Projekt ljushårig

Lockigt & rakt, svart, brunt, rött, vitt, lugg, kort, långt...ja säg vad jag inte testat med mitt hår!? Min vän Maja är frisör och brukar få fria händer när det gäller och fixa min frilla För ett år sedan cirka permanentade hon mig....de va något som jag inte kände mig riktigt hemma i...men nu är de nästa rakt igen. Säger bara tur att de finns bra uppfinningar som plattång. Den har verkligen varit en kär kompis de senaste.
Nu har jag snart varit brunett i 2 år och nästa projekt är att bli ljushårig igen till sommaren. Alltid kul och hitta på nya sker med frillan. Senaste hade jag de mest chockiga på länge. Mörkmörk brunt nästan svart med partier med ill-rött och lugg. Ja tänk så där punkig röd som de bara skriker om. Men de va lite häfigt!

Maja jobbar på
Hårfin och i somras va jag och några vänner medbjudna på salongens ett års jubileum för den nya lokalen. En riktigt rolig tillställning. En fest planerad in i minsta detalj och ingen hade någon aning om vad som väntade under kvällen när vi anlände till salongen för lite för mingel. Teamat på kvällen va raggar-fest! Först blev vi bjudna på "hemkört & Lingon dricka" som välkomst drink efter de blev vi upp hämtade i riktigt fina raggar-bilar som vi  fick åka med en runda på stan innan vi kom ner till fest-lokalen som va nere i parkeringsgarage, de hade fixat en riktigt korvmojje, Ronny & Ragge va på besök, live-band, allsång och mycke mycke mera. Bordet jag satt vi fick till uppgift att sjunga " en volvo, volvo, en gammal j-vla volvo" haha. nån eddie meduza låt. tror inte vi lyckades nåt vidare med de. Detta är helt klart en fest som jag aldrig kommer glömma.

     

Blått blått. NEJ

Hittade verkligenen riktigt fin BH av märket Kookai med matchande trosor till (finns både som hipsters o string). Hett julklappstips till den som köper julklapp  till mig *ler*.  www.laredoute.se

  

Jag har också spanat in en dammsugareElgigantens hemsida. jag som tycker de är sååå kul med dammsugning. Eller inte! men det är nödvändigt som mycke annat här i livet. Vill för allt i världen inte ha en blå, en röd skulle vara fin, men för allt i världen inte en Blå. jag gillar verkligen inte blå hushållsgrejer. Som min kaffebryggare är av den mest hemska blå färgen och just därför står den långt inne i mitt skåp o ställs in så fort kaffet är färdigt bryggt. Kanske dags o införskaffa sig en kaffe bryggare som jag vill ha stående framme!?

Kiss and Goodbye. Soffan

Fest?

Skulle bara vilja ha en sån "ligga-i-soffan-"kväll. Käka Estrellas smörpopcorn, dricka julmust o äta clementiner och se bra film. Det blir precis vad jag ska göra när jag kommer hem i kväll efter att ha jobbat 12 timmar. Ska snart till mitt andra jobb och jobba någar timmar så min mys kväll lär inte bli så lång. Visst är de så skönt ibland att bara vara för sig själv o inte gör någoting alls?
James Bond filmen igår va riktigt bra. SE DEN!!!
Känner verkligen för o ta en riktig vin kväll på lördag eller varför inte lite fest (kanske samma sak!?). Någon? Sugen?

Kärlek o mys//Sofie

Dags för karaoke???

Lisa berättade nu vad de va hon ringde och yrade om i lördags när hon snabbt behövde min adress. Ett spelkort från Svenska spel gällde de...de hade visst nån tävling på jobbet om vem som kunde dela ut  flest o säkerligen får vinnaren nåt litet pris.
Nyss gåttvarit inne på La Redoute`s hemsida och gjort en beställning av vårens katalog så den dimper ner i brevlådan framåt februari. Ser fram emot att HM`s vår/sommar-katalog ska komma.
Tipsade nyss Lisa om att skaffa en blogg och kvickt som bara den har hon fixat till en. Besök Lisa på lisaamanda.blogg.se, den är säkert inte riktigt klar ännu, men snart så.....
Längtar efter en såndär riktigt go karaokefest som vi tjejer körde i vintras/våras. De va verkligen så kul Känner att de är dags att styra upp en sån fest snart igen. Eller va tycks tjejer!? Jag har lite nya karaoke plattor hemma så de är bara att köra.
Lite bilder:



