Let the party started

Festen kan börja. God mat & en flaska vin har delats med Emelie. Haft en skön dag på stan med shopping & fika på Mackmakeriet. Köpte en foundation och puder på Make Up Store. Riktigt bra vart de! Nu ska vi börja festa och Pernilla kommer snart och anländer sällskapet. Vart vi ska har vi inte bestämt...vi får helt enkelt se vart kvällen tar oss. Känns skönt att vara i Jönköping.

Puss o hej

Jönköping

Nu sitter jag hemma hos Emelie. Flaskan med rödvin har korkats upp och snart ska vi börja med matlagningen. Vi ska göra pizza med en massa smarrigt på som parmaskinka & pesto. Kvällen blir i lugnets tecken hemma hos Emelie. Kolla tv och snacka massa skit. Känns som de va alldeles förlänge sen vi hade en sån kväll bara vi två.
Va uppe en sväng på A6 innan...hittade en skysst jacka på H&M. En grå med trekvartsärm. Precis vad jag behöver! Imon ska vi nog ner på stan o strosa och på kvällen väntas det festligheter. Saknar Jönköping nåt otroligt mycke, önskar att jag bodde här nu. Tur att Borås ligger nära o bra, med endast 45 min bilfärd.

Dags att börja med maten nu!

Puss o hej, trevlig helg!

Intervju

Sitter i soffan äter kola snören och kollar House i mina nya converse. Måste ju ha dem lite på mig innan jag ger mig ut så jag inte får skav. De blir ingen människa lycklig av! Varit ute på Landvetter och träffat mina kanske nya chefer för en intervju. Det gick bra tycker jag och jag åkte därifrån i ett lyckorus. De skulle höra av sig redan i början av nästa vecka och säga om jag fick jobbet+praktiken hos dem. När det gäller jobbet ska jag såfall jobba i bokningen eller receptionen på Kneippbyn och börjar redan i mitten av maj som också ska kombineras med min praktik då jag är runt i olika delar av företaget för att få en större inblick i verksamheten. Känns som detta kan bli super!

Imon är det fredag och då åker jag till Jönköping för att ha en hel helg med Emelie. Det ska bli mycke trevligt! hur planerna lider får vi se, inget bokat, men troligtvis en utgång på lördag!

Tjingeling!

Känsloladdat

Vilken kväll...jag har TRÄNAT!! Sådär ja, då va jag äntligen igång. Sprang några km yppe vid kypegården. Känns riktigt skönt i kroppen såhär efteråt, avslutade med ett litet styrke pass ute i hallen. Mycke skönare än att gå på gymmet!
Kollade på semester svenskar ihop om att se Sara och visst dök hon upp i rutan. Det blev väldigt känsloladdat och tårarna började rinna av lycka och av saknad.
Snart är de helg och då ska jag åka "hem" till Jönköping och träffa Emelie och ha en toppen helg tillsammans! Imon ska jag ut till Landvetter och träffa de ansvariga för jobbet jag sökt på Gotland. Ska bli spännande! Lite nervös är jag allt men då lyckas man alltid bäst...känns som man är ganska van vid att presentera sig själv vid de här laget.

Bjuder på några gamla bilder från Cypern 2005 där jag va med mina underbara tjejer:


Emelie & Sara


Middag första kvällen. Sara, jag, Emelie & Camilla.

Vilken kul resa vi hade, de va tider de!


Semla

Nu är jag trött. Ska unna mig en semla & lite kaffe nu för att piggna till! Sen ska jag plugga engelska, låter himla stimulerande va!? NOT.

Miss Jönköping.

Bilder från Gbg

Här kommer några bilder från helgen bravade i Gbg:

Jag & Zandra


Sängdans, Zandra & Anna


Anna, Gerda, jag, Zandra & Ida


Dans på sticky


Jag & Petter


Jag & basisten i Jezebel


Basisten & sångaren i Jezebel & jag

Eftersom kameran är kvar i Gbg fick jag låna lite bilder från Petter. Snäll kille.
Dags att läsa på lite inför redovisningen nu och läsa lite i min Mari Jungstedt bok.

See ya!

Skön dag

Äntligen pigg. Kört grupparbete idag, blev klara oväntat fort. Jag och en tjej i klassen tog en fika på Viskan efter de. Nu har jag fixat de sista med arbetet och kan vara ledig. Hade visst råkat glömma min kamera i Gbg...så bilder från helgen kommer en annan gång.
Dags för lite städ & fix.

Puss o hej!

Halvt död. Vilken fest!!!

De är precis så jag känner mig, svävan mellan verkligheten och det overkliga såhär dagen efter kvällen före. Precis hemkommen från Göteborg. Har tillbringat  helgen med Ida, Zandra, Anna & Petter. Va nog knappast kör duglig när jag satte mig i bilen hem, men jag av ju tvungen att ta mig hem. Är nog mest trött! Kan tänka mig att sova för natten redan nu. Igår plockade jag upp Zandra på stationen i Borås och vi gav oss vidare mot Gbg. Fyndade på Monkis rea + köpte en snygg jeans jacka. Vi strosade runt och åt lunch på en mysig italiens restaurang.

