Festligheter

Äntligen fredag. Idag ska jag ute med mina kollegor på roligheter. Först blir det bowling och sen afterwork. Sista kvällen med de närmaste kollegorna. Nästa vecka fredag blir det dock stor julfest för alla på jobbet. Det ska bli så kul! Imon blir det fest för tjejerna och då ska vi slå klackarna i taket.
Fick nyss sms om att jackan o byxorna från junkyard har anlänt till posten + mitt H&M paket. Snabba ryck där. Får vänta tills imon med att hämta de. Så nyfiken!

Ses på dansgolvet.

Kläder till backen

image506image505
Kunde inte hålla mig från att klicka hem jacka o brallor från
Junkyard. Tänkte jag skulle väntat me att köpa tills jag kom fram, men kunde inte låta bli idag. Stil rent och enkelt av märket extrem. Kanske lite tråkigt med svart & vitt men fräscht! Vad tycks?

Lindvallen

image507

Kan man annat än längta när man ser Gustavbacken!? Snart är jag där...10 dagar kvar sen går flytt lasset. Kommer bo endast några minuters promenad från backen. Nu ska jag göra de bästa med tiden som är kvar här i Jkpg.

11 dagar kvar...

Tiden går fort. Mycket att göra nu in i de sista. Helgen är ju snart redan här känns det som. Träffat Karro idag. Tog en tur på A6 o va lite shopping råd åt henne. Själv hittade jag inget. Är helt slut nu o kollar lite fotboll. Ska inta sängen och läsa lite i solstorm. Jag behöver sömn! Kunde knappt sova i natt. Hade svårt att koppla av, mycke tankar och funderingar. Ska bli så skönt att lämna för ett tag. Kommer sakna vännerna oerhört och kollegorna uppe på Smålands. De är ju nästan som de blivit som min lilla extra familj här. Dags att bygga upp ett helt nytt och spännande liv (igen) med nya erfarenheter och allt vad det kan innebära. kan som sagt bara vara ett steg i rätt riktning.
Känns så skönt att jag vågat hoppa. Hoppat själv igen! Så glad att jag vågar ta för mig och göra saker på egenhand utan nån som helst beroende till någon annan. Stolt över Sara som också hoppade och åkte iväg på äventyr helt ensam. Marlene, att du slog dig fri från allt och också gav dig ut på okänd mark. Vi ses snart tjejer! Tänker på er.

Love to my girls.


Dagens vill ha: Ceris top och veckad kjol

image504
Idag hade detta suttit fint. Lite färgstarkt i vintermörkret. Kommer från H&M. Billigt och bra!

Fast i träsket

image503

Tuttifrutti & Salta katten. Kunde inte låta bli att köpa tablettaskarna när jag va inne på Konsum. Snart redan slut efter några minuter. Först ska man äta en tuttifrutti och sen en salta katten o.s.v. Det blir godast så. Fix ideér man har.
Nu ska jag hoppa in i duschen o sen mysa ner mig i soffan till ett avsnitt av Prison break. Tycker de ballt ur bra nu, men kan ändå inte låta bli att kolla. Fast i prison break träsket.

Puss o kram o tänker på er mina nära o kära.

Nice trip

image502


Shoppingturen med Anna & Carro blev skral. Endast ett halsband kom jag hem med. Mycke kul att åka iväg lite me tjejerna. Mycke snack och skratt. Kollade efter snowboardkläder. Hittade ett par skyssta svarta burton-brallor, men jag har ju redan fastnat för de rutiga
Rip Curl som jag tror att jag kommer klicka hem. Får ta en snabbis på stan imon och se ifall de har kommit in nån skysst jacka. Annars väntar jag tills jag kommer upp till Lindvallen.

Besivikelse och åter besvikelse

Besviken efter att Daniel åkte ur idol, besviken att Bolton krossade United, för jefla surt att JIK föll mot Pixbo i sudden. Haft en skön helg hemma med familjen. Nu är jag tillbaka i kaosen...mycke att fixa o göra innan flytten och fullt upp hela veckan. Vill ju hinna träffa alla så mycke som möjligt innan jag åker.

Veckans to-do-lista:
Måndag: Shopping tur me tjejerna till Gällstad (kolla efter snowboard brallor & jacka)
Tisdag: Träffa Karro o diverse sista shopping till Sälen.
Onsdag: Ut o äta på Meza!? Träffa Petsson.
Torsdag: Fixa hemma, packa + se om jag kan få in en träff me tjejen som ska hyra lyan
Fredag: En kväll med kollegorna, undra vad de hittat på för trevligt för mig!? Överraskning
Lördag: Avskedsfest för tjejerna. Yvette på besök.
Söndag: Städa, fixa, rensa lägenheten.
+ jobb 8-17 mån-fre

Måste hinna med att tona håret också. Fräsch o fint ska de bli.

