Min älskade mormor

Nu lämnar jag byn för att åka till vetlanda. Ska ha en heldag med min älskade mormor som jag inte träffat alls så mycket det senaste året. Vi ska äta gott, spela kort, snacka skit & kolla film. Kommer bli så mysigt!

Flytten

Mitt liv är nu ner packat i kartonger...ja precis allt. Flytten gick bra, förutom en mindre konflikt med min mor som alltid ska ha rätt och aldrig kan inse att hon har fel. Just de ja mor kom till Borås redan igår, vilket inte va plannerat. Jag hade sorterat upp mina kläder i olika högar beroende på om de skulle "lager hållas" eller in i garderoben och vad gjorde mamma...hon kastade ner och blandade allt i säckar. Så nu sitter jag här med alla kläder blandade igen, men på ny ort.
Shoppade lite nya träningskläder igår och idag stannade jag och bror på A6 och råkade få med mig lite färgglatt hem. Nu är jag såååå trött. SÅ jag säger godnatt! Snart kommer nya spännande uppdateringar från mitt nya liv på orten där jag växt upp i Smålands djupa skogar.


Reggae dansa

Kalle Baah låtar snurrar på spotify, flytt fix och snön yr utanför fönstret. Jag är så lack på Borås kommun som inte har skottat min gata på hela vintern. Vad tänker de med här i södra Sverige? Att de aldrig ska vara vinter här nere och så klagar de på att de inte har nån budget för det *suck*.
Nu kööööör jag ner med hela lyan...och lite reggae dans på de!


Flyttkaos

Ja nu har flytt kaoset börjat. På fredag tackar jag Borås för tiden här. Har lite smått kvar i skolan så kommer att pendla den sista tiden. 20 mil enkel resa...olallala. De blir en myskväll med granne Madde i kväll. Känns lite lustigt att flytta...för framtiden vet jag inget om. Det är spännande, men ändå en stressfaktor. Jag vet att jag har goda möjligheter. 
Jag ska inte tillbaka repan på Kneippbyn (Gotland)...de vill inte anställa mig för ifall jag skulle få ett heltids jobb och att jag kanske inte kommer tillbaka nästa sommar, men de kan de ju faktiskt inte veta. Jag blev väldigt lack...lackilacknafta...av samtalet jag fick därifrån igår. De hade erbjudit mig jobb och nu NEJ! För de är ju precis det jag drömt och längtat efter hela vintern att få komma tillbaka till ön och jobbet jag trivdes så bra med. Tror inte att skonskaver endast av de anledningar jag nämnt innan, utan att de är faktiskt inte villiga att betala mig den lönen jag nu är värdig att tjäna efter 5 års arbetserfarenhet inom service/admin och färdigutbildad inom inom handel till våren. Säsongsjobb är alltid kasst betalt, men till en början gör man de för att man tycker att det är kul...sen efter en tid vill man också tjäna en del pengar till pluskan.




Beatbox

Dagens låt tillägnas The Sounds som nu släppt en efterlängtad ny platta. Flyttfix för min del, målet är att hela lägenheten ska stå i kartonger i kväll och denna låt spelas nu flitigt.


Ny dag nya tag

Pigg och utvilad nu ska jag börja packa ur min garderob inför flytten. Att ta hand om den är den tuffaste matchen för jag har en sådan stor garderob som man går in i och där hamnar det mesta. I eftermiddag ska jag och Natalie fixa grupparbetet. Här kommer några bilder från i lördags.


Becca & Carro


Jag, Andreas & Alex


Carro, Boris & Gordon

Filippa K armband

Snyggt och enkelt, finns på nelly.


Jag+rejäl fest = sant

Allt är upp och ner, in och ut. 1000 spänn brända på krogen, fest med tjejerna, 3 timmars sömn, oväntade vändingar, en taxitur runt stan...ja det va lite från igår de. Sovit på soffan hela eftermiddagen och nu tänker jag gå och lägga mig!

Bättring på G

Jag är lite kass på att lägga upp bilder här med mina kära vänner...så därför kommer några här. Ska bli bättre på att lägga upp lite färska bilder...de är mitt mål iaf. Men de där med att blogga kommer många gånger åt sidan och speciellt att lägga upp roliga bilder från kul händelser. Tanken är mer att bloggen är som en dagbok och skriver för vänner som jag känner ska ha lite koll på mitt liv när jag lever i middel-of-nowhere, lite kläder och sånt dyker upp ibland bara för att jag tycker det är så kul med just kläder.