Kvällens festligheter började hemma hos Ida. Sen drog vi vidare till några vänner hon mött i Thailand för en fortsatt förfest. Dit kom också min söta Gerda o hennes vän Elin. Va så kul att träffas! Vi hade sedan en fulländad kväll på Sticky. Där dansade vi och drack öl i trevligt sällskap ända tills de stängde vid 4.00. Träffade några trevliga grabbar i ett band som Anna kände. Så vi satt mest ner och snacka musik och lät allt förmånga öl slinka ner genom strupen.

I början av kvällen träffa jag en kille...en gammal flirt. Förstår mig faktiskt inte på er killar. Fick ett sms av X när han åkt hem: Hade gärna velat vara kvar för du va lätt snyggast på stället. Du va så oväntat läcker! Fattar inte att man skriver sånt när man är sambo och hela den biten...just bara för att man är full och säkert inte skulle säga det annars. De va ju en snäll komplimang, men varför!? Jag hade inte velat att min kille satt o skickade sånna sms till tjejer han haft en flirt med och träffat ute.

Hur som så fortsatte efterfesten hemma hos Ida, ända in till 8 på morgonen. Jag gick dock och la mig på min luftmadrass vid 5.30 för att försöka somna in, utan något större lyckande. Sov i princip inget alls i natt. Väcktes sen av att nån full kille i de där bandet kom och skulle lägga sig bredvid mig vid 8. Blev så där lycklig...NOT!!! Jag ville sova sova och sova....inte ha nån full karl bredvid mig som inte alls föll mig i intresse. Varför ska killar tro att man är intresserad bara för att man snackar och är trevlig. Putta ner honom på golvet, för jag ville sova själv, men inte gav han sig i första stund. De va allt för lockande att sova på min smala luftmadrass istället för golvet, men tillslut så... Jag blev tokig!

Nu är jag äntligen hemma. Ska äta chips och kolla tv innan jag somnar in!

Min lägenhet

Välkomna hem till mig!
Det krävs väl planering när man ska flytta in i en liten etta på 20 kvm när man tidigare bott på 50 och haft väl med utrymme. Många av mina möbler och saker står förvarande hemma hos mina föräldrar nu. Lever nu i ett väldigt kompakt boende, men alldeles perfekt för en student som mig. Måste dock erkänna att jag klättrar på väggarna emellan åt. Tänker nu bjuda på några bilder av mitt nya placer till er mina vänner:


Hallen. (har en stor garderob utanför lhg där jag förvarar alla kläder o dyligt)


Insyn från hallen


Min kokvrå avdelning som hänger ihop med resten av rummet.


Min plugghörna






Litet avlasningsrum för köksprylar


Sovhörnan



Nyrenoverat i somras, men huset är gammalt och han som fixade har behållt en del av den gamla charmen. de gillar jag!

Bad luck

Dagen började inget vidare. Bilen starta inte när jag skulle till skolan...men kanske va lika bra de. För när jag väl börja gå så kände jag verkligen att jag inte va pigg. Efter 200 m va jag helt genomsvett och yr. Jag vännde tillbaka och gick hem. Stannade på vägen och köpte en SOLO så jag har nåt tidsfördriv.
Göteborg får vänta tills imon, behöver helt enkelt en lugn dag till hemma så jag verkligen blir kry nu. Måste fixa startkablar sen, finns säkert nån som kan skjutsa mig till mekonomen sen så jag kan få ut o ta några varv med bilen så den laddas upp.  Jag & Zandra ska ha den till Gbg imon. Anna o Ida är där redan i kväll. Ska bli riktigt trevligt! Festande får jag ta de lungt me, men jag kan ändå va social o trevlig. Nån öl funkar säkert. Anna skulle me ta de lilla lugna för hon går på antibiotika. Nu ska jag ta en varm och lång dusch!

Uttråkad

Uttråkad till max! Börjar må lite bättre men långt ifrån hundra.Att finna sysselsättning på 24 kvm är svårt. Varit inne sen i måndags (med vissa undantag) men mår man inte bra så gör man inte. Börjar återfå energi nu. Tvättat lite idag, men annars inte en ansträngning. Nu är de handboll...Sverige-Kroatien...spännande! sen blir de sängen. Ska sitta på förläsning hela dagen imon! Hoppas jag är pigg så jag orkar me lite lattjo me tjejerna i Gbg på lördag!

Finns för dig

Haft lite besök i kväll av en fin kompis. Vi fikade o pratade lite. Så ledsen för hans skull. Ni vet väl alla vad jag tycker om otrohet och att de är något som är oacepptabelt i mina ögon. När nån av mina vänner råkar ut för de (nästan samma som hände för mig) känns de verkligen i hjärtat. När man varken vet in eller ut, upp eller ner. Önskar att man kunde göra något, men man blir så oerhört tacksam för alla vänner man har som ställer upp och visar att man finns o stöttar. Jag finns för dig! Hoppas att allt löser sig till de bästa, du är värd de bästa! Efter regn kommer sol även om man inte tror de. Hur som va de jätte kul att träffa dig, fast situtionen i ditt liv va minst sagt förvirrad och mycke tankar. Du är en fin männsika!

Nu ska jag vila lite till handbollen sen ska jag kolla på de där programmet om reseledare i Phuket i hopp om att Sara dyker upp i rutan! Pratat me Sara på msn i dag...de gör mig så glad. Snart kan v prata i tele också när du kommer till sverige på en snabbvisit!

Puss o kärlek till mina underbara vänner!