Inte mycke ledig tid för ingetting nu...men ska försöka ta de lite lungt också. Får koppla av till att läsa lite i Åsa Larssons Solstorm. Kan inte släppa den. Spännande.

Sov dags för fröken Abrahamsson nu.
Puss puss


Skön vinterlördag

image500

Lyssnar på Elin Sigvardsson. Solen skiner genom fönstret och det är en härlig vinterlördag i Järnforsen. Är hemma för att träffa familjen en sista gång innan jag åker till Sälen. Nu är det nära och fullt upp de sista två veckorna hemma. Avskedsfest näta helg för tjejerna och sen blir de nåt trevligt me kollegorna på fredag. Undra vad de kan hittat på för skoj!?
I eftermiddag blir de att slappa framför tv:n med lite engelskfotboll. En tipslördag. Hur svårt ska de va att få 13 rätt!? nån gång händer de...
Tårarna föll igår när Daniel fick lämna idfol. Av den stora besvikelsen så tänker jag inte se idol mer. Kan Daniel åka ut kan t.o.m Andreas vinna.

Over and out.

Fullt ös all night long

image499
Suddig mobilbild. Carro & Bella in action.

Helgen är över. Den resulterad i idolkväll me Carro & Bella, sälen shopping, Sing star-fest med utgång och en sen efterfest, kalas för Emelie, innebandy Östra-JIK, fika (me Therese, Hanna, Maja & Sascha) och besök av mamma. Helst färdig idag efter sömnbrist även denna helg. Efterfest till morgon kvisten och väckt klockan 9. Skysst. Sen va de bara att köra på med dagen. Haft otroligt kul!

19 dagar kvar till Sälen. Längtar....


Mössa

En mössa til min samling. Fräscht med vitt. Fortfarande inte hittat nån rosa. Bella berättade dock att en kollega till henne virkade jätte fina mössor själv, så jag o Carro skulle kanske få ta en titt på dom. Ryktet säger att de är jätte fina. Kul att ha en egen designad som man kan va ensam om.

image498

Jeflas me kollegorna!?

Vad ska jag nu hitta på!? plåga kollegorna lite som jag gjorde runt slagertiderna i våras. Spelade cara mia låten på repeate så kollegorna blev tokiga. Kanske borde sätta på Måns Zelmerlövs nya Brother oh brother så kanske de blir samma succé i korridoren som då. hahah bli hatad och ratad. Gillar ju inte ens låtarna speciellt men de är de som är hela grejen.... dags för bus sista tiden på kontoret.

NU SKA DET SPELAS BROTHER OH BROTHER *skratt*

Recept skagenröra

image497

Skagenröra
Detta behövs:

  • 500g räkor med skal (eller en påse med stora färdigskalade)
  • 1 dl majonäs
  • 1 dl lätt creamfraiche
  • Dill (antingen i kryddform eller färsk)
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • (hackad rödlök om så önskas, jag hoppar alltid den) Citron, Sallad

Skala räkorna. Blanda i majonärs och creamfraichen. Salta peppra och häll i mycke dill.
Ät på en baugette eller toast. Dekorera lite fint med sallad, gurka, tomat, citron. Pressa citron saft över mackan.
Lätt som en plätt nu va de klart! Ät o njut!

Räkor i kväll gott folk!


Värdskap

Nu har kursens inlogg anlänt till min inbox. En kurs i Värdskap som måste göras innan jag borjar jobbet i Sälen. Känns som tiden rinner iväg och ska se tilla tt få de gjort så fort som möjligt. Så ikväll när jag jobbat klart ska jag slå mig ner hemma med en kopp kaffe tända lite ljus och äta mackor med min hemma gjorda Skagenröra. Smarrigt värre. Uppdrag gransking i kväll om sms-lån. Inget som jag en skulle tänka tanken på att göra, men det kan va spännande att se. Sen får dte bli zappande mellan heroes och top model.

Vill hem nu.
PUSS. Fisen


Piffa till färgen

image494
Dags att fräsha upp mitt bruna hår med lite toning. Jag kör med Goldwells. Den funkar bra och en flaska räcker precis till mitt hår.
Får ta och inhandla nån extra att ta me upp till Sälen för att kunna hålla frillan fräsch och fin. (kanske inte finns att köpa där, men de går ju alltid testa nån annan) Man känner sig så otroligt fräsch när man piffat till färgen lite.



