Innan vi skulle på middag på Vapiano i dec Sthlm. Jag, Marlene, Sara & Terese


Jag & Gaby på Gute i sommras


Gerda på fest i Borås


Gaby & Carro


Carro,Emelie, Eliza & Camilla på Bongo i våras


Glasskalas i Nyköping. Yvette & Marléne

En intensiv dos av Jönköping

Hallå mina muschar & gojjor! (för er som inte har koll så är de slang på Jönköpings dialekt för killar & tjejer) Imon blir de Jönköping för hela slanten. En hel dag fylld med trevligheter. Mamma som bjudit med mig på hockey och så bjöda jag me Becca. Så imon ska vi heja på de blå i Kinnarps. Saknar verkligen Jönköping och livet där. På kvällen ska vi en en tjejkväll. De tycker jag om.
Nu ska jag in och skrämma min granne Madde för hon blev nästan lite skraj innan när jag härmade vampyrmonstrena i Blade 2. Mysiga ljud de gör...jag försökte imitera de...ska se om jag lyckas. Flummig kväll, men de är ju sånt man gör när man är trött.


Fina tjejerna Carro & Becca

The One and Only

För att de är fredag så är jag lite extra generös och lägger upp en extra dagens låt. En lite sväng rock dänga från början av 90-talet med Chesney Hawkes.


Europe - The Sign Of The Times

Europe i all sin ära och här med deras bästa låt, enligt mitt tycke. Europe är ett av de bästa banden, helt klart. Jag tröttnar inte på deras låtar från 80-talet och nu är de heta i musik Sverige med ett nytt skivsläpp "Look at Eden".



Hole in one

...Jag satte tentan! Glatt överraskad och inte nog med att jag satte den jag fixade den på högskolenivå också. *Lycklig* Helgen är räddad!
Imon bär de av till mitt kära Jönköping. Jag ska träffa mamma & shoppa lite, sen blir de hv och efter de är planen att vi ska ha en mys-tjej-kväll. Skulle behöva va hemma och flyttpacka, men jag skjuter upp de nån dag eller så. Jag ska hinna klart iaf. Nu väntar en fredag kväll i lugnetstecken.

Nej jag är inte bitter

Jag sitter här och drunknar i Logistik teorier, materialflöden, ekonomiska kalkyler och incoterms...musiken flödar inne hos min granne Madde och de ska sjungas singstar och X&Y på de. Nej jag är inte bitter!
Lite lycka mitt i allt fick jag innan då mamma ringde och sa att de skulle till jkpg på lördag och kolla på HV och hade två biljetter över. Så på lördag drar jag till Jkpg gott folk! Alltid skönt att komma "hem" till stan där det känns som att jag hör hemma.

Nya frisyren

Kom ju på att jag glömt att visa resultatet av när jag klippte mig för några veckor sen. Har redan börjat växa ut och måste klippa till "polisongen".


Modemässa i Köpenhamn + Barcelona

1 vecka till flytt, tenta imon (den sista), jag är fortfarande sämst på att plugga och hoppas att jag får hjälp från ovan för att kirra tentan. Nu ska jag ner på stan hämta ett paket som anlänt...vad kan de innehålla tro!? Jo hudvårdsprodukter. Precis vad jag behöver nu när det börja sina i mina burkar.
Nu är det inte långtid kvar tills vi i klassen åker på Modemässan i Köpenhamn. Sen måste jag se till att boka in en resa till Barcelona och kanske en tur till Sälen.


Babylon Bombs

Dagens låt tillägnas Babylon Bombs - Hometown hero för att minnas sommaren 2009. Spelades flitigt i sommras på Gotland och såg dem live på Sweden Rock. T.o.m. min kombo Carro började digga den!



Heja Sverige

Nu är stämningen hög framför tv:n när Sverige möter Polen. Ska fixa lite kvällsmat...te, mackor och brieost & kex. De blir inget pluggat är inte..

Budget "skinn"jacka



Urläcker skinnimitations jacka från Vila...finns på
nelly. Lite sugen på att klicka hem denna.


Kära Dr Martens



Snygga eller rent av asläckra Dr Martens kängor finns i alla dess färger. Mina favvoriter är de svart i ormskinn och de enkla och stilrena svart & bruna kängorna. Undra vart mina gamla har tagit vägen som jag sprang runt i under tonåren...hade ett par svarta ett par gula och ett par svart/röda. Måste kommit bort när jag flyttade hemifrån. Är sugna på ett par nya nu...