Framsteg

Idag känner jag mig bättre, dock inte frisk. Febern är borta men jag känner mig som ett soll. Så skolan fick utebli även denna dag. Hoppas att jag är mer på benen imon. Jag som skulle åka till Gbg på fredag, men jag tror jag får vänta tills på lördag. Ska dit med tjejerna från Jkpg Anna Sandra & Ida. Malin kanske skulle haka på o shoppa lite på lördagen. Trevligt de!
Ska försöka ta en liten kort promenad ner till Ica sen så jag får lite luft och får röra mig lite grann.

Have a nice day!

[Fick ett paket på posten innan...*lycklig* Tack mammsi]

Bowling

Glömde min kamera i lördag när vi skulle ut o bowla o partaja men lyckats få lite bilder från Madde. Så tänkte bjuda på några:


Jag & Malin





Snygga outfiten notera att skorna är pricken över i:et

Jag, Carro & Malin

? + Madde

Va en riktigt lyckad kväll som sen fortsatte på X&Y.

Pärla


Bild:
Lånad

Vad ska man sysselsätta sig med när man är krasslig. Förrutom kolla film. Tänkte lyssna lite ljudbok. Något som skulle varit kul nu hade varit att pärla på plattor. Kanske fixat ett motiv till ett halsband. Funderar på att ta fram virknålen och göra klart min mössa... Har ändå lite mer energi nu, men jag är långt ifrån på benen.

Sugen på en spelning

Jag är sugen på konsert...såg att Backyard babies både ska spela på trägårn & på sliver i jönnet nu i februari. De hade varit bra kul att kolla på! Nån som är sugen?



Nu ska jag vila vidare...att sitta vid datorn när man inte är kry är en bra ansträngning.

Gotland




Fårö
Bilder: Lånade

Drömmen om min sommar börjar luta sig mer och mer åt att gå i uppfyllelse. Nämligen att bo på Gotland och jobba på Knaippbyn i reception + att ha min praktik där. Så blir det som jag vill så flyttar jag till Gotland redan nån vecka in i maj och stannar till mitten av augusti.
De ringde från Kneippbyn idag (skickade ansökan förra veckan) och redan nästa vecka har vi bokat in en träffa för intervju. Vi ska träffas på Landvetter...perfekt så jag slipper åka till Gotland för intervju. Känns så bra, jag ska se till att jag får det! De är en sak som är säker!

Nu är jag lycklig fast jag är sjuk! Madde ska köpa med sig lite godis till mig när hon kommer från skolan. Hon är toppen min granne. Hoppas att hon också följer me till Gotland i sommar.

Ich bin krank

De är ju fasiken typiskt att man åker på feber o världens förkylning med halsont nu när en ny kurs börjat. Specielt då de är viktigt att lyssna på förelsningarna eftersom vi inte har nån bok. Shit pommfritt!
Har inte känt mig riktigt hundra sen i söndags, men trodde de berodde på festligheterna i helgen. Igår gick jag o la mig redan vid 20.30, och de hör verkligen inte till vanligheterna. Missade idrottsgalan och allt! Vaknade i natt helt genom svett och frossa emellan åt...så jag börja fatta vidden. Tog fram tempen och den visade 38,7, att tillägga är att jag normalt ligger på 36-36,5 så när jag är uppe vid 38 känner jag mig riktigt dålig.
Nu har jag ätit piggelin och flyttat mig från sängen till soffan! De får bli film och vila hela dagen! Jag måste bli pigg! Vi läser ju Photoshop i skolan imon....de vill jag inte missa. Massa skoj ju!

Kram från sjuklingen!

Helgens shopping




I lördags kom som sagt Carro på besök...vi skulle ner till stan o kika lite. Jag skulle inte handla något utan bara Carro, men det slutade tvärt om. Hittade en fin t-shirt på MQ på herravdelningen, den känns lite 80-tal, sen hittade jag en Velour oversize tröja på Face, en snygg vårjacka på H&M (jag som skulle köpa en jacka med färg...inte SVART!!) + ett halsband. Så gick de med den inte shoppa på stan turen. Men jag är ändå nöjd. Jag som skulle sparat mig till jag ska till Gbg. Blir troligtvis en tur till Gbg i helgen med Anna. Ska på utflyttningsfest sen blir de väl givetvis en tur på stan, måste spana in Monki & Topshop.

Pannkakor



i stora lass och handboll är det som gäller nu. Sverige leder för tillfället med 11-9. Idrottgalan i kväll...de är värt att se när stjärnorna hyllas.

Sophie Scholl



Kollade nyss klart på filmen jag påbröjade igår kväll. Skilldrar de sista dagarna är i en historisk beskrivning av syskonen Scholls sista dagar i livet. Filmen baseras på vittnesmål samt tidigare hemligstämplade minnesanteckningar ut Gestapos arkiv.

Våren 1943 förlorar nazisterna slaget om Stalingrad. I München förmedlar motståndsrörelsen Den Vita Rosen sitt anti-Hitlerbudskap via flygblad och slagord målade på väggar och torg. Gestapo har resultatlöst jagat dem i över ett år. Syskonen Sophie och Hans Scholl är två av organisationens förgrundsfigurer.