Bild: Goldwell

Glitter och paljetter

image493
Bilder: H&M

Lite glittrigt och pajettigt från H&M. Hade velat inhadla massa party kläder nu, men det får istället bli att köpa mössor, varma koftor, skidställ o.s.v. För vintern i Sälen lär bli kall och lång.
Tror bestämt jag väntar med att köpa skidställ tills jag kommer upp till Sälen. Utbudet här nere är inte så stort och har inte hittat något som faller mig i smaken.

Vart kan jag hitta den rosa mössan då? ger upp. Inga rosa mössor i butikerna här. *gråter*


Snart dags

Innan har det känns så långt bort. Nu är det nära och snart verklighet. Detta har jag velat bra länge nu.Time to move on. Började röja i lägenheten igår, mer att göra än vad man tror. 3 veckor kvar till flytten.
Fick ett härligt samtal från Marlene igår. Stumpan lå hemma i Norge o va sjuk. Blir alltid så glad av dig. Sara har jag varit bra dålig på att höra av mig till. Får skicka mail...ska bli duktigare på det. Ni vet att jag tänker mycke på er tjejer.

Man vet aldrig när det händer. Ta vara på era nära och kära som betyder mycke för er.

Ätstörning

Även denna dagen-efter-söndag lider jag av ätsvårigheter. Alltid samma sak. De funkar helt enkelt inte med att äta dagen efter man varit ute och svirat. Suttit 45 minuter med maten framför mig och knappt få i mig hälften.
Igår va de utgång med pettsson och tjejerna. Schakade lite på karlssons och fick tok förstarka drinkar. Trevlig afton.

Måste ut och röra på mig...köpa nya veckorevyn kanske.

Hockeykväll

image491
Mycke sport nu här i livet. Som vanligt...
I kväll ska jag & Emelie och kolla när Tre kronor möter Ryssland. Mycke att göra nu och saker som borde hinnas med. Träffa vännerna så mycke som möjligt nu innan jag lämnar är prio ett. Redan fredag imon och då kan inget slita mig från en myskväll med idol. Annars väntar det  lite fixa till Sälen, fika och vinafton med eventuell utgång i helgen. Helgen får bli så spontan som möjligt.

Ren plåga

Kan ingen plocka bort Umrella-låten. Jag plågas var gång den spelas på radion.
Yea eh eh eh eh eh eh under my umbrella....now it´s rainging, raining....

Clemtinoman

Fick en fråga idag på fikat. Hur många clementiner äter du egentligen varje dag Sofie?
Kanske alldeles förmånga, men jag försöker att hålla mig till 5-6st. Skulle nog kunna få i mig hur många som helst. Speciellt nu när dom är så goda.
När jag va liten så hade mor & far köpt ett helt sånt nät med clementiner ocg jag vräkte i mig nästan allihopa och det slutade med att jag fick åka till läkaren för jag fick allergisk chock av att få i mig så många i den lilla kroppen. Fick fullt med röda utslag överallt. Men eftersom jag inte gillade skinka så sa jag till alla att jag inte tålde skinka att det berodde på de. Så att jag skulle slippa äta skinka.
Clementiner i måttlig mängd ska det vara.

image490

Rosa mössor

image474      image489
Rosa mössor så sweet. Precis vad jag önskar. Dessa kommer från Svea. I like.

Det närmar sig...

Ligger hemma och halvt däckad i soffan. Varit på stan me Karro idag. Fikat lite, shoppat lite. Blev en dunjacka till slut...äntligen. Det blev den på MQs herravdelning. De visade sig att de dessutom sänt priset till det halva. Snacka om att ha flyt ibland. Snart dags för prison breake...Frusna hallon och julmust till. Vilken kombination, men för himla fint.
Jag njuter av tillvaron. Allt känns otroligt bra! Saknar er tjejer och hoppas ni har de bäst *sakna*
Snart dags för nya utmaningar. Mycke funderingar och tankar.

Kärlek.styrka //Fisen


Storkollektiv

Nu har sista infon kommit inför Sälen. Boende och såvidare...jag kommer dela hus med 8 andra huliganer. Storkollektiv...haha hur ska de här gå!? Ingen aning vilka dessa personer är, men vi har fått varandras mobil nummer iaf. De här ska bli spännande. En månad kvar nu och mycke att fixa.

Puss puss

Curling

Dagens:
Jobb
Kontraktskrivning, lunch på en Italientare & en grek.
Jobb
Curling
Middag me kollegorna (Libanesiskt)
Afterwork

För första gången i mitt liv ska jag testa på Curling. Undra hur de ska gå...kommer halka o ligga som en säl på isen. De här ska bli spännande. Ska ha en hel kväll med kollegorna. Imon är vi lediga och då bär det av till Järnforsen.

Lite hård
Curling med Hammerfall.