Pics from
Dr Martens

Dagens låt: Sleeping my day away

I sommer kommer ett av Danmarks största rockband, D.A.D till Sweden rock. Lyssna och rock´nrolla!


Kul att göra allt annat...än att plugga

Imon ska jag få samtal från Sthlm, kanske få lite svar om framtiden. Spännande...
Vad gör jag uppe nu!? Skulle sovit vid 23...ska på studiebesök imon sen föreläsning därefter. Funderar starkt på att hoppa de. Tror jag behöver va hemma och plugga lite...för jag är ju såå bra på de..not! har gjort allt annat än att plugga i kväll diskat, färgat håret, tjatat i tele, kollat handollen, halv åtta hos mig och nu en Wallander rulle som visade sig vara usel enligt min smak.

Natti natti!

Sista tentan

Redovisning idag, plugga hela kvällen på schemat...it sucks! Försökte peppa mig själv till att plugga genom att shoppa lite idag efter skolan och de innebär att jag nu lovat mig själv att läsa i 5 timmar.
Nu vill jag bara packa ihop Borås lyan, tacka för mig och bege mig ut på nya äventyr. Jag och Jossan ska nog åka iväg på en resa i vår...jag är taggad för jag har inte varit utanför Sveriges gränser på evigheter. En tur till Barcelona med sol, god mat, lite fest, fotboll och shopping skulle sitta fint en bit in på våren.
Har konstaterat att detta är MIN SISTA TENTA!!! Iaf för denna utbildningen. Jag måste se till att fixa detta nu.



Bon Jovi

Bjuder på en skön låt! Den ska spelas högt nu när jag städar!

/>

Jag vill inte...

...och de menar jag verkligen vill inte plugga. Nu är jag så trött på skolan så de finns inte ord för det. Tenta på fredag och jag har bara 300 sidor kvar att läsa + mängder av stencieler, sen öva in allt. För att motivera lite mer till att plugga har jag nu köpt en semla och massa godis.


H&M shopping



De suger bra i shopping tarmen nu. Lite sugen på att klicka hem lite godbitar från H&M. Hoppas de kommer in mer fint till våren. Leopardmönstrat är jag frälst i. Här är några av mina favvoriter.

Snabba cash recension

Hade skyhöga förväntningar inför filmen. Den va bra mycket bra, men eftersom jag är en donna som läst boken innan så känner jag att det saknas vissa delar. Relations bitar har fallit bort, förklaringar varför saker blir som dem blir...men jag gillade filmen stark. Joel Kinnaman är otroligt sexig för att tillägga. Jag va redan lite smått förälskad i den killens utseende när jag såg "Tjenare kungen"....se den vettja! Kommer inte ihåg om den va nån höjdare dock...


I´m in love in Acne kex biker desert

Såååå snygga jeans...kom hem till mig!


Noll plugg, massa gitarrspel

Jag är helt värdelös på att plugga. Saknar både motivation och intresse´för det just nu och jag har endast läst 5 sidor på hela helgen...bara 300 kvar och tenta på fredag *suck*.
Jag hoppar pluggandet i kväll också, för jag & Madde ska på bio och se snabba cash och dela en popcorn meny. Att dela en sådan är obligatoriskt när vi går på bio. Har varit lite produktiv i helgen iaf för jag har skickat in ansökningar om praktik i vår på SVT, TV4, PS Communication m.m. Måste ha en reservplan om de inte blir på One Motion igen. Har också suttit som fastklistrad vid min gitarr i helgen och övat in några nya låtar.


Fina armband

Armband i läder de är min favorit och bärs dagligen. Här är några av den fina i min samling.
Det första från vänster är från Indiska och de andra två från JC.






Pulkaåkning & bastu

Igår blev det en spontan utgång. Vid 21.30 kom jag och Madde på att vi va lite sugna att svänga på klackarna. Hade en trevlig kväll på X&Y.
Nu ska vi ut och åka pulka, efter det blir de bastu och middag. Vilken härlig fredags kväll det kommer att bli. Har börjat att flyttpacka lite idag...tiden rinner bara iväg och nu har jag endast 2 veckorkvar i Borås och de ska varvas med hårt plugg och flytt.

Ha en trevlig helg gott folk!