En gripande film om hur de tre unga straffas efter att delat ut  flygblad på ett universitet. Det är nästan ogripligt att fatta hur människorna levde, att de inte fick uttrucka sina åsikter i den hårda diktaturen. Vi som sitter och bloggar och skriver uttrycker ofta våra åsikter och att detta i det nazi-tsykland som då fanns under andra världskriget skulle kunna leda till döden känns ganska ofattbart för mig i den värld vi lever idag.

En helt klart se värd film, den är gripande och berör hårt menjag kan till viss del tycka att den är lite seg eftersom stora delen av filmen handlar om när de blir förhörda.

Nya rutiner

De va länge sen sängen va så skön som igår, inte lagt mig så tidigt på länge...22.20. Dags för att ändra om lite dåliga vanor i mitt liv nu, mindre sena kvällar och lägg dag mycke tidigare. Känner att det är ett måste så man verkligen orkar med de långa dagarna i skolan.
Mr N va på besök igår och de kändes bra, känns som vi rett upp lite, eller rättare sagt att båda har mer förståelse för läget. Det blir vad det blir...Jag vill va singel och göra det jag vill! Känner att jag är i en fas i livet då jag ska tänka på mig själv...göra saker...som o åka till Gotland i sommar (om de nu blir så, men vill jag något tillräckligt mycke blir de så också). De är nu jag är ung och nu jag kan hitta på saker. Snart är man äldre och satsar mer på att få ett fast bra jobb och en fin lya och en bra karl såklart! men jag har ingen brådska. Jag längtar liksom inte dit ännu...de där livet har jag nästan redan levt lite.
På tal om karlar...vilken fräsh jag såg i lördags på X&Y...lite rock sådär...lite lagom...tatuerad arm...men attans han hade flickvän. Sicken osis!

Nu är de vila som gäller & kolla klart på Sophie Scholl filmen!

Ännu en festkväll

Idag är de en bakis dag. De va ett riktigt stohej igår. Carro va på besök. Så vi va på stan hela dagen, sen hade vi lite för mingel hos mig innan vi drog vidare för att bowla. Kvällen fortsatte sen med en drink på Vimmel innan vi intog X&Y. Va en riktigt lyckad kväll! Blev alldeles försent igår. Körde lite efterfest så vid 4.30 imorse gick jag o Carro la oss. Alldeles förhårda bud för mig...hade förväntat mig en lite lugnare kväll, men känner mig hyffsat pigg.
Dags för lite film...


Göteborg plan.

Idag är jag en tröttis. Malin o jag va en sväng på Knallelandet, men nej va trökigt de va där. Käka lite donken mat, perfekt såhär dagen efter kvällen före. Kvällen blir i lugnhetens tecken, Malin kommer förbi, ska äta tacos o kolla tv. Imon kommer Carro o då blir de fest + bowling. Kul att få hit min Carro från jönköping!
Snacka lite me Anna nu och nästa helg ska vi åka till Göteborg... Ida ska ha utflyttningsfest sen blir de säkerligen en sväng på stan.

Puss o hej trevlig helg!

Snygg tröja


Snygg tröja från
Lindex. Skulle passa fint till mina trashiga leggings, de med dragkedja eller varför inte ett par färgglada. Ion ska jag o Carro på stan så får allt ta och spana och se ifall jag hittar den.

X&Y

Bjuder på några bilder från gårdagens festligheter!


Annelie, Malin, Maria & Karin på X&Y.

Frida & Annelie

Jag & Malin

Igår va de en kanon bra kväll me tjejerna i klassen. Vi va hos Karin på förmingel och sen ute o dansade  drack goda drinkar på X&Y. Va nog ute lite väl tidigt för va inte en kott på X&Y när vi alände...men de fylldes snabbt på och efter nån timma va stället fyllt. Idag så "skolkar" nog en 1/3 av klassen. Men vi förtjänade att ha en ritkig fest kväll tillsammans efter att läst två tuffa kurser och på måndag startar nästa. Hade nån såndär spontan föreläsning idag...så de kändes som de kunde kvitta! Vi hade så skoj igår! Jag är dock inte världs förtjust i musiken som körs på dansgolvet...men på hyllam körs de lite skönare-...lite mer gamla "klassiker". Bättre än dunk dunk dunk...

Nu ska jag o Malin snart ta en lång promenad i skogen! Så man kommer igång med dagen!

Rea fyndet





Här kommer bild på mitt rea-fynd, jackan från Merdel...endast 400 pix på Face istället för 2800:-. Det kallar jag ett riktigt fynd. Sen blev de också en college-tröja från Gina...

Så de va de..

Partykväll

Nu nalkas de fest! I kväll är vi ett gott gäng me tjejer som ska till KArin på lite för krök sen vidare till X&Y för att dricka billiga drinkar och shejka loss på dansgolvet! Nu ska jag passa på att trasha ett par leggings som jag tänkte ha i kväll.
Dags att sätta fart, tiden börjar bli knapp!

See ya! hey ya!

Dagens låt: Highlights



Dagens låt:
Backyard babies - Highlights

För gammla tiders skull...en av deras bästa låtar helt klart från albumet Total 13.

Sweden rock.

Nån som ska me??? Jag är taggad till tusen...Lätt att jag ska åka. Dags att börja spara av mina CSN...men de är de fasiken värt!

Bjuder på några bilder från SWRF 2008. Bästa festivalen hittils.

The Jim Beam team på väg mot festivalen.

Grym konsert med Sabaton *love*

Aron badar med valen

Ludde knäpper första ölen på resan dit

Jag, Gerda & Ida shejkar loss vid tältet.

