugn tillställning med goa vänner. Vi drog vidare till Burmeister på kvällen och kollade på Snook. Eller kollade och kollade på snook, jag missade hela spelningen för jag hade så trevligt på uteserveringen. Carljan va i farten och Sara Biderman höll sig framme för att hamna på samma bild som den gamla mannen. Det va ju som sagt meningen att kvällen skulle bli lugn, men slutade med efterfest med några trevliga karlar hemma och vi kom inte i säng förrän vid 5 på morgonen. Sen va de bara att bita i det sura äpplet och åka till jobbet vid 9. Nu kom jag precis hem från jobbet och jag är helt slut, men jag har klarat dagen galant och haft de riktigt kul på med många nöjda gäster.

Nu ska jag bänka mig vid tvn. Har Fixat lite varmamackor till min kära kombo tills hon kommer hem från jobbet. Lär bli sängen tidigt för imon ska jag upp och jobba vid 6.


Carro, Axel & Ullis

Kön till Bur. Jag & Ullis. Bara ben de är sommar de!

Sara Biderman & Carljan på Burmeister

Calzone



Min fina Calzone jag fick på Viking igår. Mitt & Carros nya stamhak precis runt knuten och de gör det där lilla extra.

Gute

...ja nu har jag blivit "övertalad" att gå på Gute i kväll. Eller övertalad och övertalad, jag kan ju inte säga nej. Ska dock jobba imon...men de får bli lungt. Solen steker och jag har läst några sidor i en bok på innergården. De där med att laga mat hoppar jag och går och hämtar mig nåt gott. Jag har så dålig disiplin på att laga mat nu...men de finns så mycke annat skoj att göra nu.

Have a nice day!

Sunny Visby

Ska njuta rejält av min lediga dag idag med att göra!? ja inget speciellt, utan bara va och ta den som de kommer. Imon börjar hård köret på jobbet  och jag kommer endast att vara ledig en dag i veckan nu. Så det blir inte mycke sol & bad för mig nu.På onsdag ska vi på Visby beach club invigningen, jag Carro & Gaby. Det blir mingel och så spelar EMD. Ska blir trevligt de! Solen skiner idag så nu ska jag ut och sätta mig i innergården och läsa lite bok.

Fest i Fide

Sitter här och käkar saltkex med creme bonjour, dagen efter en skit kul festkväll och salt begäret är på max. Igår hade vi personalfest, de hade fixat en buss som tog oss ner på södra ön, ner till Fide. Där va de livat och mycket folk, pisst-off spelade lite härliga rock-cover låtar och stämningen va på topp. Redan klockan 01.00 stängde parken och deras krog precis då man börjat komma igång och bara ville ha mer fest. Vi där bak i bussen satt längst bak i bussen och vråla oc sjöng hela vägen hem, de va säkert många som tänkte att "kan inte de där idioterna hålla käften snart", men vi sjöng på. Kvällen slutade på Donken. En mycket lyckad tillställning och jag tror de flesta hade riktigt skoj!


Jag & Carro hemma hos Jossan för lite vin innan Fide.

Ullis & Jill kör en sväng om på dansgolvet.

Ingen show för mig

Gutten tag meine freunde!
Sitter hemma efter en lång dag på jobbet. Regnat en hel del så luftfuktigheten va på max, men tur vi har ac inne i receptionen. Lite besviken att jag sitter hemma för resten av Kneippbyn folket är och kollar på show med god mat och annat skoj på restaurangen på Kneippbyn. Jag får helt enkelt gå dit en annan kväll, men i kväll va de personalkväll så hade varit lite extra kul att vara med.
Imon ska jag upp vid 6 för att åka till jobbet, mindre kul att börja så tidigt när man jobbat kvälls pass. Men det kanske är dags för mig att börja gå upp lite tidigare på morgonen. Sovit till 10 om dagarna. Jobbar bara imon sen är jag ledig fre-lör efter de ska jag jobba my ass off. Kanske ska ut till Fide på fredag till en pub med personalen eller om jag ska me ut me Gaby o fira hennes sysyter.

Nu blir ostbågar och mys i soffan! tjingeling!