Alone

Jag tänker mer och mer på Dig. Så komplicerat när man inte kommit underfull med vad man vill från början. Nu kan det vara försent...

Denna texten på Celine Dions låt stämmer lite in detta fallet.

I hear the ticking of the clock
I'm lying here the room's pitch dark
I wonder where you are tonight
No answer on the telephone
And the night goes by so very slow
Oh I hope that it won't end though
Alone

Till now I always got by on my own
I never really cared until I met you
And now it chills me to the bone
How do I get you alone
How do I get you alone

You don't know how long I have wanted
to touch your lips and hold you tight, oh
You don't know how long I have waited
and I was going to tell you tonight
But the secret is still my own
and my love for you is still unknown
Alone

Noll pluggmotivation

Ja så är de faktiskt. Nästa fredag är de tenta. Har läst 180 sidor av 500 och sen ska man komma ihåg allt och kunna det utan och innan. Tror jag får börja göra ett dagligt taktiskt schema för att fixa detta. De är ju inte så att man kan sitta hemma på dagarna och läsa...fullbokat schema i skolan varje dag 8.30-17. Ja ni kanske förstår att man inte är sugen på att läsa hemma sen efter de. Nog om detta...
Kvällen har varit bra. Pratat mycke i telefon med familj och vänner. Sen va jag över hos "sångaren" och kollade på en film och åt lite chips. Jag har också kikat lite på resor...jag måste iväg nu, helst genast meddesamma. Får dock lugna mig lite och vänta till våren. Nej nu är det hög tid för sängen...

Tack för allt stöd mina vänner. Ni är allt för mig.


Tråkigheter

..har tillkommit i min samling. Ett par som är helt vita...ja då menar jag helt vita. De kommer bli så fina i sommar/vår. Har varit ute och tröst shoppat lite för jag är ledsen.
Hänt en tråkig familje tragedi. En nära föll ihop igår och har nu legat nerkyld och sövd i en resperator för att minska risken för skador på hjärnan, tillståndet är kritiskt. Vid klockan 14 idag salmades familj och släkt på sjukhuset för att få besked om tillståndet. Jag lider med hans familj och hoppas av hela mitt hjärta att han blir återställd.
Har lite svårt att koncentrera mig på mina studier just nu. Varit ute på en tur i solen nu. Köpt kartonger så jag kan börja flyttapacka. Nu ska jag köpa en kebabtallrik...

Lev varje dag som om den vore den sista, och ta hand om dina nära och kära och visa din kärlek.


Jag & min gitarr

Det blev en dag i lugnets tecken igår. En långpromenad i vinter vackra soliga Borås. Började läsa en ny bok som heter idealisten av Thomas Bodström, borde pluggat men min diciplin gällande de kapitlet är inte starkt. Känner mig ärligt talat inte ett dugg intresserad av att läsa mer nu. Jag vill ha mitt drömjobb och en ny fin stor lägenhet. Lutar åt att det blir Sthlm sen framöver, men den som lever får se. Jag har ju så mycket idéer och tankar och så mycket som jag vill hinna med att göra. Den stora frågan är om jag är beredd att stadga till mitt liv lite...ja det tåls att tänkas på.
Har saknat min gitarr när jag varit borta och nu spelas det flitigt, men känns som jag inte kommer nånstans. Idag har jag börjat att flyttfixa lite, rensa bland alla papper, packatner vasar och julprylar...men som sagt de är 3 veckor kvar till flytt så det är ingen panik. Madde håller på att laga pizza till mig nu, världens goaste och bästa granne och vän.


Myskväll i fredags, missade ta bild på den fina efterrätten, mangosobert med hallon.


Hem ljuva hem

Inget gör sig av sig självt när man är borta. Blommorna är döda och kylen är paj. Troligtvis får jag den lagad nu i början av veckan. Har fått låna en kyl som står nere i källaren nu, men kul att springa från tredje våningen såfort man är sugen på något...not.
Jag tycker om att ha de lite hem trevligt, så jag kunde inte låta bli att köpa mig en ros blomma när jag va och handlade. Flyttar om 3 veckor nu...så den får se till att sprida lite hemtrevnad den sista tiden här i Borås.
Vita rosor är så fina.