*LYCKA*

More feelings

Varför ska de vara så svårt att säga vad man känner!? jo för att man är rädd för att såra "någon". Jag är ta me fan inte bättre än Mr A va...inte när man tänker efter. Nu när jag vet, ja då tar jag avstånd istället och stänger av helt och lossas som han aldrig fanns. Kanske borde berätta de också, men känns ju aldrig rätt o göra de. Speciellt nu när vi inte sets på länge o nu när jag väl insett fakta. Jag måste helt enkelt ha en karl av min typ som är som mig på sätt och vis. Mr N han kan förstå mig, men han är inte som mig på de plan jag vill. Så  tyvärr... Everythings comes to an end.

Just nu tänker jag bara på att jag ska ha jefligt skoj med mina vänner och ha massor med tid för dem. Speciellt mina underbara töser i Jönköping! Ska även försöka spara ihop så jag kan göra en visit i Sthlm o kanske hälsa på Marlene i Nyköping. Ser framåt mot sommaren då jag hoppas att jag bor på Gotland...kan bli hela 3 månader där. *Hoppas hoppas* De skulle ringa mig från Kneippbyn nästa vecka!


Högklint (utanför Visby) i somras. Sophie med PH som ligger på klippan.

Fynd

Nu är jag hemma o tenta är avverkad, den va svår. Efter att jag har som tenta har jag börjat med näst intill en liten tradition, nämligen att när jag gjort den så ska jag unna mig något oftast i form av shopping. Så efter tentan gav jag mig ner på stan...tänkte köpt conversen som jag tidigare bloggat om, men de fanns inte någon stans. Köpte en college tröja på gina som är rosa/aprikos...sen skulle jag bege mig hemåt men bara kika in på Face först. En av mina favorit butiker här istan... skulle bara kika. Va på väg att köpa ett par Acne jeans med avböjde...sen när jag skulle gå ut hittade jag en sån skön het. En kappa i ull från Merdel...har tidigare kostat 2800:- o va nu nersatt till 400:-, självfallet kunde jag inte låta bli att klippa till. Så gick de med mitt converse köp, men jag känner mig ändå oerhört nöjd över mitt fynd. kan visa biler sen.
Nu ska jag ta och vila lite middag eftersom jag fick så lite sömn i natt och i kväll lutar de åt att kolla på film hos Natta.

The Hellacopters höll mig vaken



Ni kan kalla mig dum! Hade lite svårt att somna igår, kanske på p.g.a av tentan som jag hade idag. Men iaf efter att legat o försökt sova o 1 timma och en kvart blev jag riktigt hungrig, så vid 00.15 gick jag upp o tog en natt macka o satt på tv:n. En kvart senare skulle jag precis gå och lägga mig, men upptäcker då att de är "De kallar oss artiser" och att programmet skulle handla om The Hellacopters. Eftersom jag är ett stort fan av bandet kunde jag ju inte missa de. Så jag kollade klart...hur dumt är de inte när man ska upp tidigt o va klar i skallen till en viktig tenta!

Recept



Ikväll blev det lite god sallad med en sorts tsatsiki som sås, men med mynta i. Bjöd över Madde som också är hårt inne i tenta pluggande. Salladen är av libanesisk karaktär och heter fatoush. Här nere bjuder jag på recepten.

Fatoush
* Sallad
* Gurka
* Tomat
* Rödlök
* Paprika
* Persilja
* Mynta (funkar även med massor med mynta krydda)

Dressing
* 3 msk olivolja
* 2 msk pressad citron
* 2 msk sumak (krydda som finns att köpa på Willys, står kebabkrydda på)
* en nypa salt

Tsatsiki
* Turkisk youghurt
* Mynta krydda
* 1 vitlöks klyfta
* strimlad gurka



Bad on study! Gotland!?

Ja just de ja, plugga va de jag skulle gjort idag! Inte lyckats börja ännu. BAD!! Allt annat är som sagt roligt att göra när man måste sänga sig ner i böckerna. Så jag började istället att leta LIA-plats till maj-juni. Har pratat med en som är ansvarig på Kneippbyn utanför Visby och han lät väldigt possitiv till att både ha praktik och sommarjobb där. Så jag har knåpat ihop en ansökan så skulle de höra av sig under nästa vecka.
Har också snackat massor i telefon, mamma kom hem från Thailand i dag o hade massor att berätta, sen snacka jag me Aron som jag träffade på Swedenrock o Anna i jkpg...så kul att snacka med vänner man inte hörs med så ofta så lätt att samtalen blir långa.
Nu ska jag iaf ta tag i tenta-pluggandet och äta en piggelin!

Puss

Godis+cola lyckad effekt till att få energi att plugga



Sags att ta tag i surdegen igen. Hittils gjort allt för att avstå. Helt plötsligt känns sånt som o städa & diska kul, allt för att slippa plugga. Allt utan de blir kul! Känner du igen dig?
Nu ska jag iaf ta tag i de! Inget godis & cola idag som "morot", jag tänkte satsa på att göra en frukt+avokado tallrik istället. Nu ska jag slänga på stereon med lite skön musik och inta Säljtekniken.

Have a nice day!

Miss it much more than i tought, SÄLEN









   
Känslorna tar mig tillbaka till Sälen. Jag vill vara där, vara där det händer. Denan sköna stämning och underbara människor! Jag saker er och det så sjukt mycke!

