Påsklov

Nu tar jag lov från praktiken och Jönköping. Ska köra Småland runt under påsk och hälsa på så många som möjligt i dne tjocka släkten. Imon anländer bror med tåget vid 10 här i Jkpg och sen börjar resan...en shopping tur i Växjö och sen vidare till Mor i Kosta, det blir även besök i Järnforsen, Vetlanda & Vimmerby. Smhi utlovar sol och vårväder med 10 grader varmt. Underbart!

Nån som vill följa med till Sälen 22-25 april? Super bra priser på boende, nästan gratis. Massa skidåkning, afterski och fest utlovas.


Glassande i solen i Åre. Finns de nåt bättre än vår i fjällen?

Solbrillor


Nya fina solbrillor till vårens soliga dagar.

Domedagen

Jag är rånad...eller nej jag kommer att bli det. Va hos tandläkaren och fick min dom idag...och den va hård, hård som sten. Speciellt ekonomiskt är det inget kul...för ett antal återbeök kommer det att bli, kanske upp till 5 st. Jag vill inte, jag är rädd, jag vill inte känna smärtan. Jag har inte ens känt av att jag haft ett enda hål, men oj så fel jag hade. Det kryllar nämligen av dom! Tandläkaren påminde mig åter att detta är som en sjukdom som att t.ex. ha diabetes och att jag måste bli mycket bättre. Jag har nämligen en medfödd överdos av bakterier som orsakar hål...och det går det inte att göra något åt, mer än att vara etremt noga med borstning, skölj & tandtråd.
Jag avskyr detta!!!

Festival sommar


Jag vill ha sommar nu nu nu, genast! Festivaler och massa roliga fester. Sitter och funderar på vilka festivaler det ska bli i sommar. Swedenrock & P&L känns väldigt lockande. Nån som ska me?

Nya converse


Bild: Junkyard.se

Nu har jag ytterligare ett par converse. Användbara och underbara. Bytte ut ett par av de högklackade jag köpte förra veckan till ett par nya converse. Tänkte till lite och kom på att de höga klackarna kommer faktiskt att användas ytterst sällan och  valde till et par pjuck som kan användas dagarna i ända.

Festhelg

Helgen är över och det är back to buisness. Haft en riktigt riktigt kul helg med mycket fest och lite vila. I fredags va de vin hos Emelie och utgång, vi va på Småländska kolonin och Karlssons. I lördags va vi ett gäng på 12 pers som va på Atlantis relax hela dagen och direkt efter blev det fest igen. Den kvällen va vi hemma hos Eliza, va på spelning på Lingon och kollade på Adventure Kid. Vi dansade hejvilt och de va sååå bra. Kvällen avslutade med en sväng på Bongo och sen somnade jag o Eliza till "Big fish".
Nu är det måndag och det är grått ocg åter grått.

Lovley friday

Nu är det helg! Känner på mig redan nu att den kommer att bli väldigt trevlig. Jag & Em ska och äta på AnnaGretas i kväll och imon blir det fest hos Eliza. Jag & Madde ska ta tag i att söka jobb i Norge, det ärhög tid för det. Nu ska jag strax dra iväg och besiktiga om bilen och sen blir de en tur på stan.


Jag & Em för många år sedan

Hallon smoothie överdos

...ja de är precis vad jag har fått idag. 3 stora glas har jag fått i mig och det innebär att jag ätit ett helt paket med frusna hallon. Detta är som en drog...ska jag fortsätta hinka hallon smoothies i den här takten blir de nästan lika dyrt som att röka ett paket cigg om dagen eller snusa en dosa snus.
Jag har varit krasslig ända sen i lördags och inte haft nån energi. Efter dags smoothie överdos känner jag mig mycke piggare. Nu ska jag vara back on track.


Nytt hem

Nu  har jag installerat mig i mitt nya hem. Inte färdig installerad, men jag är på plats i mitt nya hem. Det är ett rum på en övervång i ett hus som jag delar med 2 andra brudar. Utsikten är underbar...utanför mitt fönster ser jag hela vättern. Nu lyser alla lampor i stan upp så fint. Jag har ingen ork att packa upp mina grejer. "Gömt allt i en hög". Haft en bra dag med La famila, flytt fix, en sväng på  a6 och god middag på En Italienare Och En Grek.
Haft en hemsk skallevärk hela helgen så det har inte blivit många knop gjorda.

Konsert fredag

Nu tar jag helg. Nyss spanat in Ipiration mässan som börjar i morgon. Loreál & Matrix har ritkigt skyssta montrar. Inspiration är en mässa för frisörer och återförsäljare av hårdvårdsprodukter.
I kväll blir det konsert i Huskvarna folketspark...Cruisfied Barbara spelar. Så nu ska jag hem och fixa mig, sen bär det av till Anna för att pimpla lite vin och vid 19 drar vi mot Huskvarna.
Imon blir det flytt till mitt nya boende i Skänkeberg.