Mys fredag

Skimmrande snö utanför fönstret och jag har hela lägenheten full med värmeljus. Jag håller på att förbereda maten. I kväll nalkas det myskväll. Menyn består av lite plock: sallad, festost knyten, mynta youghurt, bröd, pestorullar och ett gott vitt chardonnay vin där till. Eftersom det är fredag så lyxar vi till det med efterrätt också, Mango sorbet toppad med hallon och vit choklad. Jag och min granne Madde ska passa på att ha en riktig myskväll nu när vi inte träffats på flera månader och eftersom jag snart ska flytta från Borås. Vi ska kolla på New moon också.
Imon blir det plugga och jag tror även skidorna ska plockas fram då det kanske blir en tur till Hestra.




Ny frisyr

Som vanligt blir inte mina frisörbesök genomtänkta och välplannerade, utan impulsryck då jag springer in och frågar om det finns någon tid över snarast. Idag när jag va på stan ja då gick jag in på en salong och visst hade de en tid till mig, endast 30 minuter efter och då tvekade jag inte en sekund. Resultatet blev fräckt och 10 cm kortare. Det blev snedlugg och och en pollisong på den andra sidan. Kanske inte låter så snyggt, men jag kommer med bild i helgen så ska ni får se.
Tillbaka i Borås nu, både skönt och inte skönt. Det är skönt att vara tillbaka i lägenheten, ha sina egna saker omkring sig, sova i min säng, träffa vänner jag saknat. Mindre skönt är att pressen i skolan är hög och tempot skyhögt från start och jag har inte den minsta gnutta motivation.
Om 3 veckor flyttar jag från Borås...vart vet jag inte ännu, troligtvis några veckor hemma hos far & mor och fixar examensarbetet. Efter det ska jag ut på Lia igen. Som alltid löser sig allt och just nu har jag ingen energi till att planera framtiden. Måste fokusera på här och nu. Kanske blir de Sthlm i vår!

Puss & kram

Gotland över nyår

Haft en toppen fin vistelse på Gotland. Träffat lite "gamla" vänner från ön. Festat, firat nyår. Kom hem med båten vid 10 till Oskarshamn, så nu är jag trött. Spelade biljard och kastade dart igår på en krog som heter Borgen. jag va dock tvungen att avvika från sällskapet tidigt eftersom jag skulle upp så tidigt idag. Blev frukost på båten sen vaknade jag upp i Oskarshamn och åkte direkt med familjen för att shoppa i Kalmar.
Nu är det snart dags att packa ihop väskorna igen och åka mot Borås, antingen på tis eller ons. På torsdag börjar skolan och det är hårt pluggtrcyk redan från start.

Nu är det film dags med la familia. Hej svejs!

Året som va i punkter

Ett nytt år är kommet, men jag tänkte med att sammanfatta år 2009 i punktform
År 2009 har jag...


* Lyckats få högsta betyg på en tenta
* Bott på Gotland
* Jobbat på Kneippbyn
* Fått min externa hårddisk crashad, med alla bilder från förr
* Passat på att jobba i Sälen så fort jag fått tillfälle
* Lärt känna många bya underbara människor
* Bosatt mig i Sthlm under hösten
* Fått testa på rollen som projektledare inom event
* Jobbat med Idol
* Blivit kysst av en Idol
* Sagt upp lägenheten i Borås & Jönköping
* Jobbat/pluggat för mycket och nästan inte varit ledig något
* Varit på Swedenrock
* Fått virus på min rosa fina dell dator (funkar fortfarande inte)
* Umgåts för lite med de vänner som betyder mycket för mig
* Endast dejtat en kille under hela året
* Börjat fundera på framtiden, vart jag vill bo, vad jag vill göra
* träffat Hultsfreds-töserna mer än föregående år (kanske för jag varit i Sthlm)
* Varit på klassresa till Sthlm
* Testa många nya goda viner
* Shoppat alldeles förmycket
* Sett många filmer på bio

Så vad ska göras år 2010...Jo jag ska...
* Satsa mer på mina vänner
* Försöka vara mer ledig och jobba mindre
* Satsa på framtiden och karriären
* RESA mer
* Ta examen
* Hitta en fin lägenhet
* Träffa kärleken (kan alltid hoppas)
* Boka in en vecka i den svenska fjällen
* Rensa ur bland mina prylar för jag har sammlat på mig alldeles för mycket
* Flytta från Borås (31 jan)
* Ska fortsätta med att ta dagen som den kommer och göra det som känns rätt för tillfället
* Våga chansa
* Tjäna mer pengar (trött på csn)
* Kanske utbilda mig ytterligare

Tack 2009, välkommen 2010!