Ha en skit bra säsong mina vänner!
Måste komma upp snart igen! Har redan Sälen abstinens och bara varit hemma en vecka!

Hey ya!

Till helgen kommer kanske Carro o vi ska ta en sväng om. Denna tjej får mig alltid på topp! Innan dess väntar hårt plugg...tenta på onsdag.
Varför kan man aldrig nöja sig med det man har!? man vill hela tiden ha mer, nya utmaningar. Jag har verkligen "myror i brallan" o blir så lätt uttråkad när de inte händer något. Så mycke jag vill göra. Nu vet jag iaf att jag ska va här i !½ år till sen får jag nya utmaningar. Önskar mig att jag va en sån tjej som kunde nöja mig med de jag har och uppskatta det. Har man väl fått smak av det äventyrliga livet är det svårt att slå sig till ro!

Nu ska jag ner o köpa godis med Madde. Måste ha nån "morot" för att kunna slå mig ner i bäckerna o tenta plugga!

See ya!

Tid för mig själv

Fick ringa o säga till Mr N att han inte fick komma hit. Känner att jag beöver alltid jag kan få med bara mig själv nu, så jag kan plugga. De är vad jag måste fokusera på nu eftersom de är tenta på onsdag. Allt annat får vänta. Nu har jag suttit o läst massor och som belöning ska jag kolla på en film (Sophie Scholl), en som handlar om andra världs kriget och till den ska jag äta popcorn.

Efter regn kommer sol.


Brunch + feelings

Idag blev de brunch på Viskan, med några tjejer i klassen. Satt där i nästan 3 timmar o snacka o åt gott. Ingen va särskillt motiverad till att gå hem o plugga...så vi drog ut på de in i de sista. Så nu är de dags o ta tag i sur degen. Ska först bara ta och laga lite middag...korvstroganoff får de bli. Va länge sen!

I kväll kommer mr.N, egentligen vill jag inte de men jag måste säga som de är  nu...orkar inte fortsätta detta spelet. Har försökt att ge de en chans, men när man efter en tid upptäcker att de inte växt till några starkare känslor är det bäst att gå vidare. Saknar faktiskt Mr. X, han är verkligen en kille i min smak. Spontan, äventyrlig... I like. Trivs bra med att de är som de är då jag kan göra precis vad jag vill o känner för. Planerar inför Gotland i sommar...de är de som får mig att brinna nu, för Borås är regn o regn o plugget är inte alls kul. Hoppas de vänder!


Rosa nagellack

 Gillar mitt nya rosa nagellack! Målat mig fin med de idag!

















Godnatt!!!!!!

Lördag

Så skönt att bara ta de lungt! Blev lite sent igår. Va hos Karin och sen satt jag o Madde o snackade till sent in på natten. Så passade på att ta en rejäl sov morgon. Kollade på Världscupen i storslalom sen lite plugg och fix. Ligger nerbädadd i soffan nu o kollar på Harry Potter. Kanske ska träffa tjejerna i kväll...för min del känns det som de får bli en lugn aktivitet som o äta popcorn & kolla på film.
Nu ska jag ta o virka vidare lite på min mössa o kolla Harry Potter!

Ha en skön kväll!

Leopard ballerinas


Som jag velat ha ett par leopard mönstrade ballerinas länge, mne inte hittat några. Nu har jag hittat både på ASOS & på H&M men på den sist nämnda va de såklart redan slutsålda. Typiskt! Men som sagt de dyker väl upp nån gång nånstans. För en dag ska jag äga ett par det är sak som är så sant de kan bli!

Bild:
ASOS

VÅGA


Kajsa. Linda, jah & Emma

Saknar livet i  Sälen nåt sjukt mycke! Fick ju lite smak av de nu när jag av uppe och de va tungt att packa ihop väskan och åka hem. Mitt år som 23 åring va helt klart de bästa året i mitt liv hittils. Lärde känns massor av nya folk, lärde mig att våga och göra ännu mer saker på egen hand. Ett stort år i mitt liv där jag verkligen tog för mig och gjorde de jag verkligen ville! Började tungt med att de tog slut med killen...men allt ont har alltid något gott med sig och jag gjorde så att de blev de bästa året!
Det gäller att våga chansa i livet...man har ingetting att förlora på de! VÅGA VÅGA VÅGA göra det du ville och drömmer om!

Saknad efter er


Kolla vilket sött julkort jag knåpade ihop till tjejerna! Glömde dock lägga ut de här på julafton!

Vill bara säga att jag saknar er nåt oerhört! Vi måste styra upp nåt snart! That´s it!

Friday i´m in love

Äntligen fredag & helg! haha säger jag som haft "jullov", men som sagt jobbat näst intill hela tiden. Va lite trött idag så tog sov morgon från skolan. I kväll har jag haft en kväll me några av brudarna i klassen. Skulle spelat spel, men blev att vi kollade på leté dance. Inte riktigt min grej o kolla på de... Sen nu blev de en pizza till kvällsmat o så är Madde över o hälsar på. Kanske ska ta o spela lite World tour.
Helgen ska bli lugn, jag behöver tid för mig själv och bara göra de jag känner för eller ingetting. Varit fullt upp nu de senaste!

Dags att va lite social!

See ya!