1. Lisa & Carro på karaokefest
2. Kaka, "Granen" & jag på lagfesten
3. Jag & Maja på karaokefest
4. Maja, strawberrydequari favoriten på Twin


Kiss and goodbye. Sofie


Bio

135434-38
I kväll blir det bio, ska kolla på nya Bond-filmen. Inte varit på bio sen i somras då jag kikade på Pirates.- Död mans kista. Så nu är det dag!
Har åkt på förkylning, så jag är helt förbi. Vilade lite igår efter jobbet o så vaknade jag och halsen värkte imorse blev jag snorig. Inte alls kul. Måste bli pigg..ska ju jobba P.P imon  o på torsdag + lördag. Får ta o köra en vitamin chock! Multivitamin brus och clementiner, hoppas att det gör susen.

Tuta o kör. Puss o hej /Fisen

Otur i spel

Måndag igen. Piss piss piss. ja så känns de alltid. mer ledigt tack!!!
Helgen va fin. Inget speciellt så. Körde en idol och poker kväll i lördags. Höll på o vinna, men så sket de sig i slutet. Så kul med kort spel.
Blev lite shopping i lördags..köpte ett par svarta sneakers och en svart poloklänning. Köpte även en liten julklapp att ha och byta med tjejerna på juldagen. Har nu mera blivit en tradition. Inte sagt nåt om de ännu, men antar att de blir så!? Hittade en tok söt sak iaf . Tog en snabbis på A6 i fredags och köpte en julstjärna. Måste ju ha lite julmys hemma i lyan.

 
Stryktipset tipset gick det inget vidare me 6 rätt. Aldrig haft så få rätt innan. Älsklingen hade 11 rätt. Bra jobbat!
I söndags firades farfars 80-års dag och vi åt julbord i Vimmerby, eller närmre bestämt på Fredensborgs herrgård utanför Storebro. Mycket god mat.
Körde hem i älsklingen bil med stereon på på full volym...eller nästan. där över drev jag, men sådär så man knappt inte kan spela högre för då gör de ont i öronen. hade bränt ihop en bland skiva, med massa goa rocklåtar på. Extra härligt o köra bil med en bra platta i sterion.
Träffade Marlené en sväng i lördags, hon o killen va här nere på en visit. Slutade med att Marlene stannade kavr en stund extra i Jönnet så gick vi o tog en fika o så körde jag ner till Hultsfred sent på lördags kvällen. Ni som känner mig vet säkerligen vilka impulsryck jag kan få ibland.

  

1. Marlene & jag på nyår-05 2. Sara & Marlene 3. jag & älsklingen

Är så kär o galen i min Anders. helt underbar är vad du är. i Kväll ska jag överraska dig lite. Ska fixa kvällsmat och efter de ska vi bada bubbelbad. Hoppas du blir glad.

Vill kolla in nya James Bond filmen i veckan!


Kärlek o mys/ Fisen


Önskar


1.
135434-28 2. 3. 4. 5.

1. Partyväska, Wedins 249:-
2. Klänning, H&M 399:-
3: Tunika, Ellos 199:-
4. Top. Zoovillage Resteröds 380:-
5. Stövletter. Scorett 999:-





 


Shopping time

SHOPPING
Jag är så shopping sugen så det finns inte.
Jag vill köpa mig ytterligare nån klänning, en fest fin och nån mer vardags, kanske en poloklänning. Hittade en jätte fin på hm.com  men jag är lite sent ute så den va tyvärr slut såld. Får ta en snabbis på stan sen och se om den finns i butiken. Skulle kunna rada upp en lång lång lista på allt jag skulle önska mig inom klädväg just nu. Men först och främst är det snart dags att rikta in sig på julklapps handeln. Kändes som jag hade så många idér på vad jag kunde ge mina nära och kära tidigare, men just nu är det som allt bara flugit ur mig och det är helt tomt. Skulel vilja åka till Göteborg snart igen och besöka Monki-affären. Fanns mycke fint där och jag ångrar att jag inte köpte när jag väl va där.



NYTT JOBB
Ska börja jobba i leksaks-affären imon. Lite spännande. Skrivit upp ett schema nu över tiderna som jag gärna hoppar in och jobbar så får vi se vad de bli. Känns kul o få lite extra skrammel i kassan efter jul.
Kommer vara helt slutkörd efter denna månande först jobba heltid + övertid på mitt vanliga jobb och sen extra i butiken, men jag tror bara det kommer bli kul. Känns som jag haft väldigt gott om tid för ingetting nu sen jag slutade med innebandyn så dags att utnytta den tiden på ett bättre sätt.