Välkommen kära helg...jag har väntat på dig!

Dilemma inför helgen

Fåglarna är matade, disken är diskad..det är tomt att bo hos Caroline när inte Caroline är där. Fast de lär ha de himla gott på andra sidan jordklotet nu. Dagens dilemma är om jag ska jobba på Inspiration mässan i helgen eller ej!? Jag ska ju faktiskt flytta in i mitt rum, far & Marie kommer på besök just för att hjälpa mig med det samt vore de himla skoj att följa med vännerna till Huskvarna folketspark på fredag och så va Emelie lite sugen att svänga loss på dansgolvet. Hur ska jag styra upp det här...ska pengar gå före nöje och vänner!? Måste erkänna att jag är i behov av att tjäna en kosa så det finns lite extra klirr i kassan till sommaren. Eller kan jag kanske fixa mitt schema så jag hinner med allt!? Vila kan man ju göra i graven

Sandaler


Mina nya fina sandaler från Vagabond. Dessa kommer användas flitigt.

Sko shopping


Igår va jag på shopping tur och hela 4 par skor köpte jag. Lika bra att gardera upp sig för sommarens festligheter. Dessa är från Dinsko, sen köpte jag ett par fina remsandaler i brunt läder från Vagabond.

Dating in the dark

I kväll ska jag med spänning se på dating in the dark. Min vän Gabriella från Gotland kommer då att vara med i programmet som en av de dejtande tjejerna. Jag har inte fått nån inside info alls så det ska bli spännande att ses. Gaby har inte ens berättat för mig att hon skulle vara med där. Så i kväll kl.20.00 ska jag sitat bänkad framför kanal5.


Grabriella, Dating in the dark (bild från kanal 5)

En dag utan plånbok

Solen skiner över Jönköping. Jag sitter på mitt nya jobb...eller nej menar praktikplats. Det känns riktigt bra! Igår va jag helt slut efter min första dag på Elmia. Mycket nya intryck mycket nya människor. Klantig som jag av så glömde jag min plånbok...så chefen fick betala min lunch. Klantiga jag! Idag gott gjorde jag honom och åkte och köpte frukost till kontorsgänget och gott gjorde honom.
Inte nog med att jag glömde plånboken en gång denna dag utan nej det blev två gånger. Va hemma efter jobbet en sväng sne åkte jag upp till A6, skulle köpa två snygga pumps...står i kassan och ska betala...men nej just de plånboken låg inte i väskan då heller. Så efter jobbet idag blir det att shoppa skor istället!

Hej Jönköping

...om nån timma tar jag mitt pick och pack och flyttar till Jönköping för ett tag. 2½ månad till en början...sen får jag se vad det bli. Imon börjar jag min lia på Elmia, de ska bli spännande. Nu väntar en god middag med familjen innan avfärden. I kväll ska det bli spännande...*ler*

Helg

Nu är flytten nära. Packat ner lite saker till mitt nya tillfäligga hem idag, nu är det bara det värsta kvar....att packa ner kläderna. Jag har införstått att jag tok för mycket kläder och borde förbjudas att köpa kläder den närmaste tiden. Dock är det några saker som jag allt skulle behöva till sommaren...nya sandaler, pumps, bikini och några söta sommar klänningar och linnen och nån kjol...

Imon ska min kära plättan besiktigas och få domen. Jag önskar att de övremakterna är med mig imon och tillåter henne ännu ett år i livet. Efter det ska jag plocka upp min mormor och vi ska bege oss till Kosta för att hälsa på mor och stanna över en natt. Det kommer bli god mat, vin och kanske en match i Gin rummy.

Söndag nalkas det flytt. På måndag börjar jag på Elmia.

Dagens låta - Try to sleep with a broken heart

Skön låt med Alicia Keys.

Dags att vara effektiv

Solen skiner och jag ska städa bilen och kanske t.o.m tvätta den. Sen blir det att packa inför flytten på söndag. Ska och försöka norpa åt dem sakerna jag kommer behöva i förrådet där min gamla lägenhet står nerpackad i. I dag är det en dag då jag ska försöka vara effektiv och få allt gjort.
Min mentor ringde och det finns kanske hopp om mitt examens arbete...dock kommer det kräba mycket tid och energi om jag ska klara det nu. Det vore så skönt att få min examen i maj. Dock har jag fortfarande ingen motivation. Kommer kanske att söka till högskolan i höst och läsa ytterligare. Jag är lite intresserad av att läsa projektledning och nån form av grafisk formgivning.

Muffins

Har nu varit igång och bakat muffins. En sats med vitchoklad & hallon och en med dumlemuffins. Första gången jag gör Hallon & vitchoklad muffinsen och ett helt nytt recept. Söta formar med hjärtan & döskallar




Kärlekspraliner



Träffade söta Therese i Chokladbutiken i måndags när jag anlände till Jönköping. Söt som hon är så fick jag några fina praliner med mig hem...kärlekpraliner. De va jätte goda, men tyvärr känner jag mig inget kär alls. Dock är jag väldigt lycklig över allt som händer i mitt liv nu. Nya möjligheter och få va nära vännerna i Jkpg.