Hard work

I dag har jag inte lämnat mitt lilla kryp in till lägenhet. Eftersom jag & Malin va tvungen att avverka grupparbetet träffades vi hemma hos mig för att ta tag i fallet. Lyckades komma undan me de hyffsat smidigt och efter 3-4 timmar hade ci lyckats få ihop med. Bjöd Malin på lite sallad & fetaost knyten som lunch. De va riktigt gott!
Imon är de fredag och helgen väntar....jag har inga planer alls. De kan vara skönt att bara ta de som de kommer. Tror ja behöver bara vara hemma och varva ner och ta de lungt. Kanske satsa på att träna lite (en simtur i badhuset skulle sitta fint) , ut och gå, läsa nån bok och umgås med lite vänner.

Nu är de lägg dags. Har som vanligt dålig självdisiplin då de gäller att lägga mig tidigt så jag ska orka med kommande dag då man ska upp tidigt. Skärpning Sofie, men jag är ju kvälls människa.
Ska ta en funderare över sommaren, men de lutar helt och hållet åt Gotland och söka jobb på Kneippbyn utanför Visby.

Natti natti!

Dagens låt: Robyn - Cobrastyle

Dagens låt tillägnas Robyn med Cobrastyle (klicka o lyssna). Tycker hon lyckats göra en riktigt skön cover av den. Låten bet fast i mig igår när jag kollade på en konsert med henna som visades på SVT. Hon har riktigt skön stil och en grym attityd på scén. Robyn is the queen!


Erbjudande

Igår blev jag erbjuden ett jobb till sommaren. Ett jobb på en lite ö som heter Flatön ute på västkusten på ett hotell & restaurang. Vet inte om jag ska tacka ja! Kul när jobben bara kommer sådär...Skulle säkert bli jätte bra o jobba där i sommar, men jag är ju sugen på Gotland. Frågan är om jag kommer känna samma sak som jag gjorde på Öland när jag bodde mitt ute i ingenstans. Jag tror nästan jag vill va där det händer i sommar, som Visby t.e.x. Ska ta en funderare!

Impulsryck

Ja ni som känner mig vet att jag kan va väldigt oförutsäg bara och få mina ryck emellan åt och vill att allt ska hända på momangen. Ikväll fick jag ett illryck och sprang in till Madde o sa: Häng me mig nu...så ska vi åka ner o köpa World tour. Och så blev fallet...Först Elgiganten, sen OnOff...men de va slut. Så åkte till Ica Maxi där jag sett de tidigare idag och klippte till. Så i kväll ska vi spela så de glöder. Ett krav först...att jag ska plugga klart och göra mina frågor, annars blir de inget spelande...så nu ska jag sätta fart med de.

Så nu rök lite av mina julklapps pengar. Men som jag sa till malin innan, bättre att jag köper de här, annars kommer jag ändå bara lägga de på kläder & skor...o sånt har jag ju inte gott om innan!? jodå...så garderoben är översvämmad!!!

Time to study!


No rest, just stress

Dagen har tillbringast i skolan...såklart fick vi ytterligare ett arbete och de ska vara klart redan på fredag, Hinner inte ens lämna in de vi håller på med förrän ett nytt kommer. No rest, just stress! Jag o Malin ska göra de ihop så vi ska försöka fixa de under morgon dagen. Hade dugga idag också...gick säkert hyffsat för att inte pluggat alls. Hoppas bara jag får G, då är jag nöjd. Fick resultatet från Marknadsförings tentan...jag fick G. Så lycklig!

Har varit hos Malin i eftermiddag, spanat in hennes nya student rum. Druckit rabarber te och ätit wienerbröd. Va tvungen o ta en tur till Maxi för kylen va helt tom. Så nu i kväll ska jag göra en libanesisk sallad på kall sås till med mynta i. Yummi! Kolla på nån film!

Imon ska jag o Madde kanske ut o åka pulka! Fasiken va skoj!

Over and out


Dagens ros - Främmande man på cafét


Till ägnad främmande man på Orion

Idag hände något som verkligen gjorde mig lycklig. Att de finns så goda människor! De va lunch och jag följde me ner till stan för att kolla Jolinas rea och luncha. Tjejerna jag gick med blev fast på Jolinas och jag gick vidare till Orion för en lunch/fika. Framme i kassan stod några vänner som jag hälsade på. Då upptäckte jag att min plånbok va borta, jag som va helt säker på att jag lagt ner den i fickan på jackan innan. Såklart blev jag helt knäckt. Skulle få låna pengar av tjejerna de skulle bara inta ett bord först. Framme vid kassan stod det en man som hörde detta och hur ledsen jag var. När jag ställde mig i kön kom han fram med en hundra lapp till mig och beklagade de som hänt och sa att jag skulle njta av lunchen som han betlade och att jag också ska hjälpa människor som behöver hjälp någon gång. Jag blev så lycklig över att de finns sånna omtänksamma och goa människor. Som hjälper en helt främmande!
När jag kom tillbaka till skolan upptäcker jag att jag lagt plånboken på bänken bakom mig och helt enkelt glömt den. Som tur löste de sig tack vara den goda mannen med glasögon o runda kinder i 55-års åldern.

Tusen tack!!! Du gjorde min dag och jag ska vara god tillbaka till människor som står i min väg!