NÖJE
Nu börjar jag se ljuset och helger närmar sig. Funderar på att gå på konsert på fredag Timo Räisänen och Deportees kommer till Huskvarna. Som jag har längtat efter att få gå på konsert nu. det var för länge sen. Tror inte jag sett en enda sen jag va på Hultsfredsfestivalen i somras.
Jag får besök av Marlene & henne karl i helgen. Mycket trevligt! Saknar dig så mycke vännen.
Nog för att jag o Marlene bor lång ifrån varandra nu, men snart blir avståndet betydligt längre då hon och killen ska till Bergen i Norge och jobba. Du ska veta att jag är så glad för din skull att du kommer iväg på det här.
Sara har bokat in sig på en rese-kurs i Spanien. Hade verkligen velat följa med mig. men skulle jag åka iväg och säsonga skulle jag nog passa bättre o jobba i ett vinterland, Fjällen, Alperna...
Önskar er all lycka till och jag lovar att ni kommer få det så kul!

Kiss and goodbye. Sofie


Leksakssäljare

Jag har kanske fixat ett extra jobb. Fick nys om ett jobb igår och i veckan ska jag ner och prata med chefen för närmare detaljer. Han verkade possitiv. Så i nu i juletider kommer jag troligtvis också jobba med att sälja leksaker. Dett betyder att jag kommer jobba häcken av mig, vilket jag inte har något emot alls. Inte när man vet att de kommer vara så en period. Jag jobbar redan heltid, men vad gör man inte för att få en extra slant i pluskan. Mitt första projekt är att få ihop pengar till en resa med min älskling. Vi har pratat om Milano och fotboll. Hade varit riktigt underbart!
En annan plan jag har är att bli ljushårig igen, kanske t.o.m blond tillvåren/sommaren. Min Maja har alltid planer för mig o min frisyr och hon får som sagt alltid fria händer. Permanentat, illrödhårig, lugg...ja lite har hon testat. Nu är håret riktigt mörkt. Tonade över mina illröda slingor igår som hade börjat få en dassig färg så nu är håret den mörkaste nyansen av brunt med inslag av vinrött. Håret bara glänser nu och känns så fräscht. Skön känsla!


Hittade en sid med häftiga t-shirts tryck. palmercash.com

Helgen har varit lugn annars. Kikade på HV, spelat lite poker hos Carro & Johan, Filmkväll o innebandy match. Känner mig t.o.m ganska så utvilad nu.
Måste också berätta att jag lämnade in min första egna strykt-tips rad i lördags. 8 rätt. Hyffsat bra tycker rag faktiskt.
Antar att ni inte hört det senaste!!! - Jag ska spela hockeymatch. Mitt jobb ska möta Fritid Jönköping. Hur ska detta gå. Har inte åkt skridskor på 5 år kanske o jag lovar att ni får skratta hur mycket som helst...den bjuder jag på.

The Ark spelas...det va länge sen. Får verkligen en så härlig känsla i kroppen.
Känner mig också mer kär än någonsin.

Lots of love. Fisen

Nu har jag fastnat

erik

Fredagar i all ära...visst är det något speciellt med dessa dagar. Varje morgon när jag kommer till jobbet känns de helt plötsligt så lätt, man ser äntligen ljuset i tunneln. Få en hel helg att bara göra vad man känner för. Men dock är helgen allt för kort. Lägg till några dagar till då skulle jag bli extremt glad. *önske tänkande* Men fredagar...det är något visst med känslan man får denna dag. Me like.

Det är ingen fredag utan att Friday I`m In Love med The Cure spelas i mina lurar på ipoden. Har jag tur så spelas den på P3. Den förstäker verkligen fredag-känslan.

Inte mycke planerat inför helgen. Blir oftast roligast då...när man bara hittar på spontana saker. Det enda som är bokat är att jag o Anders ska o kolla på HV-MODO imon. Jag tycker dock att det skulle sitta fint med lite fest imon kväll. Jag ställer!!! Kanske hälsa på Carro o Johan i kväll. Alltid lika trevligt!
Ikväll är det dags för Idol. Många av svenskafolkets underhållnings nöje  fredagsaftonar och nu till hör jag en av dem. Jag har aldrig varit särskillt intesserad av att följa Idol tidigare...jag är lite sen av mig. Men jag tycker de är hur mysigt som helst o bänka sig vid tv:n med lite skön musikunderhållning o lite popcorn eller annat gott därtill. Tänk att Sofie nu är fast i idol..ja de kunde jag aldrig tro själv ens. men nu är jag fångad...T.o.m Anders tycker allt att de är lite kul att kika på nu. Otroligt *ler*

IDOL I KVÄLL
Kvällens Idol bjuder på temat Kärlek.
Markus låtar är; Lady in red, EVerybody hurts.
Felicias låtar är; Kiss me, I'm sorry.
Eriks låtar är; If I used to love you, Bed of roses.
Johans låtar är; Time after time, Unfaithful.