Bob Dylan

...the king. Lyssna och njut av denna fantastiska låten. Jag älskar den.


Faithless

Dagens låt Faithless med we come one. Minnen från en skön sommar natt på Hulstfred med faithless på scén dyker upp i mitt huvud. Underbart!


Sticka halsduk

Nu jobbar jag med målet att få min halsduk klar som jag började med i höstas. 15 cm stickat idag. Resultatet får ni när den är klar. Anledningen till att den ej är klar är för att jag glömde stick projektet i Sthlm hos tant i vintras.

Helgen i Sthlm

Goddag mina vänner!
Nu sitter jag på bussen mellan Sthlm & Jönköping. Va besviken jag blev i morse, hade bokat bus4you, men när jag skulle hoppa på bussen va de en ersättningsbuss. I Linköping bytte vi buss och nu kan jag kolla film och surfa på nätet. Resan går så mkt fortare då.
Helgen i Sthlm har varit hur bra som helst. Jobb fre lör på Onoff i Kista. Sen har jag umgåtts med mina tjejer, lunchat på Vapiano, shoppat lite granna och haft de allmänt gott i ett soligt Sthlm.

Om en vecka flyttar jag till Jönköping igen. Allt är bokat och klart! Enketl kompakt boende i villa i Dunkehallabacken, praktik kirrad på Elmia. Ja nu vet jag vad jag ska syssla med i 2 månader framöver. Har en del planer till sommaren antingen Gotland eller Norge!

Sthlm

Imon börjar min resa. Det blir en dags hos min älskade mormor med raggor och kortspel, på tors bär det av till Jkpg.
Ska kika på hela fyra tillfälliga boende alternativ. Det känns lovande! Nu gäller de bara att jag får lian på Elmia, svar kommer imon. Såfall kan ni få tillbaka mig till jkpg en stund eller vem vet jag kanske blir kvar! never know.
På torsdag kväll bär det av mot Sthlm, får skjuts av Elin. Ska jobba med event på OnOff samt Båt & viltmarksmässan under några dagar. Vet inte hur länge jag blir kvar i Sthlm, allt beror på svaren i Jkpg. Blir det Jkpg så flyttar jag redan den 14 mars. Så då blir det bara att åka hem från Sthlm och packa väskorna.
Ska bli så kul att träffa mina vänner i den stora staden!



Bild: Maria Rinaldo (hoppas de är ok att jag lånade den)

Misslyckad? Barn, pojkvän..

Efter att nu bott hemma ute på landet i en by i Smålands djupa skogar väcker det mig en hel del funderingar. Det enda man snackar om är vilka av mina jämnriga och de som är yngre som bor kvar som har fått barn...och svaret på det är NÄSTAN ALLA! För när man bor landet då går det fort skaffar hus när man är 20 och barn i samma veva.
Då börjar man känna att alla i omgivningen tänker...att jag måste misslyckats!!!!
Att skaffa barn och pojkvän i tidig ålder har inte varit min grej. Jag älskar att mitt äventyrliga liv och vill aldrig sitta som gammal att ångra massa saker som jag kunde ha gjort. Jag gör allt som jag vill göra, möter många underbara människor och skapar äventyr i mitt liv. Det är det jag brinner för! Att uppleva så mycket som möjligt och skapa min egna karriär med det jag tycker är roligt.
Jag har bestämt mig att för att skaffa ett jobb jag trivs med och inte sitta och klaga som jag vet att många andra gör "som blev kvar"...att de är så tråkigt att knega med att  t.ex böja plåtbitar på nån industri. Tack och lov är vi alla olika och uppskattar olika saker här i livet...men att jag skulle känna ett misslyckande för att jag varken har pojkvän eller barn är inget jag gör. Självklart saknar man att ha någon vid sin sida som stöttar en, ringer varje dag och undrar hur jag mår...men hade jag haft en pojkvän så lovar jag att jag aldrig hade gjort alla äventyr som jag idag har gjort som också gjort mig stark eftersom jag gjort precis på egenhand och på köpet har jag som sagt lära känna människor i hela landet, skapat mig en annan bild av världen och att man kan mycket mer än vad man tror.

Så klaga inte...det är bara du som själv kan rå över din egna livssituation. Man göra sina egna prioriteringar i livet om vad som är viktigt eller ej! Jag älskar mitt liv!

Macs foundation = lovley

Bästa foundation ever! Lite tråkigt att den endast finns att köpa i Gbg & Sthlm. Hade varit nice om nån webshop i Sverige sålde Macs produkter. Det är good shit! Sicken tur att jag ska till Sthlm i veckan. Då ska de handlas foundation...