Dagens låt



Dagens låt:
Laurent Wolf - No stress

Spelades flitigt i Sälen när jag jobbade med Christine på sälenstugan. Den känns så Sälen just nu och jag längtar tillbaka.

Dagens shopping

 
 

Bjuder på lite shopping bilder av dagens fynd.
Blev en snabbis på A6 idag. Skulle köpt Conversen, men de fanns inte. Hittade en fin munktröja på carlings med 3 kvarts ärmar, en tee på MQ, lite Tigi hårdprodukter (billigt paket pris, I like) sen ett rosa nagellack och ett rosa lack skärp.
Hittade båda tröjorna på rea, annars är jag inte så förtjust att handla på rean...kan dock hitta lite basplagg emellan åt som kan falla mig i smaken. Nu är de definitivt lägg dags för fröken Abrahamsson.

Gutten nacht meine freunde!

Natti natti

Nu har jag samlat mig o sansat mig här i Borås. Va stressigt innan. packat upp en del. Läst igenom mina anteckningar till duggan imon (ska läsa en gång till innan jag lägger mig), så får de gå som de går imon. Inlämnings uppgiften är klar = Skönt!!! Har kollat på Prison break o sen kom Madde in o snacka lite. Så nu får de definitivt bli sängen!

Puss

Virrig


Nyår: Frida, Karin. Emma & Ida


Hemma i Borås. Trodde jag börja plugget på torsdag...vilket inte va fallet! Kom på de när Anna o Sandra börja fråga varför jag inte börja imon, när vi va o lunch i Jönnet. Så jag va tvungen o messa Malin o fråga. Vi börjar imon, vilket betyder att jag också har dugga imon. Fan fan fan! Hela min planering sprack! Så satta mig i bilen o drog till Borås på momangen efter att bara umgåts en lite stund. Va en sväng på A6 o shoppade lite. Conversen fanns dcok inte i min storlek. *suck*
Nu har jag packat upp en del och ska inta pluggandet. Inte alls motiverad. De får gå som de går helt enkelt! Saknar Sälen, fattar inet vad jag gör i Borås egentligen när man kan va i Sälen. Kul jobb, massa vänner, skidåkning, fest o annat skoj...men men. Jag tror de här blir super i Borås...får tänka på framtiden. Utbildningen känns absolut helt rätt så! Får satsa på att åka till Gotland eller nåt annat skoj i sommar o jobba!
Saknar Mr H. Trodde faktiskt inte de...men han är som jag vill att en kille ska vara. Spontan och en äventyrare som kan stå på egna ben och vågar göra det som känns rätt på egen hand utan att vara beroende av alla andra. Har kommit fram till en hel del när jag va i Sälen när de gäller känslor och den biten och jag vet vad som måste göras. Är bra att få distans till livet hemma ibland. Nu vet jag bättre!

Dags att ta tag i allt viktigt nu!

Puss

Miss it more than I tought

Nu är jag hemma. De känns så konstigt, stor kontrast...en stunden vara i Sälen några timmar senare hemma. Ska försöka styra upp mitt liv lite. Förvirrad. Jag vill tillbaka till Sälen.
Vet ni vad...jag fick en lapp på min kudde igår...va en kille som går på scott som hade lagt den där. Sött av honom, synd bara att jag inte är intresserad. De skulle bo i stugan efter mig o hade lämnat sina grejer där o sov över en natt innan de skulle vidare...så fick jag en lapp. Inte var dag man får de!
Igår av slutade jag min trip i Sälen me Freddan...vi rökte en vattenpipa och tog en öl...sen va de bara upp o pack imorse och ge sig av. Bilen startade dock inte från början... -28 grader vid 11-tiden de gillade inte min kärra riktigt som tur va hade jag en snäll granne som hjälpte mig att få igång den. Så tacksam för hjälpen, de va en snäll turist som precis skulle ge sig ut i backen.
Ska kolla på junior hockey VM finalen nu i natt! Får nog vila lite innan...trött efter resan!

Over and out!

[Imon ska de shoppas.]

Snart dags att lämna mitt underbara Sälen


Fyrverkerier vid Gustavsbacken

Efterfest i 35:an över efter tolvslaget (Bilder lånade av Emelie Eriksson)

Vistelsen i Sälen börjar närma sig sitt slut. Jobbar hela min sista dag, först på Gästservice på Gustav och sen med stugutlämning på Högis. Nyår firandet av toppen. Va hos Emma o tjejerna och hade tjejmiddag, sne blev de lite fest i "Bunkern" och tolvslaget vid Gustavbacken. Lite efterfest på gamla sen led kvällen mot sitt slut. Mycke lyckad och trevligt firande.
I fredags körde jag en hel dag me Felipe & Emil. Va ute och åkte i Lindvallen och kvällen blev de utgång på HC. Trevligt att träffa gamla vänner. Igår när jag låg bakis i stugan och sov på morgonen, väcktes jag av att de knackade på dörren. De va en kille som skulle flytta in där...några timmar senare när jag låg i soffan kom ytterligare en grabba och ställde in sina väskor...så nu är stugan på Gubbis full. Tycker de varit skönt att bott själv där ute. Men de va skyssta grabbar...de va snälla och lagade hamburgare till mig igår kväll...sånt uppskattas. Tittade på två filmer me Freddan igår kväll...de va mys.
Nu måste jag ut o jobba!

Puss o kram från ett kallt & snöigt Sälen!