Jag saknar mina tjejer så oerhört mycke. Jobbigt med avståndet. Ses snart snart snart! Julen står snart på glänt o de betyder återförening. Jag är världens lyckligaste som har så bra vänner och en så underbar pojkvän och familj.

Må så gott. LOVE. Sofie

Den röda faran

Den röda faran

Det absolut hetaste bil-tipset till mig. Tack Henkutt! Hahaha..............

Drömmen om en bil

Skulle verkligen vilja ha en bil just nu precis. Trött på tiden jag spenderar på bussen. Antar att det är där man stöter på de mest märkliga människorna. Barn som skriker, folk som krånglar t.e.x med betalningen, alkisar som sitter och smyger med en öl i innerficken, full buss o man får stå hela vägen hem från/till jobbet. Mycke vettigt folk som åker kollektivt..se bara på mig..haha. men det är ju de skumma och mer lustiga typerna man lägger märke till. Igår höll jag verkligen på och få ett ill-utbrott. Bakom mig satt det en äldre kvinna med dank brytning som en alkis sitter och bråkar med och skriker och lever. Ville inget annat än o va hemma då. Tråkigt med folk som klankar på personer som de inte har en aning om vem det är...just bara för att de säkerligen inte har något bättre för sig. Så tänk va skönt det skulle va med en bil, förrutom på vintern på man måste stå ute i kylan och skrapa rutorna o frysa häcken av sig innan de blir varmt i bilen, då är det himla så skönt att åka buss. Min ipod är dock min stora räddning för utan den hade bussresan varit ännu mindre kul. Tänk vad lite musik kan göra. Men det kanske inte finns några sånna bilar heller!?
Jag ska in och spana på blocket om jag kan hitta mig en gammal skrutt bil. Få köra bil till jobbet med en go platta i stereon..vad mycke gladare jag skulle känna mig på morgonen då...
Måste ändå medge att jag är glad för att kollektivtrakien är så bra som den är här.

TUTA O KÖR! //Sofie

Big Bongo bar

cat5


Ska det vara så svårt...

Ny dag och nya tag. Jobbar o jobbar o jobbar...börjar bli rätt så rejält uttråkad nu. Lite för monotomt och förlite service för min de men... Jag hittade ett jobb på ams.se som jag tänker söka. Äntligen kommer det in en tjänst som kan vara något för mig! Det är som kundmottagare på Holmgren bil, ett jobb med mycke service. Me like.
Att det ska vara så svårt att hitta ett annat jobb...jag har haft koll på alla sidor jag hittar på nätet angående jobb, men hur många av jobben som finns kommer egentligen utgenom arbetsförmedlingen!? det lär inte vara många. Mest chefsjobb och andra jobb som kräver höga meriter, och de kommunala jobben...
Man måste helt enkelt ha kontakert...de kontakterna som inte jag har i denna staden. Men ska verkligen göra allt för att de ska bli en förändring på min arbetsfront nu. Om inte så tänker jag börja läsa till nästa höst. It´s time to move on...Jag vill utvecklas...
Hittade en tok söt klänning på hm.se kanske borde beställa den!? o snart borde hm:s vår/sommar-katalog dyka ner i brevlåda. Mycke spännande. Ser fram emot att vårkollektionen ska dyka upp i butikerna. Va ju i gbg och shoppade lite förr förra helgen, såg massor med fint men blev tvyärr inte att jag handlade så mycke. Besökte nya Monki affären...deras märke va verkligen i min stil. Ångrar sådant att jag inte köpte ett par ljusgråa stuprörs-jeans.

Dags att kanske börja skriva ner en önskelista till årets klappar. Har mina funderingar. Skulle egentligen önska mig en bil, en ny lägenhet, en resa genom hela USA för 2 pers, ett nytt jobb, vinst på triss med 25 000 i månaden i 25 år och ja...mycke man vill här...men mest av allt är det enda jag vill att mina nära och kära ska vara lyckliga och må bra i knopp och kropp
men får nog ta en lite mer realistisk önskelista. Saker man behöver men som man egetligen inte vill köpa och saker till sig själv som man verkligen skulle uppskatta som:
* Dammsugare
* Presentkort från Face sthlm, HM....
* Kläder
* Underkläder
* Väska från Friis Company - Swin medium black bag (
www.zoovillage.com)
* En berlock i silver
* Parfym
* Smink. Estii Lauder foundation, läppglans, ögonskuggor o.s.v
* Får skinnstofflor -Sånna där ulliga o goa.

De va lite av vad fröken Abrahamsson önskar av tomten. De svåraste är att fundera ut sina klappar till sina nära och kära. Men jag har lite funderingar.

- Carro är nu mera nagelteknolog o snart ska hon göra mina naglar så fina så fin. GRATTIS gumman!  
  Kör hårt!
- Lisa stort GRATTIS till körkortet!

Hugs & Love. Fisen


Precis som förr

Vad underbart de känns att komma hem o träffa vänner som man inte alls träffar ofta o ändå är allt nästan precis som förr, men endå inte. Klart att saker och ting förändras i våra liv men va härligt att känna att de känns som de va igår vi sågs sist. Vi skrattar o har lika kul som innan o alla är sig lika. Tack Linda för en toppen fest! Hoppas verkligen att vi ses snart igen tjejer!

INFLYTTNINGSFEST HOS LINDA



Jag o Elle fick redan upp våra planer om o åka på Hultsfreds festivalen igen. Vad är en festival utan Elle. Nej ingen festival alls. Vi har hängt nästan varenda festival. Tycker nästan vi borde skippa i lyxliret och tälta *ler*.

HULTSFRED 2006

Längtar.......

Saknar mina nära o kära! VILL HA SOMMAR NU! Festival o fester o resor...o va ledig tillsammans med min älskling.
...men först får det bli jul o mys. Lussebulle bak i veckan...maybe!


TYCKER OM MIN ANDERS!
[Önksar vi hade mer tid just nu]


LOVE. Fisen




First time.

Wohow. Första raderna i min nya blogg. Fick sån lysande idé att de är ju perfekt att ha en blogg o uppdatera så mina vänner som bor en bit ifrån kan ha lite koll om vad som händer i mitt liv och sen är de framför allt en kul grej.
Fick tips från Umeå Annelie om hur man fixar till de här. Inte alls haj på det än, men jag får sitta o pilla o pula med det så kommer de nog bli kalas. Har ju t.o.m lyckats fixa lite med html-kodning. Bra jobbat!

Nu är det fredag eftermiddag. Jag sitter på jobbet och önksar att de två sista timmarna ska gå väldigt fort. Vilket jag vet att de inte kommer att göra...för varje minut känns just nu som en evighet.
I tisdags hade jag ett missat samtal på min telefon när jag kom tillbaka från lunchen...av min förvåning såg jag att de va en kompis från Vetlanda som jag inte säkerligen inte pratat med på över 2 år. Blev tok glad och ringde upp direkt. Lägligt och bra visade de sig att hon och hennes nya kille ska ha inflyttningsfest i kväll och jag tvekade inte en sekund på att säga ja för att komma. Hade redan innan planer för o ta mig ner till Smålands djupa skogar för att hälsa på min familj. Så nu om 3 timmar beger jag mig mot destination Vetlanda för att sedan på lördag fortsätta till lilla Järnforsen där jag levt hela 19 år av mitt liv. Men känns åndå inte som hemma när jag kommer hem till dit. Nu känns Jönköpings som mitt hem. Eller vad är egentligen hemma? Det kan man fundera på...
Köpte förretsen en lite inflyttningspresent igår på Åhléns söt som jag är. Två söta ljuslyktor med fint mönster.
 
Förresten vilken otur jag haft i veckan eller rättare sagt i måndags. Först lyckas jag bita sönder en gammal lagning när jag käkar passionsfrukt på jobbet. Och hur glad blir man när man måste besöka tandläkaren!? särskillt glad eftersom jag av där förra månaden och fick lägga 2000 :- på de o nu blev de ytterligare 850 :-. Pissigt värre. Ja inte nog med tanden i måndags lyckades jag även få kortslutning i hårfönen när jag kommit hem från jobbet. Så nu är den paj, tur att man har en pojkvän som jobbar på Elgiganten *ler*. Världens goaste kille. Helt klart! Kommer allt sakna honom bra mycke i helgen!
Snart ska de köras fort i golfen o Backyard babies ska strömma ur högtalarna!

Kiss and goodbye. Ha en trevlig helg alla! LOVE /Sofie